Правителството реши да уволни шефа на ДАНС Димитър Георгиев

Накърнил авторитета на службата с действията си
320
Правителството реши да уволни шефа на ДАНС Димитър Георгиев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шефът на ДАНС Димитър Георгиев да бъде освободен. Решението е на МС, а предложението идва от служебния премиер Стефан Янев.

Още по темата

Указът за освобождаването на Георгиев трябва да бъде издаден от президента Румен Радев.

"Този председател накърни авторитета на службата с действията си и дава основания да се смята, че предприема политически мотивирани действия, въпреки че службата е деполитизирана по закон", заяви след заседанието на Министерския съвет премиерът Стефан Янев.

Мястото на Георгиев ще бъде заето от Вальо Тончев, който е дългогодишен служител на Агенцията.

"От нашите действия можете да направите извода, че се опитваме да освободим държавата от незаконосъобразни практики и действия, да освободим държавата и нейните институции да работят в обществен интерес при спазването на законите", каза Стефан Янев.

Той не коментира дали ще има смяна на ръководни позиции и на други служби.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
1
 
! Отговори
Влад преди 2 години
В България всеки политик е недосегаем . Сред тях няма престъпници, няма мафия , няма шпиони. Да вземат направо да закриват службите, че да не тормозят честните политици.
263
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези длъжности в България от 140 години се назначават хора по ориенталски и шуробаджанашки и после им се прави чистка пак по същия начин.
262
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дим. Георгиев си позволи птекалено много да се разприказва. Обиди преия си шеф Б.Рашков, правителството, председателя на служебния кабинет ген.Янев. Би следвало генералът да обвини досегашния шеф на ДАНС в уронване авторитета на службата и кабинета и да замени освобождаването с дисциплинарно уволнение. В този случай Д.Г. ще се размине с 20-те заплати и ще знае да поставя спирачка на езика си. Същото се касае и за шефа на ДАТО, още повече ако документацията, както се твърди в медиите, е умишлено
261
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сменя се властта, сменя се премиерът на България, сменя се правителството. Ако той (Димитър Георгиев) се чувства действително началник на национална служба за сигурност, той би трябвало в деня, в който дойде новият премиер, да бъде при него на доклад. Защото новият премиер, за да вземе решения, трябва да е информиран не от кой да еот съответния шеф на ДАН,на ДАР, на Военно разузнаване. Така постъпват нормалните ръководители на служби в нормалния свят. А тия нашите под ръчичка всички в отпуск?!
260
3
 
7
 
! Отговори
КОЛКО СА ЖАЛКИ преди 2 години
ВИЕ ДА ЧУХТЕ ПРЕМИЕРЪТ ДА НАЗОВЕ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ИМЕТО НА УВОЛНЕНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДАНС/ ...ТОЗИ ПРЕДСЕДАТЕЛ../- АЗ НЕ, ТОВА МЕ НАВЕЖДА НА МИСЪЛТА, ЧЕ ТОЙ НЕ ЗНАЕ ОЩЕ ИМЕНАТА ИМ, НО ИМА НАРЕЖДАНЕ ОТ РЕЗИДЕНТЪ ДА ГИ УВОЛНИ.
259
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е при Хунтата на Радев
258
4
 
4
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Лов на вещици и класически преврат като на 9 9.1944. Само че сега сме 2021 !!! След септември Зеления чорап заедно с всичките си зелени чорапчета отива на ***. И заедно с БСП-то си и всичките им движения, течения и формации. Когато ще умират, мухите най-силно хапят!
257
1
 
8
 
! Отговори
Саt преди 2 години
Тоя поплювко и три минути ми бяха достатъчни по телевизията да го гледам, за да се чудя каква агенция е оглавявал, каква сигурност е 'подсигурявал'.
256
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Позитано 20Лесно се лепи стиропор с чужди пари!
255
3
 
10
 
! Отговори
Политическите въшки преди 2 години
се зазбуниха, нарушиха им спокойствието!? Боко си нареждаше като пешки, сега му развалиха играта, махат му пешките. Бойко Ноев и той реве, не можел да допусне, че и той бил подслушван, а забравя каква плюмка беше и постоянно слугуваше на краварите, сега на голям патриот се прави, мисли се почтен и честен към България!? Такива продажници са само за затвора!
254
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДАНС трябва да работи за държавата , а не за някоя партия. Това зависи от шефа на агенцията и ако той е партийно ориентиран, единствено възможния изход е да застане пред съда и да получи съответстваща присъда.
253
4
 
5
 
! Отговори
малко е преди 2 години
Трябва да се очисти всяка агенция и минстерство от тикви и калинки.........
252
0
 
13
 
! Отговори
???? преди 2 години
Кой беше предложил преди време Делян Пеевски ..............тая дебела *** и мафиот за шеф на ДАНС???Голям срам беше това...............един мафиот и олигарх-дебелак да стане шеф на контраразузнаването!!
251
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаме информация какво точно е разкрила тая служба от години ,освен за някакви руски шпиони
250
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство на Радев е мракобесно и нелегално.
249
9
 
7
 
! Отговори
!!!! преди 2 години
ГЕРБ са една крадлива и лъжлива група по интереси и трябва да бъдат забранени със закон.............те са по-вредна партия дори от турската партия ДПС!!!
248
4
 
6
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Махнете и дъщеря му! Що за наглост!
247
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно не разбрах. Нали тия са временни. Как така масови повсеместни чистки?Явно нещо е сбъркано в законите, даже Конституцията.Като се избере ново постоянно правителство - това Ок, да си правят рокади както искат.
246
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунисти ,зелени чорапи и Божков.И тук във форума поддръжниците им,дежурните *** и обикновени тъ..ри.
245
2
 
9
 
! Отговори
БДЖ преди 2 години
Този е железничар! Значи Баце е сложил начело на службата за сигурност жепеец, а всички виждаме колко сигурни са ни железниците!Дано следващият Председател е не просто верен на вожда, а и интелигентен, защото този определено не е!