МРРБ започва вътрешна проверка на "Региони в растеж"

Целта е да се установят разходите за услугите на външни фирми
41
МРРБ започва вътрешна проверка на "Региони в растеж"
Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова възложи на Дирекция "Вътрешен одит" в министерството да извърши проверка на дейностите, свързани с контрола на изпълнението на проектите по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Още по темата
Целта е да се установи какво е наложило наемането на външни фирми за извършване на проверките на място при бенефициентите, при положение, че в Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“, която изпълнява функциите на Управляващ орган на програмата, има 67 експерта (31 в София и още 36 в регионалните звена на дирекцията), които следва да осъществяват контрола по изпълнение на проектите.

Проверката трябва да установи също какъв е общият размер на разходите за използване на услугите на външни фирми, за да се прецени по-точно целесъобразността на тяхното наемане.

 


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
0
 
! Отговори
Изнервен преди 5 месеца
Тези новите смятат ли да правят нещо друго освен проверки и чистки?
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гръмки думи "Региони в разтеж". Аз освен Всички региони че са е упадък друго не виждам. И който може се спасява в чужбина. Кви региони, какъв разтеж. :))
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И тука е имало присвоявания явно
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще ти отговоря още сега, точене на пари към наши (външни) фирми.Наеманаето на въшна фирма има точно такава цел.