Гълъб Донев: България първа в ЕС започва да прилага решение по "Магнитски"

Няма индикации за спиране на еврофондовете, посочи той
183
Гълъб Донев: България първа в ЕС започва да прилага решение по "Магнитски"
Снимка: БГНЕС

"Ние сме може би първата държава в ЕС, която започна да прилага решение по закона "Магнитски". Това, което сме направили, е да защитим държавните предприятия, за да не се допускат отношения с лицата, посочени в списъка със санкции на САЩ". Това заяви пред БНР служебният вицепремиер и социален министър Гълъб Донев.

Той обясни, че засега няма индикации за спиране на еврофондове за България заради санкциите на САЩ срещу български физически и юридически лица.

Още по темата
"Всичко, което прави правителството, е прозрачно и професионално, няма лица и фирми под санкции, които да са в близък контакт с правителството", коментира служебният министър.

Вицепремиер Гълъб Донев обяви, че е факт констатацията, че няма сериозни нарушения в Министерството на труда и социалната политика. "Това е факт след извършените одити и оценки на независими одитори", посочи той.

По думите му служебното правителство е изготвило програма за 2,5 милиарда лева, с която бизнесът ще бъде подкрепен чрез кредити през търговските банки, което министър Донев подчерта, че е използване на свободен ресурс в търговските банки, като държавата става гарант за тези кредити:

"Тези нови мерки все още са в проектен етап. За всяка една от тези мерки ще бъде необходима нотификация от държавата пред ЕК, това ще са мерки, които да подпомогнат бизнеса и заетостта през есенния сезон".

Донев уточни, че за да бъдат ефективни мерките, трябва да бъдат разработени в няколко варианта, в зависимост от конкретната ситуация на развитие на пандемията.

"Досегашните мерки, прилагани от началото на пандемията, дават добър резултат по отношение на запазването на заетостта. Към днешна дата безработицата в страната е на ниско ниво, върнахме се на нима от преди Covid пандемията", посочи служебният социален министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
2
 
! Отговори
Йосиф преди 2 години
Да, започват да приватизират в полза на държавата . Държавата трябва да се възстанови от кражбите и откриването на доходи и данъци. ВИМЕТО НА НАРОДА.
49
5
 
2
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Служебното правителство разби на пух и прах мафията ГЕРБ. Всеки ден нови разкрития за корупция и кражби. Вече олигарси които доскоро се ползваха с протекцията на Борисов са разследвани от прокуратурата.. Българите видяха, че единствено БСП е готова да се бори с мафията и олигарсите!! На следващите избори много повече Българи ще гласуват за БСП.
48
3
 
3
 
! Отговори
Какъв е тоя преди 2 години
Гълъб и откъде е долетял?
47
3
 
4
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Борисов и шайката му случиха на покорен и търпеливо народ, ама не случиха на американския президент да е Тръмп диктатора, въпреки, че изтеглиха 40млрд. Лева дълг и му го дадоха за изборите. Сега Тиквата ни облага с всевъзможни измислени данъци за все по_старите ни имоти. А къщите за гости въобще не плащат никакви данъци, нито пък сара*ите.
46
0
 
2
 
! Отговори
GT преди 2 години
академик Петър Иванов ....И КАКВО СТАНА? ВСИЧКО СИ Е ВСЕ СЪЩОТО! Братя, досега нищо!Уж оставка, конфискация, съд, затвор, промяна, незнамкаквоси, пък няма нищо! Нииищо!Само две-три калинки и няколко тарикати ги преместиха на друга по-платена работа.Откраднатите милиарди са си в крадците.Големите заплати на 450 000 държавни чиновници-софиянци, банкери и учени от БАН си стоят все същите.Имотите на крадците и в България и в чужбина, техните банкови сметки, офшорките им, задигнатите с измама заводи, хотелите им, вилите им, мезонетите им, къщите за гости, яхтите, самолетите, колекциите,
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТОНяма ли сега да протестираш на Орлов мост срещу тази несправедливост, нали си много принципен?
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой мачка, ГЕРБ, бе тъ--панар! САЩ ви смачкаха Божков с едно мръдване на пръста. И сега ще изкрейзите без пари. ГОЛ ЕНТУСИАЗЪМ ВИ ЧАКА И Мая, И фИГУРАНТА и всички отровни. Опичайте си акъла.
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зад изказването на Гълъба прозира кумунуидно-чиновническа язвителност и зле прикрита злоба. Радевите калинки ще съсипят държавата още преди изборите. А Радев защо мълчи?
42
3
 
0
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Ако човек е българин и има малко мозък, ще се държи с българите, а няма да се разкъсва между националността си и желанието да угажда на външните тьпанари, на които е фен - били те САЩ или Путин. Еднакво прости и вредни са и червените, и сините ду хачи.
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаме договор със САЩ по прилагане на Магницки. За визите също няма и ни слагат като за другите държаваи от НАТО няма визи. Това са неприятелски действия към бг и ние се съгласяваме.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв и диот трябва да е един баща, за да кръсти сина си Гълъб???
39
0
 
1
 
! Отговори
много ама много преди 2 години
Практични хора тавариши. А аз съм толкова толкова непрактичен човек - те мислят за свойте и само за свойте *** ... Аз мисля че е време за гъската да им обади колко е практична ...
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троловете на ГЕРБ реват и днес както винаги хахахахаха. Браво на служебното правителство. Мачкайте ГЕРБ/ДПС/Пеевски докрай.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв Гълъб? Крадливата сврака с двата крака в корупцията.
36
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Опитите за тълкуване на недомлъвките на Държавния департамент - кой бил неназованият политик и какво били имали предвид, са унижителни. Просто не трябва да им се обръща внимание на политическо ниво. А на икономическо - България беше предадена от герберите с тези 3 млрд, които бяха дадени в залог за бойните самолети. Сега американците са в положение хем да не ни ги доставят, хем да не си върнем залога.
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде ги изкопаха такива мижитурки да ни управляват?
34
1
 
2
 
! Отговори
България преди 2 години
Първа - винаги в Отрицателното!
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затворете фирмите и банките на Бошков и др. за да паднат санкцитте и визите. Трябва работа работа работа както пееше ГЕРП и вероятно нов договор със САЩ за да не ни глобяват или излизане от НАТО. Като ни глобяват и ние излизаме от НАТО.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТОИ защо сега твоят Радев не протестира пред американското посолство, защо не направи някой незаконен митинг, да блокира Орлов мост, например в знак на протест срещу тези несправедливи санкции?
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Манилова не беше омбидсман, когато агитираше 2013 г Пеевски да стане шеф на ДАНС, а беше шеф на парламентарната група на БСП.