Соломон Паси: Ако не бяхме съюзници, САЩ щяха да санкционират цялата държава

Санкциите по "Магнитски" са ужасяващ шамар за страната, смята бившият външен министър
Обновена: 6 юни 2021 11:36 | 6 юни 2021 11:10, Красимир Ангелов
391
Соломон Паси: Ако не бяхме съюзници, САЩ щяха да санкционират цялата държава
Снимка: БГНЕС

"Санкциите по закона "Магнитски" са ужасяващ шамар за страната ни. Да не се чудим тогава защо нашите деца напускат България, срам ги е да живеят в тази държава". Това заяви бившият външен министър и председател на Атлантическия клуб Соломон Паси пред bTV.

Още по темата
Той посочи, че решенията срещу България са най-мащабното действие на закона досега.

"Да сме благодарни обаче, че САЩ не санкционираха цялата държава, а само конкретни българи. Законът е приложен по мек начин, понеже сме съюзници", подчерта бившият външен министър.

Той припомни, че преди да бъдат обявени санкциите, от посолството на САЩ в България няколко пъти са предупредили, че проблемът с корупцията в България е сериозен и ще бъдат взети мерки за това.
 


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Обективно/297"АМИ ТАКА Е КАТО НЯМАШЕ ЛУСТРАЦИЯ!!!" - няма защото точно Соломон Паси помогна 1990та на БКП/БСП да няма лустрация.
285
0
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 1 месец
АМИ ТАКА Е КАТО НЯМАШЕ ЛУСТРАЦИЯ!!! ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ СА С ПРОИЗХОД БКП И ДПС!!!
284
1
 
2
 
! Отговори
A преди 1 месец
Че те взеха всичко без санкции - ама от бъл. народ, а тоя спечели.
283
4
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Ако този българомразец не беше предал България в ръцете на лукановото БКП/БСП през 1990та, България щеше да е нормална държава и въобще нямаше да става въпрос за мафиоти, санкции и робско послушание.Но неграмотният матрял си го заслужава да бъде тъпкан и унижаван.
282
1
 
3
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 месец
Евреите мразят всички,защото всички мразят евреите!?...Посочете ми един евреин който да не е навредил на българин или поне да не се е опитал?
281
1
 
11
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
САЩ - борци срещу корупцията, все едно вълк вегетарианец.
280
2
 
3
 
! Отговори
аз преди 1 месец
РазБойко забави газовата връзка с Гърция и даде приоритет на турски поток. Сега ще му излезе през носа. ПП ГРОБ никога повече няма да дойде на власт, ФАЩ няма да го позволят
279
0
 
13
 
! Отговори
Георги Ковачев преди 1 месец
Ако на сащиянците не им трябваше територията на България за плацдарм срещу Русия, нямаше да подкупят политиците ни 2004, за да ни набутат в НАТО (демек да бъдем "съюзници").А ако не им трябваше територията ни, на САЩ изобщо нямаше да им дреме дали има или няма корупция в България.Но явно в САЩ са се усетили, че банкянския тиквун и дружките му са станали твърде алчни за да са полезни и е време да си ходят.
278
4
 
3
 
! Отговори
ИДЕЯ!!! преди 1 месец
А кога Путин ще обяви руските санкции спрямо нашите олигарси ! Да не търгуват в рубли,да им затвори фирмите в Русия, да им забрани влизането в Русия и т.н. или само в Сибир или при Навални.
277
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До Учете хронологияСватбата на руския княз Игор и българската княгиня Елена, прекръстена по-късно на Елена-Олга е описана в 4-5 средновековни източника и тя се е състояла през 903 година!През 9 век никакви хазари не е имало там,нито някъде се споменава за тях,а Киев е била столица на Русия тогава.И там е имало и черни българи и славяни,разбира се,че Кирил и Методий ще отидат там!
276
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Огладнял е. Вижте как е изпосталял.
275
0
 
12
 
! Отговори
злобар преди 1 месец
Ха сега де .....Като нямам в доста богатия си речник обидна дума или пс.вня за тоя .
274
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този е изперкал,прено интервю тосеше макети на самолети сега изрезки от вестник.
273
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прочетете какви наеми НАТО плаща в Гърция, Италия, Испания. Заради Паси дадохме ЧЕТИРИ безплатни бази на американците. На воля да тренират в нашите селца и да плашат хорицата!
272
2
 
6
 
! Отговори
До 286 преди 1 месец
Защо цитирате крадеца Александър Томов???
271
2
 
19
 
! Отговори
Аналитик+ преди 1 месец
В миналото, истинските български Комунисти приемаха раболепно СССР за Светая Светих, а днес атлантиците - САЩ ! Нищо ново под слънцето. Родоотстъпникът си е родоотстъпник, и преди и сега.
270
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
този не е българинзащитава едни други интереси
269
0
 
23
 
! Отговори
Нагъл тип! преди 1 месец
Що за наглост да се явява и коментира! Години наред скитеше по света и не си пускаше отпуска, после осъди БАН да му изплатят отпуската. Продаде България за 30 сребърника!
268
0
 
21
 
! Отговори
Гост+ преди 1 месец
Доста неприятен тип. Кажи му атлантик (атлантист) и не се занимавай с него
267
1
 
11
 
! Отговори
Огледален образ на Б преди 1 месец
Започнал да се държи неадекватно, параноично и враждебно.Пръв Калигула започва да изисква от гражданите божествени почести за себе си. Влиза в открит конфликт със Сената, оскърбява и осъжда на смърт много от членовете му. В пристъпи на агресия той унижава и издевателства над приближените си, наказва жестоко хората около него, включително знатните. Неговите постоянни убийства, своеволия, ексцентричните му забавления и начин на живот всяват страх и ненавист. Отнася се предизвикателно и с простолюдието. Това става причина той много бързо да загуби подкрепата си в Рим