Стефан Янев видя съпротива срещу действията на правителството

Министрите заварили хаос в изпълнителната власт
575
Стефан Янев видя съпротива срещу действията на правителството
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според служебния премиер Стефан Янев има съпротива срещу действията на служебното правителство.

Наясно сме, че тези трудности са резултат от едно системно мислене и правене на политика по един определен начин в един определен период от време- това, което наричаме преход. Разбира се, има хора, които са доволни, има хора, които са недоволни. Според мен, повечето български граждани са недоволни, защото на тази политика от последните години ѝ липсва лице. Ние сега се опитваме да подобрим начина на комуникация. Да подобрим комуникацията между властите и институциите, така че това да бъде в интерес на хората, каза министър-председателят пред Дарик радио.

Още по темата

Дръжавата трябва да осигурява сигурност, справедливост и възможност на гражданите да благоденстват. Държавата е държава тогава, когато се стреми да осигурява тези три неща, обясни Стефан Янев.

По думите му, служебното правителство е заварило един хаос в много сегменти от изпълнителната власт. Опитваме се по най-добрия начин да оправим това. Но за съжаление възможностите и времето са ни малко, но се надяваме този процес да продължи и в близките години, каза служебният премиер.

За два месеца не можем да променим управлението, посочи той.

По повод борбата с корупцията и ефекта на санкциите по „Магнитски“, Янев коментира, че българските граждани са наясно с проблемите с корупцията и проблемите в публичния сектор.

"Ние трябва да защитим нашите фирми да попаднат в секционен режим", каза още той и изрази радост от указанията на БНБ. В това действие виждам отражение на нашата мотивация, на изпълнителна власт да вземем мерки. Както решението на МС, така и решението на БНБ, завършва с призив към законодателната власт, тези въпроси да бъдат решени, когато има парламент, да бъдат решени включително на законодателно ниво, коментира Стефан Янев.

Според него, на този етап няма риск нито за юридическите лица, нито за банковата система.

За трансплантациите в болница "Лозенец" Янев каза, че сигналите за нередностите са били подадени на политическото ръководство още през февруари. И не само че не е направило нищо, но дори е препотвърдило мандата на тогавашния директор на болницата.

България ще я има, когато има почтени хора, които мултиплицират тази почтеност, заяви още служебният премиер.


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
448
1
 
2
 
! Отговори
КРЪПКА на БКП-ДС преди 1 месец
До служебна хунта Винаги сме били кърпачи!
447
1
 
8
 
! Отговори
Да-а-а-а-а ! преди 1 месец
Но съпротивата е в юмрука на Радев, Стефчо! Недей да се правиш на властен федфебел! Имай гжалост към българина, ненаиграл се!
446
3
 
11
 
! Отговори
Партизанин преди 1 месец
Явно има съпротива, Янев ! Има , защото много "подаръчни торбички" вървят откакто Фигуранта е овладял държавата. Силно съпротивително движение срещу държавата върви от един месец и ще завърши с национална катастрофа ! Ето това е сигурно! А Гешев явно вече е купен !!!
445
3
 
16
 
! Отговори
на изборите преди 1 месец
ИЗЧЕГЪРТАЙТЕ ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ
444
2
 
19
 
! Отговори
Morski преди 1 месец
Янев, Стефане, не рабра ли че държавата не е казарма и не може само да изпълняваме без да мислим?!
443
4
 
10
 
! Отговори
Симеон РАДЕВ преди 1 месец
Строители на съвременна България в т.ч. брат му Румбата РАДЕВ!
442
3
 
19
 
! Отговори
Радев за смях... преди 1 месец
Само в банановите републики в мирно време избират генерали за президенти и министър председатели.
441
2
 
20
 
! Отговори
ПОЗОР СТЕ преди 1 месец
ЯНЕВ,ФАКТА ЧЕ СИ В ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО,ЧЕ СИ СЕ СЪГЛАСИЛ ДА ДЕЙСТАШ ПО МОРАФЕТИТЕНА РАДЕВ ,Е ДОСТАТЪЧНО ДА СЪДИМ КОЛКО СИ ЧИТАВ,ЩОМ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЛЕПТА ПРОДАВАШ ДОСТОЙНСТВОТО СИ И ТРЯБВА ДА МУ ИГРАЕШ ПО СВИРКАТА..СЦЕНАРИИЕ ОПЛЮВАНИЯТА ВИ СА ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО..НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА НА НЕСКУПОСАНИТЕ СЦЕНКИ..ВСЪЩНОСТ ТОВА ГОЛЯМО НИЩО Е ОТДАВНА ,ПОРОДЕНО ОТ НЕЩОТО,КОЕТО СЕ НАРИЧА ПРЕЗИДЕНТ...СЪСИПВАТЕ ДЪРЖАВАТА ,И НИЩО ПОЛЕЗНО НЯМА ..ВРЕДНИ СТЕ ,ЕДНИ ИЗДОРИ НЕ МОЖЕТЕ ДА ОРГАНИЗИРАТЕ..
440
1
 
4
 
! Отговори
благоразумно преди 1 месец
Stay safe, be negative :)Всички пари 50/50 в долари и евро.Не купувай нищо. Данъците плащай след изборите.
439
4
 
14
 
! Отговори
глас от народа преди 1 месец
За разлика от тези, Бойко се вслушваше в гласа на народа. Народа ще пее песни за Бойко строителя на България и ще кълне всички мутри на Румен Гадев.
438
2
 
6
 
! Отговори
в Белене! преди 1 месец
До Един от Съпротивата.
437
1
 
13
 
! Отговори
служебна хунта преди 1 месец
Генерали без армия не ни трябват! Мястото им е на бойното поле а не в МС....
436
3
 
19
 
! Отговори
Един от Съпротивата преди 1 месец
Янев, вас народът нито ви е избрал, нито ви е упълномощил за ролята, която нагло се опитвате да си присвоите ! Вас ви назначи Голямото Разочарование Радев, за да служите на тясно-партийните му и икономически интереси, но единственото ви задължение към обществото и държавата е да организирате предстоящите избори ! Вие обаче, с непремерените си действия си навличате ден след ден гнева на голямата част от населението, така че спрете се докато е време, защото никое търпение не е вечно !
435
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съпротива до дупка и пълен бойкот на всички действия на служебното правителство!
434
11
 
2
 
! Отговори
гражданин преди 1 месец
Кадровите смени в МВР СА НЕ САМО КОЗМЕТИЧНИ И БЕЗЛИЧНИ НО И НАПЪЛНО НЕАДЕКВАТНИ .Имам поглед как шевовете обслужват ГЕРБ Благодарение на което директора на ОДП Бургас че осигурява пълна победа в четири поредни мандата на кмета Димитър Николов .Старши комисар Калоянов отново продължава да топли директорския стол .
433
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам дали това правителство има повече фенове или противници, но определено не вдъхва симпатии.
432
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Бащата на това "правителство" Руменчо днес е заявил,че не е укоримо неговият съветник да се среща с бившия началник на митниците и да получава от него плик.Ето дойдохме на думата-всичко на бившите е укоримо и нищо на нашите хора.По-голямо лицемерие едва ли може да има.Откъде ги намери тези изкопаеми екземпляри за министри само той си знае-Янев горкият срича,дар слово хич няма(какаво да се прави-военен),за Минеков,Рашков(добре че миряса малко) и Кацаров просто не си заслужава изобщо да говорим.
431
0
 
22
 
! Отговори
Таксиджиев преди 1 месец
Ако служебното правителство изкара още един мандат с държавата е свършено. Това е и основният замисъл. Ах колко много водка ще се лее. Нощните вълци ще гърмят като на сватба,Путин ще сияе от радост,русофилите ще друсат казачок до ранни зори.Армията на "Вагнир" ще слезе от балкана. Ах мале майко юнашка,берете цветя и китки,кичете бойци и пушки. Ами ще кичат,нали народа това изка... Е,ееехх ТОЗ наарод.
430
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Саботаж на всякъде и във всичко стещу червената дикатура ан Румен Радев!Не плащайте данък сгради и данъка за автомобили. Нека икономически ги ударим!
429
0
 
9
 
! Отговори
До Децата преди 1 месец
Хитряга е тооой.. !