Радев с най-висок рейтинг, след него Манолова и Трифонов

Служебният кабинет спечелил доверието на почти всеки втори
400
Радев с най-висок рейтинг, след него Манолова и Трифонов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като цяло, оценките за работата на служебното правителство са преобладаващо позитивни и силно контрастиращи на фона на оценките на предишното правителство.  Вероятно, действията на служебното правителство по ревизия на предходната власт силно са се отразили и на оценките за главния прокурор Иван Гешев, както и на рейтинга на бившия министър председател Бойко Борисов.  Това сочат изводите от национално представително проучване на „Медиана“.

45% от анкетираните смятат, че работата на служебното правителство вдъхва доверие, докато на обратното мнение са 27 на сто. Оценката към кабинета Янев е положителна за разлика от това към последното правителство на Бойко Борисов, от което  62% признават, че са разочаровани.

Още по темата

Президентът Румен Радев се радва най-висок рейтинг. Доверие в работата му има 56% от анкетираните. На второ място се нарежда Мая Манолова с доверие от 30%. Трети е шоуменът Слави Трифонов с 29% доверие.
Работата на лидера на ГЕРБ одобряват 26% от участвалите в проучването. Доверието в червената шефка Корнелия Нинова е 25%, а това в лидера на ДБ Христо Иванов -20%.

Проучването тества и отношението към главния прокурор Иван Гешев. Според 52% той не работи добре и трябва да бъде сменен.

Друг извод от изследването е, че се очертава сериозен проблем с ваксинацията срещу коронавируса. Над 40 % от пълнолетните у нас не възнамеряват да се ваксинират, а още 29 % се колебаят дали да го направят. Остава да се надяваме, че нова вълна на корона епидемията няма да пришпори процеса на ваксинация.

******

Изследването е проведено в периода 10-15 юни 2021 г.  с 1008 човека (18+ години) чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е изследователски проект на агенция МЕДИАНА и е реализирано със собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
17
 
! Отговори
Мая Топалова преди 2 години
Кольо Колев? Ха-ха-ха! Да се чудиш на Днес защо поставя като новина проучване на Кольо Колев
30
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая Манолова - министър-председател на Република България!
29
8
 
26
 
! Отговори
Тони преди 2 години
За сеген път се убеждавам, че ние сме повреден народ?!
28
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Манипулации. Това са шменди капели проучвания. Като на РЕГО, където даваше прогнози от сондажи дни преди 4 април БСП като уж първи. И кво се оказа??? БСП срутището отидоха трети. Манипулирате хората. Няма кой да ви се върже на номерата от Болшой театър.
27
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анкетата е правена на паркинга пред Позитано 20
26
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ха ха глупости на търкалета, не промивайте мозъците на хората, те си имат достатъчно акъл и не се заблуждават от такива новуни
25
15
 
9
 
! Отговори
2луп преди 2 години
Ще ти обясня как се нарушават законите законно питек. Давам пример Божков. Плаща си на Тиквата и Ко за да изменят законите и да плаща малки данъци. Законно всичко е на ред, но само до като си плаща. После става натушител
24
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
56 процента подкрепят този *** комунист радев.Е няма такава държава, където да обичат комунистите толкова много.Няколко пъти фалират страната ни, а хората пак влюбени в комунистите.
23
8
 
23
 
! Отговори
ЯНАКИТУ преди 2 години
ГЕРБ СА НАРУШАВАЛИ ЗАКОНИТЕ ЗАКОННО...РАДЕВИ ИНОВАЦИИ
22
13
 
22
 
! Отговори
Дедо Ташунко преди 2 години
Нема как.А Деса с какъв рейтинг е? Не може Мая да е по напред от Деса.Радев няма да е доволен.
21
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберушки гълтат вода яко, потъва им парахода. Хахахах.
20
8
 
18
 
! Отговори
шумкарин преди 2 години
алооооо , а другарката лъжа импексова ?
19
5
 
19
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Какъв Константинов,какво броене? Нали Мадуро ти е направил софтуер за изборна победа:-)))
18
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Нападение на герберопитеци след 3..2...1 хахха. Тиквата газ пикае, че Радев е човека на народа, а той обикновен дебел крадец. Да свиква
17
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
WAW! Медиана се стресна от забележката на Слави, че соц.агенции понижават рейтинга му. Тук се плаща яко, на агенция "Медиана", да помпа изкуствено рейтинга на ангигерб сбирщината. А уж, Божков, спонсорът им, е в списъка по закона "Магнитски".Руският човек Радев, е тай-мразената личност в България. Според нас, българите.
16
1
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
А ти кой беше? Ааа...никой. Благодаря.
15
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не дай Боже,държавата да тръгне назад или надолу..Не знам тогава Слави къде ще търси да емигрира? Може да му се наложи Манолова да го свърже с Галеви!
14
8
 
24
 
! Отговори
КОЙ Е ТОЗИ преди 2 години
МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО- КОЙТО ИЗНАСЯ ФАКТИ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ И ПОДЧЕРТАВА- ТЕ НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ ЗАКОННО- АХ ДА ТОЙ Е ОТ ХУНТАТА НА ВЕЛИКИЯТ ПОЛИТИК- ДА СИ ХВАЩА ЗАКОННО МИСТЪР МУСКУЛ ПОД РЪКА И ДА СЕ ИЗНАСЯТ...ДОДЕЯХТЕ НИ ВА- У С Р А Х Т Е СА ВА
13
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е Радев, Манолова и Трифонов да са с най-висок рейтинг. Това и без социолози всеки би могъл да го каже.
12
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще сменят Мишо Константинов? До като той брои гласовете вечно ГЕРБ ще са първи.Да се пенсионира!