Радев с най-висок рейтинг, след него Манолова и Трифонов

Служебният кабинет спечелил доверието на почти всеки втори
400
Радев с най-висок рейтинг, след него Манолова и Трифонов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като цяло, оценките за работата на служебното правителство са преобладаващо позитивни и силно контрастиращи на фона на оценките на предишното правителство.  Вероятно, действията на служебното правителство по ревизия на предходната власт силно са се отразили и на оценките за главния прокурор Иван Гешев, както и на рейтинга на бившия министър председател Бойко Борисов.  Това сочат изводите от национално представително проучване на „Медиана“.

45% от анкетираните смятат, че работата на служебното правителство вдъхва доверие, докато на обратното мнение са 27 на сто. Оценката към кабинета Янев е положителна за разлика от това към последното правителство на Бойко Борисов, от което  62% признават, че са разочаровани.

Още по темата

Президентът Румен Радев се радва най-висок рейтинг. Доверие в работата му има 56% от анкетираните. На второ място се нарежда Мая Манолова с доверие от 30%. Трети е шоуменът Слави Трифонов с 29% доверие.
Работата на лидера на ГЕРБ одобряват 26% от участвалите в проучването. Доверието в червената шефка Корнелия Нинова е 25%, а това в лидера на ДБ Христо Иванов -20%.

Проучването тества и отношението към главния прокурор Иван Гешев. Според 52% той не работи добре и трябва да бъде сменен.

Друг извод от изследването е, че се очертава сериозен проблем с ваксинацията срещу коронавируса. Над 40 % от пълнолетните у нас не възнамеряват да се ваксинират, а още 29 % се колебаят дали да го направят. Остава да се надяваме, че нова вълна на корона епидемията няма да пришпори процеса на ваксинация.

******

Изследването е проведено в периода 10-15 юни 2021 г.  с 1008 човека (18+ години) чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е изследователски проект на агенция МЕДИАНА и е реализирано със собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОООХТи в кой свят живееш. Всички харесвали Нинова. С 14% подкрепа на изборите. На предстоящите пък да са най-много 10%. Не се излагай с такива изказвания,че всички ти се смеят.
230
10
 
32
 
! Отговори
Айде пак преди 2 години
Преди всички избори започват платените социолози да бълват "новини" за възхода на комунизма в България и колко са добри другарите и след избори се указва, че са "сгрешили" за пореден път. Освен в политикат и в социологията трябва честност господа. Ако погледнете изследванията на същата агенция за евроизборите преди няколко години ще видите за какво става дума. Ето такива агенции сриват имиджа на созиолозите, а кое е истина ще се види след месец
229
10
 
10
 
! Отговори
ООООХ... преди 2 години
ТАЗИ ЖУРНАЛИСТКА КОЯТО Е НАПИСАЛА ТОВА ТОЛКОВА МРАЗИ НИНОВА ЧЕ С ТАКАВА ЗЛОБА Я НАРИЧА ЧЕРВЕНАТА ...РАЗМЕНИЛА Е МЕСТАТА С МАЯ САМО ДА ГО ПОКАЖЕ - ИСКАМ ДА И КАЖА ЧЕ ДО СЕГА НЕ ЧУХ НЯКОЙ ДА ХАРЕСВА МАЯ СЛАВИ ВСИЧКИ ХАРЕСВАТ НИНОВА
228
37
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев за мъж на годината. Заслуги в трудовите бойни отряди на родината и непозволяващ врага да разпадне Народна Република България. Западният фронт трепери от блюстителността на всезнаещият и всеможещ президент на нашата татковина. Ние не можем да искаме повече от човека който се жертва за Българският народ както звезда която свети в тъмнината на злото. Ние гордо ще бдим над неговите мъдри дела и слова.
227
8
 
51
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
Нервно-истеричната Мая е на 2 място по одобрение?!Не го вярвам!!!Тази фурнаджийска лопата трябва изобщо да не попадне сл.път в парламента за да не окупира там постояно трибуната.На месец и нещо така омръзна да я смушаме,че ни стига за години напред.Нека си почине в опозиция извън парламента заедно с Таня,Бабикян и Хаджигенов.Позор е да имаме такива образи в парламента,както и пАлЯчОвЦиТе от ИТН.
226
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В някое гето е паравена анкетата. Само цинтарите може да ги одобряват тия нещастници.
225
7
 
45
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
Тая МЕДИАНА някаква агенция за вицове ли е?
224
12
 
49
 
! Отговори
кескьосе преди 2 години
Егати държавата щом манолова и трифонов са с най-висок рейтинг.
223
8
 
34
 
! Отговори
bar преди 2 години
Какви са тия фалшиви статиски. ХахахахаРадев, Манолова и Трифонов. ХаххахахахахахаххаахаххахахаТой Митьо Пищова има по-висок рейтинг бе :)
222
9
 
29
 
! Отговори
Това преди 2 години
Нещо като подготовка за нагласените резултати от машинния вот ли е ?
221
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина е добре гербавите да се изнасяте в чужбина. Иначе скоро ще ядете кубинките в *** алчни чутури!
220
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на който му харесва държавата да е казарма, явно няма нужда от демокрация.една военна хунта го оправя.Генерал Бойко Борисов е прекалено мек за военен диктатор.Генерал Радеф е друго нещо - готов е да командва наред.следващия ход на комунистите е скрит военен преврат. народа е доста глупав да го разбере.
219
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
комунизма уж си беше заминал.замириса им на европари и веднага се събудиха старите другари.много *** комунистическо - военна пасмина се е надигнала като за последно.и ковида не можа да ги умори.с тези генерали навсякъде, България заприлича на казарма.
218
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тия данни сса верни се изнасяйте. Идва МНОГО ЛОШО за нормалните хора.
217
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президент Радев е голям българин и патриот! Ще го изберем отново, за да довърши отровната змия Герб!
216
9
 
11
 
! Отговори
haha преди 2 години
То пък едни разкрития.. Направо да падна. Радев с рейтинг??? Невероятно. Сигурно и съветниците му имат рейтинг.
215
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
безскрупулни, врякащи комунисти гледат пак да намажат от държавната хазна.хора, които мразят държавата и си мислят че народа е тяхно притежание пак посягат към властта. истината е , че няма народ, а само много лош матрял.
214
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
комунистите добре манипулират народа.много лош матрял и глупав най-вече.
213
0
 
11
 
! Отговори
До 271 преди 2 години
Внимавай да не си мислиш за Атанас Атанасов от ДБ, че съвсем ще се оплескаш.
212
6
 
16
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Допитването Янев ли го прави или Рашков ?