Слави Трифонов оттегли кандидатурата на Николай Василев за премиер

Върху него се "изляла огромна помия"
15 юли 2021 17:40, Нели Христова
792
Слави Трифонов оттегли кандидатурата на Николай Василев за премиер
Снимка: БГНЕС

Николай Василев няма да е предложението на "Има такъв народ" за премиер. Това обяви Слави Трифонов във Facebook.

Утре част от ръководството на партията ще даде пресконференция в БТА.

Ето какво написа Трифонов:

В деня след изборите аз предложих проектокабинет, съставен само от високообразовани професионалисти и с ясни приоритети. За министър-председател предложих икономиста Николай Василев, човек с опит в политиката, в държавната администрация и в реалния бизнес. Само за три дена върху него се изля огромна помия. Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях.

Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината.

Въпреки това, аз разбирам, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори. За мен не е толкова важно какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други. Затова реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество. Ние, като партия спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет.

И понеже вярвам, че всичко трябва да се случва публично пред вашите очи, утре в БТА, точно в 13 часа, част от политическото ръководство на „Има такъв народ“, заедно с г-н Николай Василев, ще дадат пресконференция, на която ще отговорят на всички въпроси на всички журналисти.

Силата е в истината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


792
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
615
1
 
7
 
! Отговори
True story преди 2 години
До Ха-ха - Борисов няма мисловен капацитет да води задкулисни игри.
614
4
 
8
 
! Отговори
Боко Кьовеши преди 2 години
Ако Кьовеши се интересува само от евро-пари, тогава стискайте палци да не излезе нещо около Бойко, защото за 12 години нямаше нито един случай на престъпления по евро-програми. Или сме държава с ангели, или на някои мутри ще им стане лошичко.
613
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КьовешиТи си се объркал , Коьовеши не се интересува от нищо друго , освен от европейските пари, нито я интересува дали има или няма корупция в България или някъде на друго място!
612
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ББТи не си българин , много небългари пишат тук и не знаете кога какви букви да слагате! Въпреки, че много добре владеете български език и писменост! Мога да кажа , че може би дори не си от ЕС!
611
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
славка трифонова утре ще предложи джендърчето румен чолаков от младежкото ндсв
610
1
 
5
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Херо Мустафа си ходи на събитията на Радев и не казва че е зелен чорап. Защо така?
609
4
 
7
 
! Отговори
Кьовеши преди 2 години
Глyпaко, Кьовеши дойде за да притисне комуниста Гешев да изкара кандидати за прокурори, а не за да го подкрепя. Не помниш ли как всичкото политици се беше скрило от страх да не го арестува? В другите държави я посрещат с почести и цветя, тук дивия запад - няма кой да и каже здрасти, хахахахахахах. Всичко се е oсралo, братче.
608
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кьовеши няма да ни помогне.Тя оказа подкрепа на Гешеф като дойде да се види с него.И тя е прикрит пазител на Статуквото,като Славуца.Иначе отдавна щеше да разследва откраднатите десетки милиарди европейски средства в България.И ролята на българската прокуратура като бухалка на Мафията
607
6
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Г-н Байдън превърнаха Народа ни в...н.чове.шки...хитлер не е налагал подобен геноцид...убиват ни мъчително...жестоко...с несправедливости и зависимости...в 21 век в ЕС Народа ни е превърнат в нечо.е.ки...закрити училища,купуване на избори,безработица,бедност,зависимости,мафия,липса на съдебна...тотален геноцид...имаме нужда от помоща Ви г-н Президент...дайте шанс на Народа ни...почтен,работлив,лоялен партньор...или ще ни превърнете в жестоки ...ще се наложи да отвоюваме Свободата си...
606
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 10 години фирмите на Ники Василев отчитат всяка година финансови загуби.За да не плаща данъци на ДЪРЖАВАТА вероятно.И този тарикат ни го предлагат за премиер?А защо да не остане Янев за премиер,мене много ме кефи този човек.Има визия,улегналост,акъл в главата,всичко необходимо!
605
2
 
4
 
! Отговори
Мъж на Века преди 2 години
Боко и Славуца са били "мъже на годината" :D Колко ли са платили тия шумкари. Ха-ха-ха.
604
5
 
4
 
! Отговори
Магнитски преди 2 години
Аз вдигнах ръце с тия. Надявам се Кьовеши и Байдън да се намесят тук, защото не се издържа с тия yлигофрени вече.
603
1
 
2
 
! Отговори
Историк преди 2 години
Ако не се бе появил тротоарния тартор БОКО, щяха да ни сложат СЛАВУЦА, преди години. Славуца излиза с причина точно сега. Помните ли как се надявахме да направи политически проект още навремето? Ами не го е направил, очевидно защото не са му наредили. Казали са му да стои кротък, че са избрали Боко. А Боко беше много голяма сила преди. Даже със Славуца си бяха гаджета и ходеха на ресторанти и кино, за да се мляскат. ДИРЕКТНО ЧЕРВЕН КАРТОН И НА ДВАМАТА.
602
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пионка на Кремъл,друг път.С благословията на Херо Мустафа преди изборите.С интервюта на Славуца за премахване на държавния суверенитет в ЕС,и обединяването в Обща Европейска държава.Със защита на ЛГТБ в интервюто.Тошко Африкански също е виден Американофил.Всъщност тия са пълни фурнаджийски лопати,нямат грам идея от политика.Но са толкова некадърни че ще се провалят бързо политически,от там ще им секне и шоубизнеса,телевизията,чалгата,накрая хората ще ги бият по улицата.Предатели,некадърни
601
4
 
3
 
! Отговори
Жо Бидоня преди 2 години
Джо Байдън ще прави демидж контрол на България, след гафа на Славуня. Дано изкарат една евро-сащ партия, дето да изкорени корупцията, че направо започва да ми писва. И аз ще избягам накрая. Баааахти блатото мутро-милиционерско, корумпирано, пълно с ко*ври и наркомани. Повръща ми се и ми е жал, че съм дал толкова пари на тая държава.
600
2
 
3
 
! Отговори
Космоса преди 2 години
Дали ше успеем да свалим политиците си от Кремълския въображаем Космос? Това е въпроса. Волен е още пиян и не може да го приеме. Сега сигурно лупа на тарамбуки, за да се справи със стреса, причинен от народната любов. Но това е позитивно начинание. Боко и Славуца трябва да се учат от Воленчо, как се прави демидж контрол, а държавата няма да я пипнат никога повече. Защото така казва суверена. А той е твърд и сурАв.
599
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До gio Не! Такива хора като Малкия Мук не се слагат нито като съветници,нито като експерти! Той е тотално компрометиран и дискредитиран и мястото му е в затвора заради милиардите лева загуби,които причини на ДЪРЖАВАТА ни! Той е крадлив,алчен и безогледен хищник! Оказа се,че е и патологичен властолюбец,за да се пазари за премиер при жалкия чалгар,който опропасти подрастващото поколение,което гласува за него! Да се маха цялата сбирщина! Да се връщат по соросовите пуцове,от където ги домъкнаха!
598
0
 
12
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
Кой предложи Василев? Кой задължи Слави да го предлага за премиер? Това ли е промяната? Затова ли гласуваха хората за ИТН?
597
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, само кандидатът за правосъден министър става, Петър Илиев е много добър, всички възпитаници на ЮФ на СУ "Св.Климент Охридски" го знаят.
596
8
 
1
 
! Отговори
Славуца преди 2 години
В защита на комуниста Славуца - министрите му НАИСТИНА са В ПЪТИ по-добри от Бойковите целуни-ръчковци. Но това не ни устройва, за съжаление.