Диалог между партиите - какво да очакваме от новото НС?

ИТН и Трифонов излизат с монолог
16 юли 2021 20:17, Екип на Bulgaria On Air
39
Диалог между партиите - какво да очакваме от новото НС?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трябва да отбележим това, че ИТН е първа политическа сила и това, че има малка разлика между първата и втората политическа сила. Трудно можем да говорим за печеливши и губещи. Голяма част от хората или не припознават дадени политически субекти, или са загубили вяра в политиката", заяви Атанас Радев от "Студентски клуб на политолога" в ефира на "Директно".

"Нямаше изненади. В момента това да си първа политическа сила няма голямо значение", каза председателят на "Студентски клуб на политолога" Дария-Лора Дачева.

Радев сподели, че това, което Трифонов и партията му са направили, е просто един монолог и представяне на определени лица. Той е категоричен, че трябва да започне диалог между политическите партии, за да се уточнят важните въпроси, които повдигнаха протестите.

По думите на Дачева Слави Трифонов няма реалното желание да влиза в политиката.

"В момента виждаме това разделение на база системност и антисистемност. В тази антисистемност се наблюдава ерозия, те взаимно се обвиняват кой е по-антисистемен", отбеляза тя.

"Ще станем свидетели на един много динамичен парламент, така както обяснява ИТН, за връщането на парламентаризма. Парламентаризмът е интеграция между изпълнителната и законодателната власт", каза още Радев пред Bulgaria ON AIR.

Дачева коментира, че партиите на протеста могат да се коалират, но отново няма да им стигнат мандатите. И добави, че това, което ще се случи най-вероятно е, че проектокабинетът на ИТН ще бъде подкрепен, но ще има кратък живот.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: парламентИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
6
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 2 години
Въртят, сучат, и все се чудят как да запазят статутквото на кражбите, недосегаемата власт и любовниците си....и хвърлят само прах в очите на хората, безсрамни и безчестни продажници васали.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Платените протестъри не заслужават никакво внимание. Трябва да бъдат изолирани тотално.
27
3
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Анонимен тапанал, името или псевдонима ми не е важно, не е кой знай колко важно и мнението ми цъ.р.в.у.л, важното е, че го имам и се аргументирам защо го пиша, а тази платформа е заради това жунгал. Какво значение има откъде съм или кой съм, ти милцонер ли си?
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бонго Бонго __БОНГО БОНГО, ОТ КОЕ СИ КОНГО,АНТИЛОПА ЛИ СИ ИЛИ БАРАБАН?
25
8
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Ново 20- Англия включи България в зеления списък и бг там се връщат без карантина, сега ЦЪРВУ..ЛЕСКУ КАЦАРОВ ВКЛЮЧИЛ АНГЛИЯ В ЧЕРВЕНИЯ СПИСЪК. ТОЕСТ БГ, КОИТО СИ ИДВАТ ДА ИМ Е ГАДНО, ДА ИМА ОМРАЗА, РАЗЦЕПЛЕНИЕ МЕЖДУ НАС....РУСИЯ Е С ОБЛЕКЧЕН РЕЖИМ, АНГЛИЯ ДА ИМ Е ГАДНО.И НЕ ПРИЗНАВАТ АНГЛИЙСКИТЕ ВАКСИНИ..ДОЛУ РАДЕВ, ЦЪ.Р ВУЛ НЕЩАСТЕН. ИДВАМ, САМО ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ И С РЪЦЕ ЩЕ ВИ БИЯ СЕМКАДЖИИ ДОЛНИ
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 22 номер 24 _ АКО РАЗМЕРА НА БУКВИТЕ ОПРЕДЕЛЯ ИНТЕЛКТА, ВАШИЯГ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГОЛЯМ. ЧУДЯ СЕ ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ С НАЙ-ДРЕБНИЯТ!
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо бедните са бедни независимо в коя държава живеят? Защото са бедни на гънки по мозъчната kopa... (а не защото ГЕРБ управлява зле или "краде"...).
22
3
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
Факта, че пишеш с големи букви е достатъчно красноречив за интелекта ти(който липсва).
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изборите ясно показаха в %, колко хора са саботирали управлението на държавата по времето на ГЕРБ...
20
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 __АКО 70% ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СА САБОТИРАЛИ РАБОТЕЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ, КОЛКО ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ Е САБОТИРАЛО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО?! И АКО СЪСТОЯНИЕТО НА ЕДНА ДЪРЖАВА Е В ЗАВИСИМОСТ ОТ ИНТЕЛЕКТА И МОРАЛА НА НАСЕЛЕНИЕТО, КАКЪВ Е ИНТЕЛЕКТА И МОРАЛА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ ГЕРБ?! БРАВО БАРОН МЮНХАУЗЕН!!!
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Състоянието на всяка държава е в пряка зависимост от интелекта и морала нанаселението и...Правителството на ГЕРБ е работило, а 70% от избирателите са го саботирали... Това доказаха изборите. Е, как да има просперитет в България?
18
2
 
2
 
! Отговори
FINAL COUNT-DOWN преди 2 години
ДЕПУТАТСКА КЛЕТВА чл.76 т.2 от Конституцията на Република България "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се."
17
3
 
1
 
! Отговори
FINAL COUNT-DOWN преди 2 години
КАКТО КАЗАХ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ НА 11.07.2021 РЕЗУЛТАТЪТ ЩЕ БЪДЕ ТАКЪВ, ЧЕ СЪСТАВЯНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ БЪДЕ ПРЕДШЕСТВАНО ОТ СЛОЖЕН ПРЕГОВОРЕН ПРОЦЕС, В КОЙТО ЩЕ ПРОЛИЧИ НАЦИОНАЛНАТА ОТГОВОРНОСТ НА ПАРТИИТЕ. ЕТО, ЧЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ПАРТИИТЕ ДА ДОКАЖАТ, ЧЕ СА НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНИ. РЕЦЕПТИ НЯМА ДА ДАВАМ, ИНАЧЕ ЗА КАКВО СА ПАРТИЙНИТЕ ЛИДЕРИ И ЕЛИТИ, КОИТО ЛЯГАТ И СТАВАТ С МИСЪЛТА ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА.
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славуца, сестра Галева и *** ше гушнат суджука за общото благо :))
15
5
 
10
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 2 години
Не вярвам,и не мога да повярвам,че нещо ще се промени в БГ положително!!!
14
4
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Попа вече не си 12. Извинявам се на 12. Явно са те изчегъртали от ръководството)))
13
10
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Армандо 12 анонимен Радевски лешояд, кадя си, отга та няма си тука. Кат вариш и стъпваш, аргументирай се кокосов орех такъв)))Защо да не пишем за Бойко? Тъй тъй Рундев кара към Русия.Бойко ще го помните и боб ще хвърляте за него да се върне, амса.лак. такъв
12
7
 
7
 
! Отговори
вдигната завеса преди 2 години
мая общата , плажуващият ицко и доган изчакват . ако не влезнат в правителството , протестите са гарантирани , ония врякащите дето системата така и не може да убие са в режим изчакване :)
11
4
 
10
 
! Отговори
Коалиция 1 преди 2 години
Значи, ако някой в ИТН е дал ЕДНО КУФАРЧЕ с ПАРИ, за да го СЛОЖАТ в листите на партията, може да стане ДЕПУТАТ..Обаче, за да стане МИНИСТЪР, ще трябва да направи КОАЛИЦИЯ с други партии и да вършат неща за България..НЕ ни трябва правителство от типа на НДСВ, където някакъв *** Кобургготски- испано- германец, ходеше с една папка, а депутатите в групата му , му се ПОДМАЗВАХА, лижеха му занника и КРАДЯХА през това време...
10
14
 
10
 
! Отговори
ДедоПенс преди 2 години
В страната на парадоксите може да се окаже че най - доброто правителство е служебното