Глас от БСП : В политиката е важен диалогът

Слави Трифонов за пореден път го отказва
16 юли 2021 21:45, Екип на Bulgaria On Air
36
Глас от БСП : В политиката е важен диалогът

Ще подкрепи ли БСП правителство, предложено от Слави Трифонов?

"Няколко неща определено смущават. След телевизионния анонс на първия кабинет, обявихме, че няма да го подкрепим. Не вярвам, че някой от гласувалите за Слави е гласувал за Николай Василев и за политиката, която днес видяхме на пресконференцията", заяви в студиото на "Денят ON AIR" Александър Симов от БСП.

"В политиката е важен диалогът. А Трифонов и компания за пореден път го отказват", добави той.

По думите му сме сменили управлението от джипа с това от телевизора.

"Няма как да се получи подкрепа за това. Приоритетите пред България са съвсем различни. Най-смущаващото е, че днес в цялата комедийна програма аз не чух нещо за социална политика", коментира още Симов.

Социалистът подчерта, че ако дойде мандатът при БСП, от партията няма да го обявяват по Facebook.

"БСП е партия, която има демократични процедури. Ще обсъдим какво правим и как действаме в тази ситуация на заседание на Националния съвет", коментира още той пред Bulgaria ON AIR.

Симов попита дали всъщност има демокрация в ИТН. И добави, че има усещането, че някой е спуснал един текст, който е бил просто прочетен.

"Три месеца живяхме с една медийна легенда за партиите на протеста. За трите нови партии. С обявяването на кабинета по този начин - по телевизията, с тропане по масата, тази илюзия беше разрушена. Има три партии, които не знам дали някога са комуникирали по темата за управление. За да гледаш в обща посока, се изисква да направите един диалог. Партиите на протеста, като голямо количество, очевидно никога не е имало", каза още социалистът.

Симов е категоричен, че БСП е партия, отворена за диалог.

По думите му цялата пресконференция днес е имала един основен замисъл.

"Те жертваха кандидат-премиера, за да запасят и да лансират крайнодясната си програма. Това е основната опасност пред България", добави той.

Относно загубата на 100 000 гласа за БСП в неделя, социалистът каза, че голяма част от проблемите, които са ударили партията на 4 април, е нямало време да бъдат разрешени.

"БСП е в много лошо организационно състояние, поради много причини. Ние подценихме медийната атака срещу БСП и това сега ни се отразява", коментира още Симов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: БСПИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН с крайнодясна програма? Това звучи като казано от крайнолява партия. На БСП постоянно им се привиждат фашисти, това по традиция от миналото им като БКП.
27
2
 
3
 
! Отговори
диалог,а преди 2 години
Диалогично нареждаме какво искаме,а Славчо диалогично се съгласява,така ли!?Няма да стане!
26
0
 
6
 
! Отговори
12МСП преди 2 години
От така наречените партии на протеста и не само при тях ,се забелязва едно желание ,не толкова да участвуват в "законодателната " власт,а в "изпълнителната" такава,защото там е реалната "хранилка".Законодателната власт се явява съпорт на изпълнителната.
25
3
 
6
 
! Отговори
мислещ преди 2 години
Говори клишета. Полуистини а на места и лъжи. Или не е гледал и слушал пресконференцията, или не са му я превели правилно. С такива партийни лица БСП няма да вземе и 10% на следващите избори дори и да се коалира с духовете на Ленин, Маркс и Че
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП и Демократична България искат диалог за да ги пуснат до Баницата за да крадат както са крали.
23
2
 
6
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Симов много са прости нещата- нека Корнелия признае за поражението и подаде оставка! Тогава и нещата при вас ще тръгнат , но знаеш кокала е сладък и никой не го пуска!
22
3
 
7
 
! Отговори
мая манолова преди 2 години
диалог при комунистите-ТЕРОРИСТИ......НИКАГДА.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той и ,,Дядото с Брадата'' едно време на Бузлуджа каза същото,и от тогава промяна няма.Но той поне беше честен човек с чиста съвест/макар и заблуден/. Беше казал ,че никога не се е чувствал българин,а се е чувствал македонец?????? Е нали е интернационалист? Как така се е самоопределил към някаква отцепена чергарска общност? Интересни изказвания,пораждащи интересни въпроси.
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Седесарката Нинова бавно и славно изчегъртва БСП. Скоро ще я натика под 10%, а паднеш ли толкова ниско връщане назад няма. БСП отива по пътя на патриотарите към политическото небитие! Това ще енещо много добро за България, тъй като ще се отвори възможност за създаване на модерна проевропейска левица. Ткава е нужна на България, а не партия подсмърчаща за тоталитарния комунизъм и гледаща с едното си око винаги към Москва.
19
3
 
9
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
Честит ви новия Янев, Цар, Бареков, Ганчев или нам кой си пореден спасител...А след всеки СПАСИТЕЛ идва БСП да оправя работата........На никого ли не му прави впечатление, че за около 30 години демокрация непрекъснато сменяме Спасител - БСП, Спасител - БСП.Сменяме ги като във филма с Тодор Колев роднина - милиционер, роднина милиционер.Някак си в България на Спасителите, които ни отървават от БСП, бързо им изтича срокът на годност. А на БСП срокът на годност никога не изтича.... Интересно наблюдение.... Следва БСП
18
5
 
8
 
! Отговори
Оху преди 2 години
След поредния разгром тия червенуци още били имали глас??!!
17
5
 
7
 
! Отговори
Жиб. преди 2 години
След още 100 години пишман-социалистите може да помъдреят (ако не изчезнат като Народнопрогресивната партия)
16
8
 
7
 
! Отговори
Вгз преди 2 години
Ами,диалогирайте си,кой Ви пречи?И без това от доста години сами си говорите.Жалки сте.Сега вече имате компания в лицето на ГЕРБ,нали сте си от едно котило.Приятно диалогиране Ви пожелавам!
15
7
 
15
 
! Отговори
червени боклуци преди 2 години
къде беше диалога 44г.
14
4
 
9
 
! Отговори
Bg izmet преди 2 години
БУЗЛУДЖА Е НА БСП....НА *** ДЕН У СРЯДА...БОЖЕ НЕ ИЗМРЯХА ЛИ..ПРИБЕРИ ГИ...НЯМАТ СИЛИ ДА СЕ КАТЕРЯТ....КИБАПЧЕТАТА ПОСКЬПНАХА....
13
6
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Комунист и диалог?!Другари,спекли сте се нещо,малко въображение за цвят няма ли да видим?
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
комунистите го направиха първа политическа сила, сега реват на умрело. Два месеца само ББ ви беше в устата, нито попитах Чалгаров за програма, кабинет и т.н. , намалихте си резултата, ами бъдете щастливи сега
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пет пари не давам за комунисти или някакви други -исти , въпроса е българското население да е добре , че останахме без население , а БСП са добра партия, една от добрите партии! И да, диалог трябва да има на всяка цена, по-добре да се разберат някак си вътре, защото ако не се разберат, ще страдат хората отвън, аз съм за мирни решения!
10
3
 
7
 
! Отговори
ПУНДА ПИНДАРОВА преди 2 години
ПЬРВО ПАРИТЕ ПОСЛЕ ДИАЛОГА.ДЬРЖАВА НА ИЗМАМНИЦИ И ДОЛНИ МЬСТИИ.
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6Нещо се бъркаш със служебното правителство.Според мен то е с изключително висок процент одобрение.Не го одобрявате само гербалъка.