Кацаров: Не съм лежал в "Пирогов", подписът ми е фалшифициран

Отрече да е знаел, че му пускат пътека, както твърди доц. Атанасов
236
Кацаров: Не съм лежал в "Пирогов", подписът ми е фалшифициран
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров отговори на обвиненията на „Пиригов“

„Разбрах, че съм бил лекуван по пътека с диагноза цироза месец след контролния ми преглед. Тогава поисках документацията от „Пирогов”. Не съм лежал в болницата, не са ми давани никакви лекарства. Всичко написано от лечебното заведение е фалшиво. В документите, в които се твърди, че съм информиран за източника на плащане, подписът ми е фалшифициран”, заяви той пред Нова телевизия, показвайки цялата медицинска документация, която му е дадена от  „Пирогов”.

Още по темата

Преди дни директорът на най-голямата болница за спешна помощ у нас беше уволнен след обвинение за лечение на над 400 пациенти-фантоми.  Един от мнимите болни се оказа самият здравния министър. От лечебното заведение обаче обясниха, че Стойчо Кацаров не само че е бил преглеждан, но е и получил лечение отвъд правилата.

Той категорично отрече да е знаел, че му пускат пътека, както твърди доц. Атанасов.

„Пациентът не може по свое желание да отиде на контролен преглед. Доц. Атанасов ме извика на 23 януари. Искаше да направим скенер на белия дроб след преболедуването ми от коронавирус. Защо някой който иска да ми прави услуга не ме вика в едномесечния срок, когато имам право безплатно да се възползвам от услугата, а ме вика 10 дни по-късно. Аз съм здравно осигурен, прегледан съм и ми е направено изследване в лечебно заведение, което има сключен договор с НЗОК. Защо да не мога да получа това изследване, платено от касата?
Смятате ли, че да ми лепнат стигма чернодробна цироза до края на живота струва 100, 200 или 300 лв.?”, пита Кацаров.

По думите му директорът на болницата носи отговорност за подобни фалшиви документи.

„За това го уволних. Опитът да се оправдаят, че ми правели услуга, за да не плащам нещо, което имам право да получа безплатно, е абсолютно нелеп”, каза още министърът на здравеопазването.

Според Кацаров кой и как ще бъде наказан за подобно фалшифициране ще реши съдът.

„Случаят показва в какво състояние заварвам здравната система след 10-годишно управление на ГЕРБ”, коментира още министърът.

Според него кризата с коронавируса не е управлявана правилно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ааас: а най - добре да плати касата за 400 несъществуващи пациенти
113
4
 
19
 
! Отговори
Ааас преди 2 години
За болницата е все тая дали ще си плати пациентът, или ще й плати НЗОК. Даже по-добре е да си плати пациентът, защото тарифата на частно е по-висока от великите им пътечки, които изплаща касата. Та стойчо /с малка буква/ не е много облагодетелствал ПИРОГОВ, като се е навил да е по здравна каса
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иначе знаят цялата процедура и бумащина по каси и пътеки. С точките и запетайките. Похвално.
111
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да питам министъра- като не знае, че е по пътека, с каква лична карта го чекираха и отчекираха.? Га яди кифтетата, ни рива, нали? Хайде да не ни сапунисва така, не знаел! Пълен смях!
110
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла България разбра че Цирозата е раздела, а не диагнозата в листа, но Кацаров продължава да твърди че имал Цироза. Е на това му вика тъ п и упорит.
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целия цирк е за да не се нищят фантомите.Щото са в прединфарктно състояние.
108
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛЕЖАХ В БОЛНИЦА. ПРЕДИ ТОВА МИ НАПРАВИХА КУП ИЗСЛЕДВАНИЯ(някои напълно ненужни в частна болница). НЕ СЪМ ПЛАТИЛ НИКОЕ ОТ ИЗСЛЕДВАНИЯТА, ОСВЕН РЕГИСТРАЦИЯ. ПЛАТИХ ХРАНА И НИЩО ДРУГО. ИМАМ ЕДНА БАЛА С ДОКУМЕНТИ - ИЗСЛЕДВАНИЯ, ЕПИКРИЗИ, ДИАГНОЗИ. СТОЯТ ВЪРХУ ПИАНОТО ВКЪЩИ. ХА СЕГА МИ КАЖЕТЕ КОЕ КОЕ Е И КАКВО КАКВО Е. Я НЕ СПЕКУЛИРАЙТ ЛЕКАРИ ОТ ПИРОГОВ ИЛИ СТЕ ОТ ПИРГОТОВ. ХАЙДЕ,ХАЙДЕ - ДРЪН, ДРЪН АКО ХВАНЕ ДИКИШ. Е, НЕ ХВАЩА!
107
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И изследванията на Кацаров ли са фалшифицирани? И това, че е бил болен от Ковид и го излекуваха в Пирогов ли?
106
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сланина и ***, не се пъни. Ще те подминат. Това не е "ужасната" статистика за 2000 заразени, при която доволно и с трепет потриваха ръчички, правейки си сметка колко ще получат на датата за заплати.Това дето го цитираш тях не ги засяга..
105
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шапка свалям на ИТН и нейните избиратели! Доказаха,че човека с торбата - Пламен Узунов е по-ценен от Балтов за България. Благодаря за Промяната!Има такъв народ,има такъв мат'риал!
104
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целия цирк е за да се оправдае махането на Балтов. За това е цялата тази мръснишка игра на Кацаров.
103
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаейки как се лекува от корона вирус са спуснали пътека за лечение от него с преписани процедури от някакви експериментални действия спуснати от СЗО по етапи с начало на кризата с карантината световно обявена от нейните представители по места консултирайки са един друг за вид с начин на лечение,като отначало по тяхно мнение бе пълна побърквация до като се сетят за интубация,че специфична до как им разяснят и за странични заболявания да отразят документално за набрани пациенти,че с министъра.
102
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точи се по- вече от 10 години. Това стана стил и начин на работа. Сега и фалшивата пандемия намесиха. Че и им ръкопляскаха просълзени патриоти под звуците на Бонасера. Театър за пионките. Мене ме е гнус.
101
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си лежал ВСЕ ОЩЕ, а отдавна трябваше да лежиш на нар в Централния мишок лъжлив!
100
2
 
25
 
! Отговори
анонимент преди 2 години
Смехотворно поведение за министър!
99
3
 
23
 
! Отговори
Стойчо, преди 2 години
стой си кротко на Ъзеца и тихомълком си плати изследванията, за които колегите ти са направили жест (не ги оправдавам).Реши и ти да вдигнеш шумотевица, ама вместо да п Ръднеш, взе че се насссс ра.Че и с клечка го ровиш "произведението".
98
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
88 Хубаво е, че съобщаваш новините от Франция, вече видяхме този репортаж.
97
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неблагодарно п с е, чегъртай, чегъртай, но пак може да опреш до тях ...
96
3
 
23
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Стойчо е отмъстително животно.
95
5
 
22
 
! Отговори
Тц,тц преди 2 години
Радев и сценарния му екип се оказаха големи манипулатори.Служебните Наивници му свършиха черната работа и ще бъдат изхвърлени технично,защото носят негативи на президентската аура.Рашков,Кацаров,че и Янаки са вече бити карти, но ще го усетят по-късно.Особено последния - няма такъв нагаждач през последните 30 г.С удоволствие наблюдавам как са прелъстени и изоставени...