Кацаров: Не съм лежал в "Пирогов", подписът ми е фалшифициран

Отрече да е знаел, че му пускат пътека, както твърди доц. Атанасов
236
Кацаров: Не съм лежал в "Пирогов", подписът ми е фалшифициран
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров отговори на обвиненията на „Пиригов“

„Разбрах, че съм бил лекуван по пътека с диагноза цироза месец след контролния ми преглед. Тогава поисках документацията от „Пирогов”. Не съм лежал в болницата, не са ми давани никакви лекарства. Всичко написано от лечебното заведение е фалшиво. В документите, в които се твърди, че съм информиран за източника на плащане, подписът ми е фалшифициран”, заяви той пред Нова телевизия, показвайки цялата медицинска документация, която му е дадена от  „Пирогов”.

Още по темата

Преди дни директорът на най-голямата болница за спешна помощ у нас беше уволнен след обвинение за лечение на над 400 пациенти-фантоми.  Един от мнимите болни се оказа самият здравния министър. От лечебното заведение обаче обясниха, че Стойчо Кацаров не само че е бил преглеждан, но е и получил лечение отвъд правилата.

Той категорично отрече да е знаел, че му пускат пътека, както твърди доц. Атанасов.

„Пациентът не може по свое желание да отиде на контролен преглед. Доц. Атанасов ме извика на 23 януари. Искаше да направим скенер на белия дроб след преболедуването ми от коронавирус. Защо някой който иска да ми прави услуга не ме вика в едномесечния срок, когато имам право безплатно да се възползвам от услугата, а ме вика 10 дни по-късно. Аз съм здравно осигурен, прегледан съм и ми е направено изследване в лечебно заведение, което има сключен договор с НЗОК. Защо да не мога да получа това изследване, платено от касата?
Смятате ли, че да ми лепнат стигма чернодробна цироза до края на живота струва 100, 200 или 300 лв.?”, пита Кацаров.

По думите му директорът на болницата носи отговорност за подобни фалшиви документи.

„За това го уволних. Опитът да се оправдаят, че ми правели услуга, за да не плащам нещо, което имам право да получа безплатно, е абсолютно нелеп”, каза още министърът на здравеопазването.

Според Кацаров кой и как ще бъде наказан за подобно фалшифициране ще реши съдът.

„Случаят показва в какво състояние заварвам здравната система след 10-годишно управление на ГЕРБ”, коментира още министърът.

Според него кризата с коронавируса не е управлявана правилно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не ми звучи много убедително. Доктора много пъти повтори, че пътека и диагноза са две различни неща!!!
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко се връща. Двойно и тройно. Много е кофти да те лъжат , но още по - гадно е да живееш във вечен страх кога ше те хванат, че крадеш
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
78 Дори в селата има практика, лекар да си търси пациентите за контролен преглед, или лечение. Навсякъде по света, в демократичните държави, щом пациентът фигурира в компютъра на лекаря, той е длъжен да следи състоянието му. Мен, специално, моята зъболекарка, ми праща смс-и, да отида, на контролен, профилактичен преглед.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
обвиненията на Пиригов. Български явно не силата на журналистите тука!
70
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ли крадливи( това им е религията) почитатели и последователи на баш крадеца с шкафчето , като звънне телефона или тракне врата ,крадливите им сърчица падат в гащите . Да не би да са ги хванали и вече идват за тях . Ще дойдат , да знаете ....
69
3
 
17
 
! Отговори
Подпис... преди 2 години
Морал от комунист.....Я малко по-сериозно.Нито е колегиално от негова страна, нито честно.Поръчкови политически игрички на Радев.
68
1
 
9
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Аха..свобода на словото,А?Триете всичко за протестите във Франция!Добре дошли в истинския комунизъм дами и господа!Дочакахме го.Жална ни майка!!!
67
4
 
8
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
За първи път чувам, че лекарят трябва да извика пациента за контролния преглед? На някой, някога случвало ли му се е подобно нещо? Иначе, разсъждението на д-р Кацарав, че е трябвало да го извикат в едномесечния срок за да му направят тези изследвания безплатно по НЗОК, а не 10 дни след този срок да му правят услуга, изглеждат логични. Но може би самият той не е отишъл в едномесечния срок, а по-късно и е приел тази услуга да не плаща.
66
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
69 Ваксинирането спря при служебното правителство. Преди оревахте, къде са ваксините, сега ги имате и хич не ви пука. Заети сте с чистки, реваншизъм и президентската кампания на Радев.
65
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В този случай истината трябва да излезе на яве и да се произнесе съда. И да се види кой лъже.
64
5
 
17
 
! Отговори
питам се преди 2 години
Кацата пита защо го викат 10 дни след срока за контролен преглед.Викат го защото са били ,,приятели,, с лекуващия лекар ,че няма да повикат мен или Осман .Клечане и чакане като куче пред чужда врата е да отидеш на скенер и други по специални изследвания .Този е лежал в болницата но на свободен режим като в санаториум и лъже безобразно ,има и други но си траикат.Нито по умен ,нито по добър и кадърен ще стане след уволнението на Балтов ,жалка мижитурка със изхабена батерия.
63
7
 
25
 
! Отговори
123 преди 2 години
Кацаров е мерзавец и лъжец. Не може да бъде повече министър.
62
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С денонощен труд, на ръба на силите си, спасени.....Ба.си колко клишета.. И каква драма! Само и само да не се шуми около неправомерното лапане от кацата с меда.
61
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров е жив труп, във физически и политически смисъл. Удобна маша, в ръцете на реваншистите от БСП/ДС/Радев. В момента тече и президентската кампания на руския човек. Радев, в която е вплегнал цялата държава. Започнаха от службите, силовите ведомства, данъчното, финансите...лекарите...всички съсловия, докато не наложат неокомунистическа диктатура. .Ще дойдат и за вас
60
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се направи проверка на подписа му и ако лъже, да се съди за лъжесвидетелство. Мразя наглите лъжци. Ако пък казва истината, да се установи къде какво става
59
5
 
23
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Коронакризата не била управлявана правилно - хахахахах. То затова сега предстои да дарим на Бутан 180 000 ваксини, щото ей тоз нелеп образ от снимката я управлява перфектно. Много е лесно да кажеш - този пожар не сте го гасили правилно. Ами ти къде беше бе? Защо не беше на терен да гасиш и ти? Нали си лекар? Хора, които не са си мръднали пръста за нищо в момента дават оценки!
58
11
 
2
 
! Отговори
Браво Кацар преди 2 години
Как само го отмаа от 2 ката на шуппара от жипката...
57
1
 
11
 
! Отговори
мис ирки преди 2 години
НЕЩО ЗА ПРОТЕСТИТЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ!?!?ИЛИ НЕ Е СПОМЕНТАО В ОПОРКИТЕ
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
59 Тези заплати си ги вдигнаха комунистите, които с години разграбваха здравеопазването. Като Мими Витков и недоразумението Радослав Гайдарски-пишман министър, който си построи частна клиника във центъра на Видин и разруши държавните поликлиники.
55
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тоя пиандурник наистина има чернодробна цироза, мисля че няма да намери лекар който да го спаси