Проф. Балтов ще съди министерството на здравеопазването за да изчисти името си

По думите му четири дни слушаме лъжи
Обновена: 18 юли 2021 21:34 | 18 юли 2021 21:24, Нели Христова
173
Проф. Балтов ще съди министерството на здравеопазването за да изчисти името си
Снимка: БГНЕС

"Аз не бих нарекъл министър Кацаров доктор. Четири дни слушаме лъжи. 50 пъти повтори, че има диагноза цироза. Истината е, че временно черният дроб не му е бил зле и заради това е приет по тази пътека. Първата лъжа бе, че не е ходил в "Пирогов". Във втория ден това стана, че имал право на безплатен контролен преглед и заради това отишл. Днес вече е, че е бил поканен. Лежал е разбира се. През декември. В много тежко състояние. След като е изписан на 12 декември идва на контролен преглед на 23 януари. Аз лично сверих неговите подписи, включително и при увеличение на капитала и това са неговите подписи. Той е от 26 юни. И да твърди, че този лист е фалшив, е недостойно. Чекирал се е с неговата лична карта. Всички подписи в история на заболяването са негови. Да, наказуемо е да не остане в болница, но в този договор има двама. И няма как да отиде на ТЕЛК за цироза. Няма как да отиде за трансплантация", заяви бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов в предаването "Неделята на Нова".
"Използването на пътеката е законно. Давам ви пример - счупване на бедрото и белодробна емболия след няколко дни. Има работна и окончателна диагноза", каза още той.

"Няма как да му се разминат тези лъжи. И не случайно му искат оставката. Последните два месеца министър Кацаров не направи нищо да покаже, че тези хора са герои. Всеки ден бяха 300-400 човека. Приехме над 5000 човека в коронавирус, от тях 200 без осигуровки", допълни той.

"Имаме над 30 пациенти в "Пирогов" с делта вариант. И това е само началото", допълни той.

"Пирогов" няма мотив да точи касата. И въпросът ми е дали повече пари са влезли в болницата. Всички 402 случая са с хора с посковид. И понеже НЗОК отказа да се направи такава пътека", каза още той.
И показа документи с които се вижда ясно, че всичко е наред.

"За нас най-важното е човешкия живот. И моите заповеди бяха да не се пестят сили и средства за спасяването на хората. Знаете ли какво е 8,5 тона кислород на денонощие", каза още той.

"14 месеца е правен контрол и изведнъж се появават някакви по заповед на проф. Балтов да бъде изкаран мошеник. Не може един министър 2 месеца да не направи нищо, за да ускори имунизацията. И да ни изкарва убийци", каза още той.

"И до момента министърът говори, че има безспорни факти, с които съм уволнен. Не са безспорни, а са спорни. И вече има такова. Касата има седмица да ни върне отговор, след което има две съдебни инстанции. И един юрист, Кацаров, реже главата на Асен Балтов. Аз лично ще водя дело за да изчисти моето име. Срещу цялото политическо ръководство на министерството. Защото не е само Стойчо Кацаров, а и неговите заместници. Които боравеха с предварителни данни, с които аз не разполагам. Имаме различия със Стойко Кацаров, защото аз не исках да се отварят повече частни болници в София. А това ще стане съвсем скоро", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а 60 000 лв заплата може ли?
135
0
 
2
 
! Отговори
Marin J. Ruseborn преди 2 години
Откъде ще ни съди - от Централния затбор Та тогава Балтов няма да има достъп до краденото Държавата ще прибере всичко и ще му осигури еди безплатен адвокат с купена диплома!
134
2
 
1
 
! Отговори
АНОНИМ преди 2 години
ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ГЛА..МАВИ. ВИЖДАТЕ ЛИ КОЛКО СТЕ РАЗДЕЛЕНИ И ПРЕЦАКАНИ !!!!СЕ СЕ РЕ ВИ ПРЕЦАКА С РАДЕФ ВЕЧЕ И ДЕЦАТА ГО РАЗБРАХА!!А ВИЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА ЧАЛГАРЯ ПО ДОБРЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БАТ САЛИ БЕ!!!!
133
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може Балтов да е прав, но колаборираше с ГЕРП, затова чегърт, чегърт!
132
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Практика от години. Ако този проблем може да се разреши, да се разрешава. Политическите нападки изобщо не ме интересуват, по-скоро медицинските. Пациентите трябва да знаят за какво плащат тези здравни осигуровки, защото на практика си трябва човек да има пари, който няма.....лошо.
131
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Това не са клевети, мой човек. Самата истина е. Всеки знае, че се точи касата с фалшиви пътеки. Балтов също е бил наясно и заслужава да бъде уволнен. Заслужава и затвор, но това зависи от прокуратурата, които отново ще си затворят очите. Кацаров може да е ***, но в случая е прав да уволни Балтов.
130
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жовеем с личните проблеми на Борисов. Първо главен враг беше Станишев, после Радев, сега пък Кацаров. Аве какво ме интересува кой му е омразен и кой му е любим?
129
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацара действа по комунистически - клевети, клевети и набеждаване, само това. Ама като е влязъл в ролята на ординарец, няма как.
128
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се съдят. Стига сте ни занимавали с личностностите конфликти между Кацаров и Балтов.
127
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЪд за комунистта-боооклук Кацаров!
126
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не стига че е алчен, но и нагъл... Този не е никакъв лекар, а търговец.. Срам ме е от такива индивиди!
125
3
 
5
 
! Отговори
хахахах преди 2 години
Скрии се олигофр3н, публична тайна е как надписвате - я си изкарайте фишовете за заплатите (и това без парите под масата). Оди се вози на джипката или ходи пешА - ***
124
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като бръкнеш в кошера, пчелите се разлютяват. Но пчелите са полезни, а тези навлеци са вредни.
123
0
 
6
 
! Отговори
НЕЩО преди 2 години
ДА КАЖЕМ ЗА ОСТАНАЛИТЕ 400 ,,ПАЦИЕНТА,, В ПИРОГОВ С ФАЛШИВО ПРИСЪСТВИЕ. ИЛИ ЩЕ СЛУШАМЕ ЦЯЛ МЕСЕЦ ЗА ВОЙНАТА МЕЖДУ ДВЕ ПЕРСОНИ?
122
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да ви говорят става дума за пари. Това е мафия, хора. Отработени схеми, в които е включена и последната санитарка. Затова има такъв рев. Лекували коронавирусни, искат среднощни ръкопляскания от балконите. Не, не! От Пирогов нито един познат не е излязъл жив. Може да оцелееш, ако е нещо съвсем банално, но пак не е сигурно.
121
4
 
17
 
! Отговори
ТЕЛК преди 2 години
Колкото и да плюете тролчета Кацаров, той за 2 месеца направи за тежко болните това ,което другите за 30 г. не можеха...Повдигна въпросът, защо неличимо болните всяка година да ходят на ТЕЛК. Ще им поникне нова ръка? И досега защо никой не посмя---Търсете парите, рекет, подкупите.....
120
1
 
7
 
! Отговори
Поговорка преди 2 години
С какъвто се събереш, такъв ставаш. Е, кой може да ме убеди, че г-н Балтов е читав, а Тиква е престъпник? По-мъдър от народът - НЯМА!
119
4
 
28
 
! Отговори
хах преди 2 години
Бaлтoв, името ти е изцапано още тогава, когато ce cъглacи тиквaтa дa тe вoзи в джипкaтa кaтo куфaр, зa дa ти пoкaзвa acфaлтa към Дрaгoмaн. Това неужаеми Балтов oзнaчaвa, чe пaритe пoкрaй мутрeнcкaтa пoлитикa тe интeрecувaт пoвeчe oт мeдицинaтa и нaукaтa. Изoбщo, кoй нoрмaлeн и чecтeн лекар би иcкaл дa имa нeщo oбщo c мутрa и мaфиoт кaтo бибиткото!?
118
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той балтаджията да внимава него д не го осъдят, че спряха вече туровете с джипката....
117
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо министъра не ми вдъхва доверие по начина по който комуникира с медиите. Увърта и шикалкави.