Проф. Балтов ще съди министерството на здравеопазването за да изчисти името си

По думите му четири дни слушаме лъжи
Обновена: 18 юли 2021 21:34 | 18 юли 2021 21:24, Нели Христова
173
Проф. Балтов ще съди министерството на здравеопазването за да изчисти името си
Снимка: БГНЕС

"Аз не бих нарекъл министър Кацаров доктор. Четири дни слушаме лъжи. 50 пъти повтори, че има диагноза цироза. Истината е, че временно черният дроб не му е бил зле и заради това е приет по тази пътека. Първата лъжа бе, че не е ходил в "Пирогов". Във втория ден това стана, че имал право на безплатен контролен преглед и заради това отишл. Днес вече е, че е бил поканен. Лежал е разбира се. През декември. В много тежко състояние. След като е изписан на 12 декември идва на контролен преглед на 23 януари. Аз лично сверих неговите подписи, включително и при увеличение на капитала и това са неговите подписи. Той е от 26 юни. И да твърди, че този лист е фалшив, е недостойно. Чекирал се е с неговата лична карта. Всички подписи в история на заболяването са негови. Да, наказуемо е да не остане в болница, но в този договор има двама. И няма как да отиде на ТЕЛК за цироза. Няма как да отиде за трансплантация", заяви бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов в предаването "Неделята на Нова".
"Използването на пътеката е законно. Давам ви пример - счупване на бедрото и белодробна емболия след няколко дни. Има работна и окончателна диагноза", каза още той.

"Няма как да му се разминат тези лъжи. И не случайно му искат оставката. Последните два месеца министър Кацаров не направи нищо да покаже, че тези хора са герои. Всеки ден бяха 300-400 човека. Приехме над 5000 човека в коронавирус, от тях 200 без осигуровки", допълни той.

"Имаме над 30 пациенти в "Пирогов" с делта вариант. И това е само началото", допълни той.

"Пирогов" няма мотив да точи касата. И въпросът ми е дали повече пари са влезли в болницата. Всички 402 случая са с хора с посковид. И понеже НЗОК отказа да се направи такава пътека", каза още той.
И показа документи с които се вижда ясно, че всичко е наред.

"За нас най-важното е човешкия живот. И моите заповеди бяха да не се пестят сили и средства за спасяването на хората. Знаете ли какво е 8,5 тона кислород на денонощие", каза още той.

"14 месеца е правен контрол и изведнъж се появават някакви по заповед на проф. Балтов да бъде изкаран мошеник. Не може един министър 2 месеца да не направи нищо, за да ускори имунизацията. И да ни изкарва убийци", каза още той.

"И до момента министърът говори, че има безспорни факти, с които съм уволнен. Не са безспорни, а са спорни. И вече има такова. Касата има седмица да ни върне отговор, след което има две съдебни инстанции. И един юрист, Кацаров, реже главата на Асен Балтов. Аз лично ще водя дело за да изчисти моето име. Срещу цялото политическо ръководство на министерството. Защото не е само Стойчо Кацаров, а и неговите заместници. Които боравеха с предварителни данни, с които аз не разполагам. Имаме различия със Стойко Кацаров, защото аз не исках да се отварят повече частни болници в София. А това ще стане съвсем скоро", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
15
 
! Отговори
Сократис преди 2 години
През последните 10 години няма човек, който да няма в досието си фалшива диагноза. Това е утвърдена практика, и обяснението е, че се прави единствено заради пациента, за да може да плаща допълнително. Разбира се, това е противозаконно, неморално спрямо пациентите и престъпно, защото в даден момент ако пациент попадне в спешна помощ в неадекватно състояние и не може да обясни, че написана в досието му диагноза е само заради клинична пътека, ще заблуди лекарите и това може да му коства живота
55
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоз е на xepoин бе кво се прави на лекар
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, тъкмо ще видим адв. д-р Стойчо в действие. Ще бъде с черна и бяла тога
53
7
 
6
 
! Отговори
дядо Йоцо, преди 2 години
Балтов,с каква ваксина се инжектира с/у ковид 19 ! Питам само ?
52
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали одеве докторката каза, че не бил лежал, сега този - лежал е. И временно да не ти е добре черния дроб, не означава диагноза "цироза", Балтов! Ние ли да ти казваме такива неща! Крадливи ***!
51
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо се случи с материала, ментален вирус го поразява и води до слабоумие.Балтов е Професор, Кацата НПО кариерист. Прогов е институция в академично медицинските среди.Атаката на кариериста е направо диверсия, по отношение на националната сигурност. Ако има данни за престъпление, да пуска сигнал в разследващите органи. Но той атакува здравеопазването, и то по медии с клепане на цели болници. Така приватизираха стратегически отрасли, първите МИ6 агенти, известни като Костовисти.
50
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да стяга багажа за затвора тоя т.иквен мошеник.
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Голям ПрофесионалистАбсолютен конфликт на интереса е да се возиш в джипката на премиера
48
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистът се познава по това, че винаги е готов да забие нож в гърба на човека, който му е спасил живота.
47
5
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Съжалявам Балтов, на сълзи не вярваме вече.
46
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе Балтов, жена ми е мед.сестра, защо ги правите "диви и щастливи"? Нищо не им плащате само ги използвате. Вие от ГЕРБ мислите само за себе си. Един доктор като теб се опита да използва жена ми и тя напусна. Иначе на тоя същия щях да му направя главата мека!!!
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този инжектира ли се? Театъра не ме интересува.
44
14
 
15
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Не знам кой крив кой прав, но Балтов и Картанджиев са ми доста по симпатични и ясни в изказа си, отделно екипите им застанаха зад тях, отделно са практикуващи доказали се специалисти. А Стойчо е едно рядко, злобно.... и явно отмъстително да не казвам какво.
43
3
 
15
 
! Отговори
Васил преди 2 години
Този да каже как той бе назначен_ И коя е съпругата му, която като министър на културата не знаеше разликата между художник и скулптор?
42
5
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Покрай тази...пандемия,баят пладнешки...обири на Касата направиха доста...топ медици.
41
3
 
5
 
! Отговори
USA преди 2 години
У БУЛГАРИЯ СИЧКИ РАЗБИРАТ ОТ ТИКВИ !
40
6
 
5
 
! Отговори
USA преди 2 години
БАЛТОФ Е БАНИЧАР КЪФ ПИРОГОФ ?
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо б.ъ.л.г.а.р.оу.б.и.е.ц е цензурирано?
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди известно време Бойко го беше уволнил и след 48 часа пак го върна .Тогава нямаше ни гък ни стон.
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък едно име ...***-пландемик. Балтов, ваксинирай се бе!!