Проф. Балтов ще съди министерството на здравеопазването за да изчисти името си

По думите му четири дни слушаме лъжи
Обновена: 18 юли 2021 21:34 | 18 юли 2021 21:24, Нели Христова
173
Проф. Балтов ще съди министерството на здравеопазването за да изчисти името си
Снимка: БГНЕС

"Аз не бих нарекъл министър Кацаров доктор. Четири дни слушаме лъжи. 50 пъти повтори, че има диагноза цироза. Истината е, че временно черният дроб не му е бил зле и заради това е приет по тази пътека. Първата лъжа бе, че не е ходил в "Пирогов". Във втория ден това стана, че имал право на безплатен контролен преглед и заради това отишл. Днес вече е, че е бил поканен. Лежал е разбира се. През декември. В много тежко състояние. След като е изписан на 12 декември идва на контролен преглед на 23 януари. Аз лично сверих неговите подписи, включително и при увеличение на капитала и това са неговите подписи. Той е от 26 юни. И да твърди, че този лист е фалшив, е недостойно. Чекирал се е с неговата лична карта. Всички подписи в история на заболяването са негови. Да, наказуемо е да не остане в болница, но в този договор има двама. И няма как да отиде на ТЕЛК за цироза. Няма как да отиде за трансплантация", заяви бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов в предаването "Неделята на Нова".
"Използването на пътеката е законно. Давам ви пример - счупване на бедрото и белодробна емболия след няколко дни. Има работна и окончателна диагноза", каза още той.

"Няма как да му се разминат тези лъжи. И не случайно му искат оставката. Последните два месеца министър Кацаров не направи нищо да покаже, че тези хора са герои. Всеки ден бяха 300-400 човека. Приехме над 5000 човека в коронавирус, от тях 200 без осигуровки", допълни той.

"Имаме над 30 пациенти в "Пирогов" с делта вариант. И това е само началото", допълни той.

"Пирогов" няма мотив да точи касата. И въпросът ми е дали повече пари са влезли в болницата. Всички 402 случая са с хора с посковид. И понеже НЗОК отказа да се направи такава пътека", каза още той.
И показа документи с които се вижда ясно, че всичко е наред.

"За нас най-важното е човешкия живот. И моите заповеди бяха да не се пестят сили и средства за спасяването на хората. Знаете ли какво е 8,5 тона кислород на денонощие", каза още той.

"14 месеца е правен контрол и изведнъж се появават някакви по заповед на проф. Балтов да бъде изкаран мошеник. Не може един министър 2 месеца да не направи нищо, за да ускори имунизацията. И да ни изкарва убийци", каза още той.

"И до момента министърът говори, че има безспорни факти, с които съм уволнен. Не са безспорни, а са спорни. И вече има такова. Касата има седмица да ни върне отговор, след което има две съдебни инстанции. И един юрист, Кацаров, реже главата на Асен Балтов. Аз лично ще водя дело за да изчисти моето име. Срещу цялото политическо ръководство на министерството. Защото не е само Стойчо Кацаров, а и неговите заместници. Които боравеха с предварителни данни, с които аз не разполагам. Имаме различия със Стойко Кацаров, защото аз не исках да се отварят повече частни болници в София. А това ще стане съвсем скоро", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че им вервам на Пирогов, то и аз мога да скалъпя изследвания, но да речем че са прави :) Защо това е станало преди месеци и всеки си е мълчал ? :)) Много лесно е да очерниш имиджа на даден челяк, трудно е да се възтанови, щото простолюдието вече нема вяра в него :)
115
0
 
9
 
! Отговори
ВМИ -Пловдив преди 2 години
Болницата на ВМИ системно ти отварят и затварят телефона при повикване за легло!Като отидеш на место се оправдават с многото работа! Шо за здравеопазване? Смърт!
114
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя може ли да си представи колко много хора бяха уволнени и останаха без работа благодарение на "мерките" срещу коронавируса? И още не са си стъпили на краката, но не направиха от това световен проблем и не тръгнаха да вият по медиите. Не знам защо за обикновените хора, каквото и да значеи обикновени, да бъдат уволнявани е справедливо, а за този е несправедливо?
113
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 139Тебе ако ти нападнат институцията и си военен (Радев), ще си седиш мирен ли ? Реваншизъм е, което не е приятно за народа, връщаме се векове назад (разделени на 3 царства, всеки дърпа чергата към себе си) :)
112
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива като този и Кантарджиев могат да виреят само като началници. Като им гледам поведението, определено почвам да се съмнявам в професионализма им като лекари. Дребни административни душици.
111
1
 
14
 
! Отговори
Грост преди 2 години
То още при 400 пациента е открито нарушаване бре!
110
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този злобен реваншизъм го наложи Радев, а подлогата Кацаров (никога не е работил като лекар) се скъса да уволнява лекари и да сипе помия върху тях.
109
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като го прочетох това, тоз Кацаров наистина е алкохолик, дали е истина, просто не знам :))) Кой прав и крив, само Господ сигурно знае :)
108
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да летят Радев и Борисов в космоса и да ни оставят спокойно да си живеем.
107
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По джангъра, който се вдигна покрай уволнението на Балтов, започвам да си мисля, че е секната много едра далавера. Едва ли е просто така този тревожен шум край Босфора. Иначе какво толкоз е станало като погледнеш? Директор е административна длъжност и даже пречи да си добър специалист.
106
8
 
0
 
! Отговори
И ще го преди 2 години
осъди. Всъщност, съдът отменя почти поголовно актовете (според ЗАП) на администрацията най вече заради процесуални нарушения, неточни формулировки или маловажност. Това означава, че в администрацията работят ЗАВЪРШИЛИ ПРАВО, а не ЮРИСТИ. Заспали, некомпетентни и некадърни връзкари. Юристите са в канторите и в големите фирми.МЗ казва: "Балтов е виновен"?!? Точно заради такива предварителни формулировки Я.Стоилов иска отстраняването на Гешев?!А с*я де?!?!?!
105
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 1 час още от сутринта дават Борисов да ни облъчва с мнението си за балтов. Какъв страхотен специалист бил. *** кой го спира да е специалист и защо е толкова важно да е на всяка цена директор?
104
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, накърниха и опетниха доброто му име на човека. А то е пределно ясно, че в болниците се извършват грандиозни злоупотреби. Не е само в Пирогов, а повсевместно. Но в Пирогов възможностите за престъпления са неограничени.
103
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги съди до д'упка и в Страсбург. И лично дело срещу Кацата...
102
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позор е войната, която води Кацаров с лекарите и обвиненията му са за период, в който тези хора се борят с ковид.
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болтов ли се ама урева телевизорите че не ти а другите. Другите им го на тоя виновни.има си съд. Слагаш на софрата фактите и Министерството ще сложи некоя друга папка и сереситщини за да зглобите да гледаме "Цвюаро Цвюаранов - 2"
100
11
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ВСЯКО ПОЛИТИЧЕСКО НАЗНАЧЕНИЕ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ЗАВЪРШИ С ПОЗОР !!! И ЩАБата И БАЛТАТА !!!
99
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще отварят частни болници.Това си е в реда на нещата при Стойчо.Помним какво беше при Костов,,Фалираха,, болници масово и претакаха към частните.Спри се, раком Стойчо.
98
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ще спечелят! То си е в реда на нещата!
97
7
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бай Шиле и той щял да съди МЗ че му спря суджука 600 000 е краднал :)))