Проф. Балтов ще съди министерството на здравеопазването за да изчисти името си

По думите му четири дни слушаме лъжи
Обновена: 18 юли 2021 21:34 | 18 юли 2021 21:24, Нели Христова
173
Проф. Балтов ще съди министерството на здравеопазването за да изчисти името си
Снимка: БГНЕС

"Аз не бих нарекъл министър Кацаров доктор. Четири дни слушаме лъжи. 50 пъти повтори, че има диагноза цироза. Истината е, че временно черният дроб не му е бил зле и заради това е приет по тази пътека. Първата лъжа бе, че не е ходил в "Пирогов". Във втория ден това стана, че имал право на безплатен контролен преглед и заради това отишл. Днес вече е, че е бил поканен. Лежал е разбира се. През декември. В много тежко състояние. След като е изписан на 12 декември идва на контролен преглед на 23 януари. Аз лично сверих неговите подписи, включително и при увеличение на капитала и това са неговите подписи. Той е от 26 юни. И да твърди, че този лист е фалшив, е недостойно. Чекирал се е с неговата лична карта. Всички подписи в история на заболяването са негови. Да, наказуемо е да не остане в болница, но в този договор има двама. И няма как да отиде на ТЕЛК за цироза. Няма как да отиде за трансплантация", заяви бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов в предаването "Неделята на Нова".
"Използването на пътеката е законно. Давам ви пример - счупване на бедрото и белодробна емболия след няколко дни. Има работна и окончателна диагноза", каза още той.

"Няма как да му се разминат тези лъжи. И не случайно му искат оставката. Последните два месеца министър Кацаров не направи нищо да покаже, че тези хора са герои. Всеки ден бяха 300-400 човека. Приехме над 5000 човека в коронавирус, от тях 200 без осигуровки", допълни той.

"Имаме над 30 пациенти в "Пирогов" с делта вариант. И това е само началото", допълни той.

"Пирогов" няма мотив да точи касата. И въпросът ми е дали повече пари са влезли в болницата. Всички 402 случая са с хора с посковид. И понеже НЗОК отказа да се направи такава пътека", каза още той.
И показа документи с които се вижда ясно, че всичко е наред.

"За нас най-важното е човешкия живот. И моите заповеди бяха да не се пестят сили и средства за спасяването на хората. Знаете ли какво е 8,5 тона кислород на денонощие", каза още той.

"14 месеца е правен контрол и изведнъж се появават някакви по заповед на проф. Балтов да бъде изкаран мошеник. Не може един министър 2 месеца да не направи нищо, за да ускори имунизацията. И да ни изкарва убийци", каза още той.

"И до момента министърът говори, че има безспорни факти, с които съм уволнен. Не са безспорни, а са спорни. И вече има такова. Касата има седмица да ни върне отговор, след което има две съдебни инстанции. И един юрист, Кацаров, реже главата на Асен Балтов. Аз лично ще водя дело за да изчисти моето име. Срещу цялото политическо ръководство на министерството. Защото не е само Стойчо Кацаров, а и неговите заместници. Които боравеха с предварителни данни, с които аз не разполагам. Имаме различия със Стойко Кацаров, защото аз не исках да се отварят повече частни болници в София. А това ще стане съвсем скоро", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да не се тълкува като разчистване на сметки, трябва и във всички други болници да се направи проверка и да се предприемат действия. Защо да треперят само от Пирогов?
75
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се замислите, след като Кацаров е знаел за това още януари защо е мълчал толкова време. Не беше ли редно да сезира следствие и прокуратура, а не да си прави скъпи изследвания без пари. Той също е участник в схемата, защото се е съгласил да му се направят скъпи изследвания безплатно, макар че не е имал право на това ако не е бил в болница. Така че Кацаров да си дава оставката.
74
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 666За нас простолюдието остава само да се надяваме, че обществените болници имат "специалисти" но това е в сферата на фантастиката :)) Полуграмотни хиурзи, знаят си стария касапски соц начин, виж за "богоизбраните" пипат по леко :))
73
8
 
8
 
! Отговори
ЕВО преди 2 години
Балтов,Балтов,агент Буда дали си е мислил,че ще го викат за разпит заради непорочната Сесил Каратанчева,дали даже е сънувал,че ще го съдят и осъдят?Не,но и това ще стане!Та и твоята същата,крал съм,но не съм виновен!Даже съм невинен!Ти си част от задругата с чувалите,,многото починали и многото силни от НОЩ!КАКВО СТАНА С Мутафа,Ангела на здравето и твоята крадлива фигура са част от многото крадене в държавата!Вълкът козината си мени,но нрава не!Долна шайка от крадци!
72
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лично знам за случай с фалшива манипулация и санкция на НЗОК. Призоваха уж пациента в съда. Той свидетелства, че не са му извършвали манипулацията. Юрисконсулта на болницата извади фалшифицирани документи с подправени подписи. Санкцията на касата отпадна и болницата продължи да си работи с въпросната пътека. На никой не му направи впечатление, че свидетеля отрича това да е неговият подпис и, че е извършено престъпление. Така работи съдът ни и системата.
71
3
 
6
 
! Отговори
666 преди 2 години
На балъците от Пирогов ще кажа -болницата е затънала с дългове теглени от балтов.А на народа-всеки директор на държавна болница става всеки месец по богат с 50000лева от комисионни и строежи
70
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в джипката с маркировката, как ти беше, с една 20-ска на месец заплата и още 20 от кражба?!
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То вас както и мен не визасяга, щото са си същите некадърници във всички болници, нищо не знаят, само реват за още :)) Очерниха челяка от екипа на Радев, че имал цироза на черния дроб, тоест е некакъв алкохолик, оказа се че само некакви изследвания е правил :))
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров 700 кинта келепирил. Срам. Позор. Оставка. Баталов 10 мильона одрал Здравната каса. Уволнен. Не напада Кацара. Шо бре. Борето- чекмеджета, фордета, кюфтета
67
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтона вместо да се радва че само с уволнение мина, той щял да съди. Балтона можеше да бъде линчуван, само заради глупостите които наговори на хората за тоя ковид. Вместо да се радва, пак надига глава и на мъж се прай. А бе я го приключвайте вече, то на такива самозабравили се няма угодия. Мислят се за богове. Аман от вас, затуй сме все на дъното, щот такива изкарват пари от нещастието на хората. Обърнаха го на бит пазар това здравеопазване. Обесете го на входа на Пирогов, за назидание.
66
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво сега? Не се точи касата ли? На нас сигурно ни се струва. Объркали сме се като си четем епикризите. Я у лево...
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да гѝ съди до д'упка и в Страсбург...
64
2
 
12
 
! Отговори
НИКОЙ преди 2 години
До Незная Сигурно ти си му бил учител на Балтов щом знаеш каква му е дипломата.Като се има предвид,че не знаеш,че "не" винаги се пише отделно с глаголите,не е чудно,че тука си позволяваш да даваш оценка на професори.Колкото е по-неинтелектуален е един човек,толкова по-голямо самочувствие има(справка-Славунеца,Тошето и тъй подобни).
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пирогов не е обвинена, в правния смисъл на думата.Доклада на НЗОК не е предоставен на компетентни раследващи органи, поради простата причина, че подписали го носи отговорност за твърденията си.За това има само административни действия и приказки по медии. Нещата обаче отидоха твърде далеч, и съд ще има за делата на участниците. Академичното име има висока стойност, за да го рушат с административни констатации.
62
8
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ПИСАЛИ СТЕ В ДОКУМЕНТА ЧЕ Е ЦИРОЗА?-А СЪВСЕМ ДРУГО Е УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЕНЗИМИТЕ НА ЧЕРНИЯТ ДРОБ-КОЕТО Е ЛЕЧИМО.-ТОВА СЕ ПОЯВЯВА ОТ ХРАНА ИМИТИРАЩА МЛЕЧНИ И МЕСТНИ ПРОДУКТИ.-ИЛИ ПРЕТОВАРВАНЕ.-ЩОМ Е ПИСАЛ ЦИРОЗА УВОЛНЕНИЕТО МУ Е МАЛКО-СЪД НЕМА ЛИ У ТАА ДЪРЖАВА БЕ ХОРА?????????????????
61
1
 
3
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Извинете, търся хора, които да ми помогнат да живея добре !
60
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че един лекар е добър специалист, дава ли му право да краде? И нужно ли е да си организира такава защита? Нагло е да си извършил доказано престъпление и да се правиш на жертва. Под каква заплата се е разписвал Балтов?
59
9
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Защо никой не говори за моралната страна на остъпката на Кацаров.Така да забиеш нож в гърба на семеен приятел,при все това че и ти си бил активната страна в цялата ситуация,макар че сега се правиш на страдаш не от чернодробна цироза,а от прогресивна склероза.Постъпката му е просто гнусна точно толкова колкото и той е неприятен дори чисто визуално като човек.
58
7
 
6
 
! Отговори
Сократис преди 2 години
Като казах, че плаща пациента разбирайте, че плаща касата за него т.е се източва касата...Именно в това е обвинена клиника Пирогов и е уволнен директора Балтов.Та за какво ще съди министерството на здравеопазването и министър Кацаров, вероятно и той самия не знае...
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми в политиката ли си, замесен ли си по некакъв начин с нея, почват мръсните игрички професоре, аз ли да ти обяснявам това нещо.... хахахаха :)) Това ми бил професор :)