Проф. Балтов ще съди министерството на здравеопазването за да изчисти името си

По думите му четири дни слушаме лъжи
Обновена: 18 юли 2021 21:34 | 18 юли 2021 21:24, Нели Христова
173
Проф. Балтов ще съди министерството на здравеопазването за да изчисти името си
Снимка: БГНЕС

"Аз не бих нарекъл министър Кацаров доктор. Четири дни слушаме лъжи. 50 пъти повтори, че има диагноза цироза. Истината е, че временно черният дроб не му е бил зле и заради това е приет по тази пътека. Първата лъжа бе, че не е ходил в "Пирогов". Във втория ден това стана, че имал право на безплатен контролен преглед и заради това отишл. Днес вече е, че е бил поканен. Лежал е разбира се. През декември. В много тежко състояние. След като е изписан на 12 декември идва на контролен преглед на 23 януари. Аз лично сверих неговите подписи, включително и при увеличение на капитала и това са неговите подписи. Той е от 26 юни. И да твърди, че този лист е фалшив, е недостойно. Чекирал се е с неговата лична карта. Всички подписи в история на заболяването са негови. Да, наказуемо е да не остане в болница, но в този договор има двама. И няма как да отиде на ТЕЛК за цироза. Няма как да отиде за трансплантация", заяви бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов в предаването "Неделята на Нова".
"Използването на пътеката е законно. Давам ви пример - счупване на бедрото и белодробна емболия след няколко дни. Има работна и окончателна диагноза", каза още той.

"Няма как да му се разминат тези лъжи. И не случайно му искат оставката. Последните два месеца министър Кацаров не направи нищо да покаже, че тези хора са герои. Всеки ден бяха 300-400 човека. Приехме над 5000 човека в коронавирус, от тях 200 без осигуровки", допълни той.

"Имаме над 30 пациенти в "Пирогов" с делта вариант. И това е само началото", допълни той.

"Пирогов" няма мотив да точи касата. И въпросът ми е дали повече пари са влезли в болницата. Всички 402 случая са с хора с посковид. И понеже НЗОК отказа да се направи такава пътека", каза още той.
И показа документи с които се вижда ясно, че всичко е наред.

"За нас най-важното е човешкия живот. И моите заповеди бяха да не се пестят сили и средства за спасяването на хората. Знаете ли какво е 8,5 тона кислород на денонощие", каза още той.

"14 месеца е правен контрол и изведнъж се появават някакви по заповед на проф. Балтов да бъде изкаран мошеник. Не може един министър 2 месеца да не направи нищо, за да ускори имунизацията. И да ни изкарва убийци", каза още той.

"И до момента министърът говори, че има безспорни факти, с които съм уволнен. Не са безспорни, а са спорни. И вече има такова. Касата има седмица да ни върне отговор, след което има две съдебни инстанции. И един юрист, Кацаров, реже главата на Асен Балтов. Аз лично ще водя дело за да изчисти моето име. Срещу цялото политическо ръководство на министерството. Защото не е само Стойчо Кацаров, а и неговите заместници. Които боравеха с предварителни данни, с които аз не разполагам. Имаме различия със Стойко Кацаров, защото аз не исках да се отварят повече частни болници в София. А това ще стане съвсем скоро", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обвинява Бъчваров, а ще съди цяло Министерство. А на някой напровили му впечатление че Бакалиев е омесил десетки пациенти и по този начин Касата е била одрана с ровече от 10 000 000лв. Такаче пуберталните бакалски бръщолевици с/у сегашния министър и сравнявайки келепир от 700лв с изсмукани по технологията на ОПГ в размер на 10 000 000лв. Циркът дето изгоря ниструвоше 10 лимона. Съд за Бакалиев и затвор
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А "въпросният пациент" има ли наистина цироза, защото това най-лесно може да се провери????? Оттам нататък всичко е ясно. Кой е крив и кой е прав
34
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама Балтов още ли не е вкаран зад решетките ?Кацаров и той е корумпиран щом само говори,а не започнат веднага съдебен процес срещу Балтов.
33
6
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
В България...всички разбират от футбол,политика и...медицина;Балтов и той...също. (платено...съобщение на сдружението Мед.сестри и санитарки за...Балтов)
32
1
 
16
 
! Отговори
A преди 2 години
Раследването е направено от здравната каса. Проф. Балтов би трябвало да съди и тях ако наистина иска да си изчисти името.
31
5
 
10
 
! Отговори
Пациент преди 2 години
Един мой приятел бе тотално объркан от д-р Балтов. ....та той какъв доктор е...повече подхожда на чиновник по маркировка на магистрала...
30
3
 
25
 
! Отговори
Голям Професионалист преди 2 години
Как такъв "голям професионалист", като Балтов се качва при Севда и Буци, за да инспектира магистрали и то - в работно време?
29
3
 
21
 
! Отговори
Ми преди 2 години
Народа го познава, като човека, качил се в джипката, когото Боко пита: "Как ти се струва маркировката, Балтов?". Какво очаква тоя пич? Чак ще съди народа, че го мрази. Хехехехеххехехехехех Давай бе СМЕШНИИИИИИИК! Ще ми осъдиш третия крак
28
3
 
14
 
! Отговори
Спокойно другарю преди 2 години
Ще те вземат за инспектор на магистрали сега. Понеже си доказан експерт и това ти е приоритет. Нема се плашиш.
27
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стана ясен и конфликта между Кацаров и Балтов. НПО натискат за частни болници, Балтов е против.Явно за това трябва да се разбият големите болници. Интереса е чисто финансов.Толкоз за Кацаров. Този е прочетена книга.
26
2
 
15
 
! Отговори
Мунчо, преди 2 години
Като те отбият от хранилката,идва съдът! Айде стачкувайте бе,профсъюзи !
25
2
 
2
 
! Отговори
USA преди 2 години
До РЕВ СЕФДА Е АГЕНТ НА ХОЛИВУД БЕ !
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще го осъди като 2 и 2 четири. Стойчо изостана с плана за изчегъртване затова му се наложи да лъже.
23
3
 
6
 
! Отговори
Expert преди 2 години
Бате Стойчо, накажи ги
22
6
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Пирогов" няма мотив да точи касата -----////------ Това само доказва, че е лъжец
21
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е че разбрах, че така наречената Здравна Каса от 2000 година ми прибира здравните осигуровки и разни нарочени професори и шефове на болници ми ги крадат, жалка държава на мошеници.
20
3
 
18
 
! Отговори
РЕВ преди 2 години
В джипката не рева, а седя тихо и кротко на задната седалка, докато Севда го снима в очите. ХАРЕСА ЛИ ТИ МАРКИРОВКАТА, БАЛТОВ, ПРОФЕСИОНАЛИСТ ТАКЪВ? КАЖИ СИ?
19
3
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Балтов е най-обикновен престъпник.
18
2
 
18
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Балтов отново потвърждава, че Кацаров е лежал в болницата през ноември. Но за тогава никой не спори. През януари не е лежал, а има плащане от касата за неговото лечение именно за тогава. Втръснаха на всички с тези врътки, които се опитват да внушават. Нарушенията са безспорни! Обясненията им са безпочвени и детински. В крайна сметка, щом така искат, съдът ще се произнесе.
17
2
 
1
 
! Отговори
Fakti преди 2 години
Baltov ,trqbva sada da preceni kolko si usvoil! Za6to vi bavqt , a nqma sad i ako si kral v zatvora .Prosto e.