Гешев: Тази нелегитимна политическа цел е да се компрометира ВСС

Той се обърна към проф. Стоилов и се извини, че е принуден да подпише предложението
Обновена: 22 юли 2021 11:00 | 22 юли 2021 10:58, Нели Христова
343
Гешев: Тази нелегитимна политическа цел е да се компрометира ВСС
Снимка: БГНЕС

Всичко това, което се случва и ще продължи да се случва, е резултат не от това, че прокуратурата не работи, а точно, защото прокуратурата работи. Това каза главният прокурор на Иван Гешев на заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, предаде БГНЕС.

Гешев се обърна към проф. Стоилов с думите: "Извинявайте. Извинявам ви се и съжалявам, че сте принуден да подпишете това предложение с ясното разбиране, че то е един политически акт на изпълнителната власт, чрез служебен министър на вътрешните работи и министър на правосъдието, който политически акт за съжаление освен, че няма никакви юридически аргументи или квази юридически аргументи, в крайна сметка преследва една нелигитимна политическа цел", каза Гешев по повод предложението за предсрочно прекратяване на мандата му.

Главният прокурор заяви, че тази нелегитимна политическа цел е още на първия лист от изложението на служебния министър на вътрешните работи. „А, тя основно е не отстраняване на главния прокурор, а компроментиране и делигитимиране на ВСС, овладяване на части от съдебната власт или на цялата, и в крайна сметка нарушаване на основни европейски принципи като върховенство на правото, независима съдебна власт, разделение на властите и правова държава”, заяви Гешев.

Той каза и благодаря.

„Благодаря на своите колеги прокурори, следователи и съдебни служители. Благодаря им за това, защото всичко това, което се случва и ще продължи да се случва е резултат не от това, че прокуратурата не работи, а точно, защото прокуратурата работи, и защото представители на прокуратурата достойно и смело при спазване на закона направиха действия съобразно българския закон спрямо лица, които в предишни периоди бяха считани за недосегаеми. Хора, които разполагат с изключително голям финансов ресурс, хора, които работят за чужди държави, решиха проблема с телефонните измами към този момент, за което благодаря на колегите от МВР”, изброи Гешев. Той посочи още и че за първи път бяха подигнати обвинения на действащ министър от действащо правителство и действащ зам.-министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
6
 
17
 
! Отговори
До гост преди 2 години
Каква мафия бре брат, вие вкарахте адвокатите на мафията в новия парламент, да ги изброявам ли?
257
13
 
17
 
! Отговори
гост преди 2 години
Сега вече маските паднаха. ВСС е взел страната на "мутрите" като пишман главния прокурор. Значи ВСС също са слуги на мутрите - мафия.
256
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подгони няколко незаконно забогатели на гърба на хората олиграси, разтури руските шпиони в президентството (само им вижте биографиите), само спомена за разледване на приватизацията и гледай какво го направиха този човек само и единствено с фалшиви новини у фейса и неспирно повтаряне на едни и същи лъжи.
255
3
 
13
 
! Отговори
ВСС преди 2 години
Командира остов усеща все по близо прангите и ареста си с конфискацията до 99-то коляно на свързани лица и фирми с откраднатото от България.Цялата тумба около него дет реве на умряло ще го последват само,че те ще са в най лошото крило на Софийският централен ,а той в специална килия с изглед. Еднодневките партии на сценаристите в октомври нема да минат с един глас след като 99% от хората разбраха ,че зад тях стои Костов,Соруш Гнома Улавата Маноловкъ евреина Бабикян и евреина Христов.Вувузелници
254
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне 15 троша преброих. Колко ви плащат на писане, 20 стотинки? Продажни, жалки шушумиги. Не разбирате ли, че работите срещу себе си за жълти стотинки.
253
9
 
9
 
! Отговори
МАФИЯТА СЕ ЗАВЪРНА.! преди 2 години
ОЧАКВАЙТЕ ОБИРИ.. ПАЛЕЖИ... ТРУПОВЕ И ГИЛЗИ...ПОДПЕЧАТАНИ ОТ ПАРТИЗАНИТЕ НА ЧЕРЕПА И ***.....
252
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От САЩ и ЕС(ЕК) казха гладно ,че прокуратурата работи в полза на престъпниците и ГЕРБ имсъдейства за активна корупция.Само у нас не го вижда никой.Много странно
251
3
 
7
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Да живее новата бивша мафия! Пробива и скоро ще видим резултатите.
250
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията си има прокурор...
249
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха. Мафията няма намерение да се съобразява с един Главен прокурор. Търси начини да го отстрани.
248
22
 
6
 
! Отговори
До йорданка преди 2 години
Каквото и да е направил Божков е защото някой му е позволил. Никой олигарх не е по-силен от държавата, това Путин нагледно го показа, така че не е луд тоя където яде баницата. Борисов имаше 10 години да направи реформи и да вкара ред в държавата, но не го направи. Вместо Божков да си плаща данъци за благото на всички, той плащаше под масата на най-големия престъпник ББ, а Гешев го пазеше.
247
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев, питай народа какво мисли за ВСС, мисля че няма накъде повече да се компрометира.
246
4
 
8
 
! Отговори
:) преди 2 години
До Недоразбрал Гербав ***, Малинов го пусна Миталов. А Миталов после подписа на каскета за обиска у Златанови - Осемте джуджета. Така стават работите в спец.съда. Затова ревете за него - да не го закриват, защото са зависими и изпълняват всички заповеди на каскета.
245
4
 
8
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
До Ха-ха Не, виновен е, че осигурява на бившата работничка на пилон над милион годишен доход. Деса и в 5 ведомости не може да я стигне, гербав ***.
244
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешефтът никога няма да надскочи нивото си, а то е най-много на следовател в Полски Тръмбеш или Харманли.
243
3
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
263 И кой е този сенатор, който може да говори и от името на българския суверен, не се разбра? Да не ти го е нашепнал това на ушенце! Там лобизмът е законен, колко му е шарил някой, за да се изходи?
242
4
 
12
 
! Отговори
.... преди 2 години
Този същият имаше още със старта си като главен прокурор "нелегитимна политическа цел" да бъде компрометиран президента Радев, като за начало разигра долния спектакъл "главният прокурор Гешев пита Конституционния съд дали може ...", а без да дочака отговора, нахлу в президентството. Е - не може, каза съдът, което май би трябвало да означава, че нахлуването е било престъпление.
241
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, Гешев, ти си като Чезаре Мори, префекта на Палермо! Наричан Железния Префект, защото победил мафията... по време на управлението на Бенито Мусолини, сам той от партията на италианските фашисти!!!
240
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя човек много се страхува и е готов да драпа до последно. То и шефа му драпаше. Видьов ден винаги обаче идва.
239
1
 
6
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Peppa Pig 2 кога точно мислиш да разследваш Peppa Pig 1 ? Защо всички олигарси бяха разследвани , без1 Шишко ( собственика ти)2 .Ковачки- тоя , същия, който остави цял Перник и околност без вода3. Киро гела 4. Пилето И още доста платили на прототипа на Иво Андонов 50 % . Тръгваш си - това е. Днес или след 3, 4 г- когато - тогава. Ще се изчистят слугите във ВСС и ще си ходите заедноНикой не очаква точно днес да се намерят 17 смели , а не *** . Едно по едно