Отново сблъсък ДПС - ДБ в НС, този път за Сараите на Доган

За ГЕРБ спорът е смокиново листо, което да излъже избирателите
Обновена: 22 юли 2021 11:25 | 22 юли 2021 11:19, Камелия Цветанова
87
Отново сблъсък ДПС - ДБ в НС, този път за Сараите на Доган
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

ДБ и ДПС влязоха в задочен спор за временната парламентарна комисия, която да разследва евентуални незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи в т. нар. Сараи на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в парка „Росенец“.

Предложението за сформирането на комисията е на ДБ, но от ДПС поискаха обхватът да бъде разширен и да включи и нарушения по Закона за устройство на територията на полуостров "Буджака". Йордан Цонев от ДПС обвини лидера на ДБ Христо Иванов в лицемерие и двойни стандарти.

Антоанета Цонева от ДБ отсече, че темата за Росенец е голяма и не бива да бъде размивана.

„Преди една година българските граждани освободиха плажа Росенец, нищо подобно не се е случвало в местата, за които вие говорите. Росенец е символ за това какво означава завладяна държава, какво е да има територия, която е надзаконност, какво е да има институции, които не работят, които са си затваряли очите как се стои 200-метрова марина. За този кей не съществуват никакви документи и заради това ДНСК не може да се произнесе какви процедури трябва да започнат“, коментира тя.

Тома Биков от ГЕРБ обвини ДБ и ДПС, че с този спор просто се опитват да излъжат избирателите си.

„Това е първото смокиново листо, което трябва да прикрие подкрепата на ДПС за вашето правителството, но ще ви трябва цял букет от смокинови листа и още спорове за комисии, за да излъжете вашите избиратели как партиите на протеста се увеличиха с още една. Още малко и ще отидете да се консултирате. Преди няколко дни не беше възможно това. Вие сте новото статукво“, коментира той.

От БСП обявиха, че подкрепят инициативата на ДБ, а от ДПС, като внесат своята, ще подкрепят и нея.

„Но не бъркайте кашата, защото това се прави от години, за да не свърши нито една комисия своята работа“, призова социалистът Крум Зарков.

В крайна сметка парламентът реши, че ще има комисия само за Росенец, в състава на която влизат по двама депутати от всяка парламентарна група. Калоян Янков от ДБ оглави комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
7
 
! Отговори
payak преди 2 години
Народа си искаше зрелища и си ги получи. Ще им се радва сега.
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доган им направи водна каскада на Кърджали,вода,ток и ги подсигури,докато вие се карахте за Белене,ЮП помежду си,вкараха и заводи в Кърджали,но не за българи,имат турски медии,турски шпиони,унищожиха се български заводи за стъкло,ампули,абажури, посуда,чаши и за кристал в България,а сега турска фирма произвежда стъклото,няма нужда от празни приказки,а от създаване на производства и работни места,малки и средни български фирми с реална дейност и смесени европейско(ЕС)-български фирми в градовете
77
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАз четох, че е обратното , Пеевски е бил слуга на Баце.
76
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ДПС и особено ДБ са олигарси и двете партии имат такива имоти , присмял се хърбел на щърбел и отвличат вниманието, други са проблемите в страната , а не сарая на Доган или сарая на Прокопиев , създайте добре платени работни места и направете нещо , за да спрете обезлюдяването на страната, градовете, градчетата, подпомагайте децата, хората, родителите с деца!
75
3
 
6
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
Бак - бак, чок парлама.!.
74
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави от Учиндол се е коалиралсъс турския Сокол.
73
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шиши и Доган управляват България.Те я съсипаха.Каскета и Толупа бяха техни вернислуги.
72
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Доган след като излезе от затвора 1989г.вкаран там от Т.Живков стана най богатия човек в България.МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КАК СЪАВАТ ТЕЗИ НЕЩА
71
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС трябва да бъдат унищожени
70
4
 
20
 
! Отговори
Стенли преди 2 години
Новото издание на парламента е толкова зле, колкото и предишното. С тия несретници Господ да ни е на помощ!
69
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин Иванов ако се продадеш и хванеш да правиш коалиции с ДПС и продажниците от Итн няма да гласувам повече за теб. Натискаи турчина
68
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега едните и другите ще се обединят зад правителството на ИТН.
67
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давам Христо натискани ги тия корумпета. Ние сме с тебе. ДПС трябва да бъде притисната максимално и изолирана. Влиянието на ДПС трябва да се унищожи. Доган в затвора отново и за постоянно
66
0
 
14
 
! Отговори
Nasko61 преди 2 години
Много хора имат много къса памет.Само преди месец Лидера на Етническата Партия ДПС ходи да прави теманета на Баща си Ердоган!И там каза:ТУРЦИЯ Е НАШАТА РОДИНА.БЪЛГАРИЯ Е НАШАТА ЗЕМЯ.НИЕ СМЕ ОСТАНАЛИ В БЪЛГАРИЯ И ТАМ ЩЕ ОТСТОЯВАМЕ НАШИТЕ ИДЕЙ И ПОЛИТИКА.ЩОМ КАТО Е ТАКА НЕКА ВСИЧКИ КОИТО СЕ ЧУСТВАТ ТУРЦИ ДА СИ ХОДЯТ ТАМ ДА ВЗЕМАТ ТЯХНОТО ГРАЖДАНСТВО И НА ИЗБОРИ ДА НЯМАТ ПРАВО НА ГЛАС ЗА БЪЛГАРСКИ ПАРЛАМЕТ .СТИГА ИЗБОРЕН ТУРИЗЪМ.СТИГА ТЕ ДА НИ СЕ МЕСЯТ В НАШАТА ПОЛИТИКА.
65
4
 
16
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
С любезното съдействие на черепа, Василев, Арабаджиеви, Баневи и другите мафиоти.
64
14
 
5
 
! Отговори
ОСЗ преди 2 години
Скоро ще има сблъсъци при арести на самозабравилите се крадци и мародери от Герб и ДПС - Доган-Пеевски-Сараите и изправянето им пред съда
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От всички партии, ДПС са с най-силен гръб в Брюксел - агресивната либерастия, начело с психопата Ги Ферхофстад, соро$оида Тимерманс и лъжеца Марк Рюте.
62
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ИТН почнаха бързо да забравят какво са говорили и клекнаха пред партиите от статуквото. Самоизчегъртайте се!!!
61
0
 
12
 
! Отговори
джоган преди 2 години
аз давам порциите
60
2
 
14
 
! Отговори
Филип Станев, ИТН: преди 2 години
Няма как да работим с ДПС, БСП и ГЕРБ, защото воюваме с тях