Отново сблъсък ДПС - ДБ в НС, този път за Сараите на Доган

За ГЕРБ спорът е смокиново листо, което да излъже избирателите
Обновена: 22 юли 2021 11:25 | 22 юли 2021 11:19, Камелия Цветанова
87
Отново сблъсък ДПС - ДБ в НС, този път за Сараите на Доган
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

ДБ и ДПС влязоха в задочен спор за временната парламентарна комисия, която да разследва евентуални незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи в т. нар. Сараи на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в парка „Росенец“.

Предложението за сформирането на комисията е на ДБ, но от ДПС поискаха обхватът да бъде разширен и да включи и нарушения по Закона за устройство на територията на полуостров "Буджака". Йордан Цонев от ДПС обвини лидера на ДБ Христо Иванов в лицемерие и двойни стандарти.

Антоанета Цонева от ДБ отсече, че темата за Росенец е голяма и не бива да бъде размивана.

„Преди една година българските граждани освободиха плажа Росенец, нищо подобно не се е случвало в местата, за които вие говорите. Росенец е символ за това какво означава завладяна държава, какво е да има територия, която е надзаконност, какво е да има институции, които не работят, които са си затваряли очите как се стои 200-метрова марина. За този кей не съществуват никакви документи и заради това ДНСК не може да се произнесе какви процедури трябва да започнат“, коментира тя.

Тома Биков от ГЕРБ обвини ДБ и ДПС, че с този спор просто се опитват да излъжат избирателите си.

„Това е първото смокиново листо, което трябва да прикрие подкрепата на ДПС за вашето правителството, но ще ви трябва цял букет от смокинови листа и още спорове за комисии, за да излъжете вашите избиратели как партиите на протеста се увеличиха с още една. Още малко и ще отидете да се консултирате. Преди няколко дни не беше възможно това. Вие сте новото статукво“, коментира той.

От БСП обявиха, че подкрепят инициативата на ДБ, а от ДПС, като внесат своята, ще подкрепят и нея.

„Но не бъркайте кашата, защото това се прави от години, за да не свърши нито една комисия своята работа“, призова социалистът Крум Зарков.

В крайна сметка парламентът реши, че ще има комисия само за Росенец, в състава на която влизат по двама депутати от всяка парламентарна група. Калоян Янков от ДБ оглави комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цонев да говори за лицемерие е все едно д-р Менгеле да защитава каузи на УНИЦЕФ!
38
1
 
15
 
! Отговори
хаха преди 2 години
циркаджий,кой си мислете че заблуждавате цяла европа ви гледа селските номера
37
12
 
7
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Боко тиквата подари ТЕЦ-Варна на Доган.Време е за съд и затвор за банкянският тиквар.
36
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иван Костов направи много повече или помогна повече от всички на Доган за турцизацията на България.България тръгна надолу именно след свалянето на Жан през 1996.А там Доган активно помогна на Иван Костов.За да угоди на Сокола ,Командира му раздаде България ,за да може истинския султан да си строи палатите.Днес костовистите след погрома над българщината за която съдействаха са решили да си измият ръцете като се ровят в джобовете на султана.
35
4
 
18
 
! Отговори
Престарял емигрант преди 2 години
Преди години Костов оправяше бакийте на нашите ,,политици". След няколко месеца май Борисов ще ги оправя...Карайте....Да видим докога ще се гърчим.Вместо НС да работи нормално някои се занимават с Гешев,Мешев,Пешев...Това ни изтърси Радев,подсказвано му от Москва, БКП-БСП.Ще се усетите,но после щетите се оправят по трудно.Добре, че ввсе пак сме в ЕС и НАТО.Иначе ни чака КУБА и ВЕНЕЦУЕЛА.
34
13
 
6
 
! Отговори
? преди 2 години
Реално само ДБ е опозиция на статуквото.
33
2
 
9
 
! Отговори
луда умора нема преди 2 години
хаджигенова е много активна в НС , говори за смачкани тестиси :)
32
15
 
12
 
! Отговори
София е синя преди 2 години
На следващите избори гласувам за ДБ. Долу Бойко, Слави, Доган, долу мутрите!
31
5
 
12
 
! Отговори
Интрига преди 2 години
В парламента - ще му го оближе ли Ицката на Доган ... сладоледа. Или пак ще се прави на кьорав кое е задкулисието на Слафчо. Театро ли е конфликта между ДБ и Доган?
30
0
 
23
 
! Отговори
Бургазлия преди 2 години
Когато Данчо Ментата говори за морал и лицемерие, работата е вече много дебела. Все пак нямаше да е известен по този начин, ако не беше стабилен човек, на когото може да се разчита. Христо не е кой знае какво цвете, но има хляб да изяде, докато стигне Данчо.
29
9
 
19
 
! Отговори
гербер преди 2 години
Точно така, давайте. Простия български народ ги обича тези циркове, тези сеири. Изобщо не му пука как ще му го набутат с двеста. Ха ха. Ще го молят после Бойко да се върне час по скоро.
28
5
 
20
 
! Отговори
Бай Танас преди 2 години
Недейте с лошо момчета. Ще разсърдите ДПС-то и отиде правителството на Славчо
27
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ристьо, Доган не те ли черпи сладоледче на Росенец бре? Май това лято пак ти се ходи там? Иво Прокопиев да не е хвърлил око на имотчето на Доганя?
26
8
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Христо Иванов ходи да целува ръка на агата, а сега се прави на патриот :)
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30 години , унизително заплащане , образование и здравеопазване . Какво трябва да стане за да разберете , че цялата политическа класа е срещу държавата си ? За тези години освен вдигане на цени и опростачаване на обществото май друго не видяхме .
24
1
 
24
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Доган че е за турски затвор, това на всички е ясно. Защото този фес, забогатя на гърба на България, обслужващ една антибългарска партия. Но да попитам, другите случайно да милеят за България? Отговора е НЕ. Защо не хванете да разследвате всичките бизнесмени....по морето и курортите, защото ще стигнете до куфарчетата на ДС. Или ще ми кажете, случайно забогатяли от честен бизнес. Да, да, ама не...как така забогатяха без мутрите да им вземат нещо....
23
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Хм,а с ганьофците дерибеи,какво ще правим,тях,ще ги оставим,спокойно да си крадат ли.
22
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не се направи анкетна кимисия за имението на Иво Прокопиев на Буджака до Созопол?Как е придобил този имот, откъде има средствата за построявамето му, защото Прокопиев е основен спонсор на Демократична Булгария?
21
6
 
16
 
! Отговори
селянин преди 2 години
я да помислим 45 години комунизъм построенни не знам колко завода язовира и пътища и так дале ся следва 30 години демократия съсипани всички горе изредени е не всичките требат поне още 15 години да се изравни резултата
20
1
 
30
 
! Отговори
Хм преди 2 години
По-изгоден момент за България, да се отърве от дългогодишното зловредно дерибейство на ДПС едва ли ще има... ...поне скоро...