Рашков срещу ГЕРБ: Честни ли са били изборите и имало ли е "изчегъртване"?

МВР се справило, не е имало такъв успех срещу криминалния вот
Обновена: 28 юли 2021 16:09 | 28 юли 2021 15:20, Александър Попов
307
Рашков срещу ГЕРБ: Честни ли са били изборите и имало ли е "изчегъртване"?
Снимка: БГНЕС

От дълго време в нашата страна не е имало такъв успех да се тушира криминалният вот в изборния ден или преди това. Това обяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той отчете резултатите от проведената специализирана операция срещу купения вот, проведена в периода между 1 и 11 юли.

Рашков допълни, че данните сочат, че такъв вот в минали години или въобще е нямало, или е бил снижен до минимум.

„Това се признава от абсолютно всички, включително и от партии, които са недоволни от постигнатото на последните избори“, добави Рашков, като подчерта, че добрите резултати в противодействието на купения вот са постигнати, защото МВР не е слугувало на нито една политическа партия.

„Ще направя сравнение с ръководството на МВР преди 4 април т.г. Днес виждам и двамата в пленарната зала – народни представители, избрани от ПП ГЕРБ – сами може да си отговорите на въпроса как са работили преди 4 април, дали са работили така, че да се елиминира криминалният вот, който години наред изкривяваше политическата картина у нас, което се постигаше с материални облаги или казано директно със заплащане в определен диапазон – от 30 до 100 лв. Разбрахме, че преди изборите на 11 юли на гражданите са били предлагани и хранителни продукти, дърва за огрев и какво ли още не“, коментира той.

Още по темата
Рашков посочи, че след анализа на данните е станало ясно защо един политик непрекъснато е повтарял "Пак ги бих, на всеки избори аз ги бия".

"Така е бил. С министри, излъчени от политическата партия, която той ръководи, които поставя на този пост, на който съм аз сега, които работят чисто политически. Тоест тласкат органите на МВР, които по дефиниция и закон са деполитизирани, в предизборна битка да защитават политическите интереси на една-единствена партия в тази страна. Ето така е побеждавал този човек", подчерта той.

Силовият министър определи като манипулация твърденията на ГЕРБ, че служители на МВР са задължавали граждани да подписват декларации преди изборите на 11 юли и поясни, че са били съставни предупредителни протоколи.

Той коментира и вулгарните изрази, които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов използва в Бургаско по негов адрес.

"Не е необходима никаква експертиза на онези звукозаписи, в които наричаше председателя на парламента по унизителен начин или пък в разговора с Томислав Дончев. Той говореше неща, които не са достойни да се коментират изобщо", подчерта служебният министър.

„В противовес на някои изказвания за това, че видите ли действията на полицията изплашили хората да гласуват, мисля, че имаше едни лица, които казаха, че няма да гласуват, защото нямало как да бъдат мотивирани“, допълни служебният зам.-министър на МВР Емил Ганчев.

Депутати от парламентарната група на ГЕРБ-СДС пък ще инициират създаването на временна анкетна комисия, която да проверява действията на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков по време на предизборната кампания.

Според ГЕРБ техни членове и симпатизанти са били подлагани на натиск от МВР по време на изборите, като имат информация за общо подписани около 14 хил. предупредителни протокола. Документите обаче няма как да бъдат показани, защото не се връчват на човека, срещу когото са издадени, посочи Мануил Манев.

От ГЕРБ нападнаха и вътрешния министър заради твърденията му за незаконни подслушвания на протестиращи и опозиционни политици.

„Преди два месеца, с една медийна бомба започна темата с подслушванията. Тази тема беше преекспонирана с една единствена цел – да се удари и изчегърта една определена политическа партия и това е партия ГЕРБ“, посочи Десислава Атанасова. Ето защо тя се закана ГЕРБ да инициира непрестанни изслушвания на Рашков в парламента.

„Не чухме нито един факт, почиващ на някакво доказателство, че такива незаконни подслушвания са били осъществявани. Има доклад на Бюрото за контрол на СРС, който отрича тези твърдения, както и прекратено досъдебно производство от прокуратурата поради липса на доказателства“, каза още Атанасова. Според нея служебният министър ползва трибуната на МВР, за да прави внушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още по темата: гербБойко Рашков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
10
 
! Отговори
Т К О преди 2 години
Да...това бяха най-манипулираните досега!!!! Р ундьо даваше много зор за машините и мандатите да минат, за да служебното да организира през лятото вота!!! Беше НЕВЪЗМОЖНО ние, които си бяхме на почивка в РОДИНАТА да гласуваме а тези извън страната можеха където си поискат!!!!!!! Е всички знаят извън страната за кои се гласува...това според вас случайно ли го направиха?????
31
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
рашкофф трябва час по скоро да обясни произхода на 19-те си недвижими имота и на 12 WC-та, които притежава. От къде са средствата и как се е сдобил с тях? Ако не го стори ще остане завинаги в народната памет, като изпечен крадец и мазен лъжец. Очевидно тези имоти са придобити като е нарушил законите на република България, за което му се полага дълъг срок в затвора!
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че те ако няма да ми оправят живота защо ги избираме и защо изобщо има парламент и правителство - да ми казват да си оправям сам живота? Ами махайте се тогава, да си имам цялата власт над живота, защо им е тогава власт на тях?
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 29 Да пич, демокрация сме. И като видя, че тия дето "ни оправят" са старите злобни ****силвачи имам демократичното право да поискам да се разкарат. Именно защото сме демокрация. Слави се престори на хрисим и ни домъкна старите. Ти за БСП и НДСВ ли си гласувал, когато си даде гласа за Слави? Защото ако си гласувал за тях, тогава стой да те оправят. Народа не е гласувал за тях и следователно, демокрацията е нарушена.
28
5
 
15
 
! Отговори
Я преди 2 години
Плувай надолу бе, лай но червено !
27
10
 
3
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Идват хубави времена за нас Българите!
26
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БСП Хубаво е че признавате, че вие бесепарите и Радев стоите зад това фияско, зад погазването на Конституцията, зад 250 000 гласа от Турция. Благодаря че си признавате. Сега народа вече вижда истинските ви грозни лица, с мундира на ДС ченгетата и заплахите, които преминаха всякакви граници. А колко години лъжехте, че сте станали западни социалисти! Друг път. Все същите нагли комунисти сте. Същите, които отвориха Белене и убивахте инакомислещи. Същите дето ограбихте 19 банки и съсипахте държа
25
2
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
за първи път от години се тушира купения вот на територията на страната нов чужбина не може така лесно пример индииците от буковлък са гласували в едноградче в германия как в сащ са гласували нищожно малък брои а в турция и западнаевропа повече
24
1
 
5
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Как по 100£ ве маняк аз 500£ прибрах пт 4ри партии по 500£ Мекото на хляба къде било.Ами да ревът ся факт е че беше минимален купения вот . Видя се колко реално гласуват.Във махалите се видя 70% спад на активноста.Заред машини ще кажат едните ама тия нямат проблем като цъкат ротативко и тегля пт банкомата.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "До 10 Такива като тебе все някой ги оправя. Като те кефи да те оправят," И тебе те оправят, ти може всичко да смаяташ кой как да се оправя, но сега сме демокрация и това се решава от демокрацоята - при демокрацията даваш власт над живота си на дргуги хора да го оправят, за това са изборите, свободен си да избереш кой да те оправя. Така е при демокрацията, демокрацията е най-добрата система.
22
6
 
19
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Не можах да я дочета статията. Поредните глупости на дъртия алкохолизиран нереализиран комплексиран жлъчен злобен алчен за власт комунист. Ще пращаш много Рашков ама не го знаеш
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков да обявни произхода на 19 тте апартамента, не може да ме убеди, че са от честен труд!
20
3
 
20
 
! Отговори
Един от митинга преди 2 години
В едно хасковско село , полицията вардеше на входа , а в една зала група хора получиха по 250лева за да гласуват за мутрите на Мая !
19
7
 
9
 
! Отговори
тоя верно е преди 2 години
ГОЛЕМ ***
18
3
 
26
 
! Отговори
Чашков Дамаджаната преди 2 години
Най-голямото откритие на алкохoлика след месеци на търсене на компромати сpещу ББ с парите на данъкоплатците са няколко дамаджани.
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали уж с машините Герб дори нямаше да влязат в парламента?А *** които сега влязоха голям успех, ами то лесно се влиза - въпроса е после какво ще направиш, то от високо лесно се пада и много боли, ама много.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 10 Такива като тебе все някой ги оправя. Като те кефи да те оправят, ми стой си на*ду*пен. Какво ни занимаваш? Аз пък смятам, че народа е тоя дето трябва да оправя, а не някой да оправя народа. Но щом ти си меракрия да те оправят, заемай поза партер и си се кефи.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще се научите, че казното е казано ама не съдете хората преди съда.... Мятаме някакви полуистини или такива които ще се харесат на конспираторите и после никой не доказва..... И по глупавите си мислят, че всичко е само голата истина щом са го казали по телевизора....
14
1
 
11
 
! Отговори
до 10 преди 2 години
Като си такъв мераклия за оправяне - ей къде е Анадола .Там са баш специалистите.
13
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Анлия вече ни дават по 50 паунда да фъргаме за Слави. Гербаджиите нищо недаваха