Рашков в НС: Ще получите доказателства за незаконно използване на СРС-та още днес

"Извикайте си дясната ръка на таралежа да дойде тука да чете СРС-та по цели дни"
Обновена: 28 юли 2021 12:13 | 28 юли 2021 10:42, Ерол Емилов
285

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вътрешният министър Бойко Рашков обеща още днес да представи доказателства за незаконно използване на СРС-та. Това стана по време на изслушването му в парламента.

Обещанието дойде като отговор на изявление на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Повече от два месеца темата с подслушванията на политически лидери, активисти и общественици циркулира в публичното пространство. Тази тема започна конспиративно с медийна бомба от човек, служил си преди и с това за предизборна употреба. Стигна се до проверка на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства, която не установи нищо подобно. Самосезира се и прокуратурата и прекрати производство поради липса на доказателства. През това време течеше предизборната кампания. Имаше партии, които конструираха цялата си предизборна кампания върху вашите недоказани твърдения с една единствена цел – внушение срещу политически опонент. Стигна се до прецедент – служебният министър председател да попадне във водовъртежа на съответния от вас „Бръмбаргейт”, каза тя, цитирана от Нова тв.

Още по темата
"Доста критично и бих казал неоснователно беше това изказване. Аз разбирам от тази материя, занимавал съм се дълго време с това. Ще ви дам в близките седмици достатъчно информация, с която ще се подкрепи обратната теза.

Спомням си много добре критиките, които започнаха с формирането на служебния кабинет. Още в началото на дейността на правителството казвахте "дайте доказателства, че са използвани неправомерно СРС-та. Ще получите доказателства още днес", категоричен бе Бойко Рашков.

"Искате да изброявам имената на лицата, подслушвани със СРС. но сте сбъркали името. Извикайте си дясната ръка на таралежа да дойде тука да чете СРС-та по цели дни. Аз не се казвам Цветан Цветанов и такава информация законът не ми позволява да ви дам и колкото и да настоявате това няма да стане, подчерта Рашков и каза, че става дума за стотици граждани, подложени на ограничения върху техните права със СРС.

По думите на вътрешния министър стотици граждани са били подслушвани по искане на спецпрокуратурата и под разрешение на спецсъда, а двама министри са "наблюдавали безучастно как МВР и техни служби като ГДБОП и вътрешна сигурност и ГДНП са изпълнявали функциите на обслужващ персонал за спецпрокуратурата и са извършвали сериозни нарушения на правилата, на закона за защита на класифицираната информация".

Имената на лица, подадени на СРС са разнасяни на листчета, впоследствие унищожавани. Не са изготвяни никакви справки в тази връзка, когато тези служители са работели на изнесени точки за мониторинг, информацията не е описвана съзнателно в тетрадките или бележници, както изисква законът", заяви още Рашков.


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разкарахме от властта Цветанов , че имаше 3 имота неясно придобити, и доведохме на власт Чашков с 19 имота , честно придобити като съвестен държавен служител , морално извисен , трезвеник , лют противник на алкохолизма и конфискува де намери дамаджана.
260
0
 
14
 
! Отговори
678 преди 1 месец
Рашков е лъжец!
259
1
 
15
 
! Отговори
aeg преди 1 месец
Аре бе, Чашков-где са "доказателствата"?!?! Да ти бЕра лАйката, прасчо комунделски!!!
258
0
 
14
 
! Отговори
Марин преди 1 месец
Мина 1 ден . Къде са доказателствата другари? Пак ли без съд и присъда?
257
1
 
17
 
! Отговори
бг преди 1 месец
Този комунистически гестаповец какво прави в парламента.Стотици пъти наруши закона по време и преди изборите като репресираше политически противници.
256
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рашков отново излъга. Вчера мина - доказателства йок. Днес ще мине - и пак няма да има доказателства. Освен това не е незаконно да се каже кои са хората, които една жена му каза, че са подсолушвани защото щом са подслушвани незаконно е престъпление. Повтарям - ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.Рашков ако знае данни за престъпление и ги крие е съучастник. Повтарям - СЪУЧАСТНИК. Няма закон, който забранява оповестяване на престъпни действия. Не би Цветанов. Да не е Цветанов.Чашков пие като смок и е Имотния Крал на БГ.
255
0
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Рашковица към РашКУХ получих папка със СТОТИИИИЦИ сигнали че ми изневеряваш,ще ти спра кранчето. Абе ти мене обичаш ли ме? А.. ЩЕ ТИ КАЖА АМА ДРУГ ПЪТ.
254
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рашков , да , ти не си Цветанов , той има само 3 имота , а ти 19. Има разлика , нали ? Няма как да те объркаме с него.
253
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голям залък хапни, голяма дума не казвай...... Тик так времето минава, показани доказателства няма... Да не стане като с химическите оръжия на Садам и войната в Ирак, а после едно сори и туй то.
252
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 252 Досега само за Борисов са излизали записи със СРСта, та ми е интересно, Борисов сам ли е наредил да го "слушат"?
251
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз едно се чудя, тоя господин каза, че когато са разбрали, че подслушват депутати или президента трябвало да унищожат веднага записите. В същото време се пени, че имало записи на Борисов, който беше и депутат и премиер. Аз някак си лично искам да знам ако някой, особено ако е от властите, погазва законите по какъвто и да е начин
250
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако на лъжата краката са къси Рашков трябва да се влачи по задните си части- по дирник
249
1
 
19
 
! Отговори
Миро преди 1 месец
Да,да ще получат/получиме доказателства, когато получим от умрял писмо.Комунистически мошеник
248
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ден защо ме блокирате ,защо ме блокирате да не би този да го харесвате
247
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
искински комунист - верен, крадлив, лъжлив, устат. за още 20 имота ще разтреби държавата.
246
3
 
23
 
! Отговори
до 244 преди 1 месец
Чашков ви заблуждава. Няма такъв закон, който да забранява оповестяване на незаконни действия или незаконно подслушване. Щом е незаконно дори трябва на момента да изброи хората, които са засегнати. В противен случай той е съучастник защото укрива престъпление. Няма нито едно доказателство. Нали ако имаше до сега щеше да ги изкара. Разтяга локуми да печели време и да разделя народа. От това само печелят Радев и олигарсите клиенти на прокуратурата. Имотният крал на България с 19 имота шикалкави.
245
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рашков, спиш ли добре? Завиват ли те?? Чакаме доказателствата. Денят мина. И ноща ще мине. Голям лъжец, си гестапоо!
244
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този кат го вида и все се сещам за Междузвездни войни и Императора с гнилите зъби.
243
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искате да изброявам имената на лицата, подслушвани със СРС. но сте сбъркали името. Извикайте си дясната ръка на таралежа да дойде тука да чете СРС-та по цели дни. Аз не се казвам Цветан Цветанов и такава информация законът не ми позволява да ви дам и колкото и да настоявате това няма да стане. Какво не ви е ясно?! Човек не може да види всичко-пък и не бива да вижда всичко. 238
242
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Дали Рашков не се усеща,че се излага сам,излага и кукловода си и правителството.Наблюдавах го днес в парламента,как самодоволно и ехидно се подхилваше когато говореше за таралежа.Явно му хареса шегата на Боко та и той реши да се поупражнява в остроумието.Ама не му се получи много.Шегичките му все са плоски.Какво да се прави не блести с ум доцента и капацитетът му не е по-голям на един пожарникар.