Сигналът на Рашков срещу Гешев е разпределен на прокурор

Предстои той да прецени какви действия да предприеме
49
Сигналът на Рашков срещу Гешев е разпределен на прокурор
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сигналът, който вътрешният министър Бойко Рашков изпрати в следствието срещу главния прокурор Иван Гешев, вече е разпределен на прокурор, каза ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова за БТА.

Тя припомни, че данните на Рашков бяха препратени до спецпрокуратурата и на случаен принцип сигналът е разпределен на прокурор.

Предстои той, въз основа на вътрешното си убеждение и закона, да прецени какви действия да предприеме.

Още по темата
Относно заявеното от Рашков, че ще обжалва, ако получи отказ за разследване на Гешев, Маджарова заяви, че вътрешният министър може да направи това пред Апелативната специализирана прокуратура. Такъв е редът и така процедира прокуратурата с всички сигнали, независимо от кого и срещу кого са депозирани, посочи още тя.

Валентина Маджарова припомни, че по силата на действащия от 1975 г. НПК, основният орган, оправомощен да образува досъдебно производство, е прокурорът. Единствено кодексът от 1952 г. е предвиждал възможност такава преценка, наред с прокурора, да извършва и следователят.

Ръководителят на спецпрокуратурата допълни, че през годините са постъпвали различни сигнали срещу главните прокурори и този сигнал не е прецедент. Единственото различно в случая е това, че той идва от служебния министър на вътрешните работи.


49
Още по темата: Бойко РашковИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
до paul61 преди 1 месец
Къде ги държи тия милиарди Бойко? В шкафчето ли?
45
12
 
5
 
! Отговори
paul61 преди 1 месец
Толкова ли сте прости че сте се хванали с жълтите стотинки на Рашков , ми той Баце милиарди открадна а вие не виждате - кьорави ли сте или корумпирани гербовци ?
44
5
 
10
 
! Отговори
Добре де, преди 1 месец
Тоя Рашков не си ли дава сметка, че един ден ще бъде привикан, той да дава обяснения за делата си срещу гонителите на руските шпиони. Само че, ако това стане по време на война, тежко му горко на Рашков, Военният трибунал не се церемони...
43
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма смели прокурори, които да обвинят ОПГ-то Каскет-Лойко-Делян
42
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 1 месец
другарко маджарова,онзи ден шефа на ЕНП,в защита на началника ви каза,че в България комунима бил си отишъл,а вие още работите по НПК,ОТ 1975 Г.
41
6
 
6
 
! Отговори
Хъм... преди 1 месец
Ако се чудите как се прави мутренска държава, ето гледайте модела на Рашков. Ако сложиш ръка на една независима власт, как ще се опазиш от мутрите и корупцията. Прокурорите казват, искаме Божков, който ви плащаше протестите в затвора, но Рашков казва, ааа неее няма да го пипате тоя. И в место прокуратурата и съда да го хвърлят в затвора, те са подчинени на Рашков, той коли и беси. Ето защо имаше Илиев, Маджо, отвличания и поръчкови убийства. Кой ли ги закриля, при Зависима власт?
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гербавият плач и мрънкане са доста жалки! Грабихте българите както турчин не ги е грабил, сега е време да си платите!
39
13
 
13
 
! Отговори
Лъжлив преди 1 месец
дрът комуноиден пенционер с 19 апартамента.
38
10
 
6
 
! Отговори
рашкОФ касичка преди 1 месец
рашкОФ го е страх да поеме отговорност за тия уж доказателства , за това се оправдава и ги прехвърля на друг . ако беше сигурен за имена и нарушения , до сега да ги беше казал по всички медии . бъдете сигурни .
37
3
 
11
 
! Отговори
D преди 1 месец
Мястото им е в панделата доживот! Жалко, че нямаме по-строго наказание, както е било преди.
36
14
 
6
 
! Отговори
оставка преди 1 месец
Вътрешния вън!
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези, които от законодателната и изпълнителната власт са искали само пари и богатство, би трябвало да са запознати, че никога пари не се дават даром. Жалко, измамените и направени на глупави от самия обществен строй, в който всичко се управлява от парите.
34
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гербавата шайка приключи! Каквото и да става свърши се с мутро-ченгеджийско-мафиотското управление на България!
33
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Май става все по-топло под каскета на милиционера от Симеоново?
32
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тиквената къща в Барцилона само струва повече от всичките имоти на Рашков! А Тиквата къв е бил, та толкова пари изкара..............а забравих - мутра от СИК
31
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 27, ако беше справедлив наистина, никога нямаше да се кефиш на нарушаването на Конституцията и премахването на разделението на властите, което прави Рашков. Да, нека бъдат съдени престъпниците. Но не можеш да нарушаваш закона в името на закона. Не може да твърдиш, че някой е виновен без доказателства и то виновен, че е обвинил друг с доказателства събрани със срс (което все пак е доказателство). Рашков влезе в ролята на ченгето на червените, а това навява на едни мракобесни времена.
30
6
 
12
 
! Отговори
до Анонимен преди 1 месец
толкова сте неумни, че изобщо нямате представа КАКВО ОЗНАЧАВА СМЯНА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, единствената смяна би могла да бъде такава в която няма съд, прокуратура, следствие, а всичка е в ръцете на Народни комисариати и трибунали, вече е правено... минават едни с кожени куртки с камионетката и арестуват по доноси и нареждания от ГОРЕ, като се напълни ги карат в мазето и там ги ликвидарат, РОТ ФРОНТ
29
5
 
5
 
! Отговори
МълчанатоНаТикветата преди 1 месец
Kato бил имал 19 нелитимни имота, защо Ванката не се е самосезирал и джаста праста да му ги изпрокурори. не 19 а 99 имота да са му нелигитимни няма да го пипнат защото пипнат ли го сами ще се изимотят, самоизмангизят и самочуждобилят и замоизгубат участията в бордове на директори и тн и тн и тн. Така че Ванката е ще бъде държан до момента в който някой счупи дамаджаната
28
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма ръководещ прокурор, който да не е одобрен лично от толупа и дебелия. Затова всички са от милиционерския факултет. Там трябва направо закриване, с тези милиционери нещата не могат да се оправят. Те са си чисти мафиоти.
27
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Рашков е дългогодишен шеф на следствието и преподавател по право, .......... тц, най-обикновен дърт пе*дераст е.