ИТН: В новия кабинет няма да има лица от служебното правителство

Между нас и ДПС не текат контакти на никакво ниво, заяви Ивайло Вълчев
29 юли 2021 21:46, Красимир Ангелов
80

"Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме" втвърдяват тона към "Има такъв народ". Имат ли претенции те към персоналния състав на кабинета?

"Мръсната игра" се противопоставя на джентълменската игра. За нас това, което се случи вчера, беше един вид излизане от рамките на добрата игра на джентълменските разговори и споразумения. На разговори, които се постигат на една маса очи в очи. И които ние, поради нашата политическа наивност, все още вярваме, че казаната дума тежи безпрекословно. Разговорите, които имахме с тях на срещата, която инициирахме в Народното събрание, едно от първите неща, което чухме от колегите, беше, че те нямат претенции за постове, нямат персонални претенции и нямат въпроси към това какви са имената на хората, които ще представляват изпълнителната власт", каза Ивайло Вълчев от "Има такъв народ" в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Депутатът подчерта, че те са имали въпроси за политики и експертност и заяви, че в новия проектокабинет няма да има имена от служебния кабинет.

"Започнахме да търсим нивата, на които може да се доближим едни до други. По тяхно желание бяха инициирани разговори между експертите от двете групи, които продължиха и днес. Бих се изненадал, ако в програмата, на която и да е политическа партия, която наистина има желанието да свърши нещо полезно за хората и страната, не се намерят сходства. В експертните групи почти няма нещо, за което да се влезе в спор", допълни Вълчев.

В ефира на Bulgaria ON AIR той отговори на някои от въпросите, които по-рано Христо Иванов зададе към партията на Слави Трифонов. Единият от тях е по какъв стандарт ще избират министрите и премиера.

"Този стандарт беше зададен доста отдавна. Г-н Трифонов на няколко пъти е имал възможността да го каже в прав текст. Това, което търсим, е те да бъдат добри в работата, която трябва да свършат - добри експерти, необременени с някакво политическо минало, което да ги прави зависими, да не са участвали в управления, които биха могли да ги компрометират", сподели Ивайло Вълчев.

И потвърди, че вече имат ново име за министър-председател.

"Имаме имена на хора, които ще работят с него и са професионалисти. Някои са млади, някои - не, но никой от тях няма политическо минало, свързано с предишно управление на страната. Сега получаваме обвинения, че нищо не казваме. Ние не разбираме кой какво иска точно", изтъкна народният представител от ИТН.

По думите му разговорите с ДПС не са стигнали до по-дълбоко ниво.

"Между експерти на "Има такъв народ" и експерти на ДПС - такива експертни групи няма, не са правени. Няма да се уморим да повтаряме, че между ДПС и ИТН не текат контакти на никакво ниво. Всичките ни действия до момента ще покажат, че тези приказки са абсолютно безпочвени", заяви Вълчев.

Вторият въпрос, който беше зададен от Христо Иванов, е ще има ли писмено поемане на политически ангажименти, по които се очаква подкрепа. На него Вълчев отговори така: "Какво по-голямо поемане на ангажимент от това от името на своята парламентарна група да представиш правителство, да знаеш, че ти го предлагаш и да застанеш зад него?! Какво точно трябва да подпишем? Казаното струва колкото написаното".

А третият въпрос, идващ от "Демократична България" към "Има такъв народ", е каква ще е конструкцията на парламентарното общество, така че да се изключи възможността на ДПС и ГЕРБ да влияят върху неговите решения.

"На прима виста ми е трудно да вникна в дълбочината на зададения въпрос. Това, за което ние видимо работим, и до вчера вярвахме, че ще се случи доста по-безпрепятствено - нашето искрено желание е правителството да бъде подкрепено от партиите на протеста. Донякъде в този въпрос се крие и отговорът, защото това в един момент зависи и от тези, с чиято подкрепа бихме желали да видим старта на едно такова правителство", категоричен бе Вълчев и подчерта, че от партията не са затваряли врати.


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Краси преди 1 месец
Алооо,чалгата!Казаното отлита,а само написаното остава!Зато не искате да подпишете някакъв договор!
64
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Вълчев,вземете само Бойко Рашков,и герб-комунисти,ще изчезнат завинаги.
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 56 - Да, но всички им кАзаха: Дайде имената на хората, не е все е дно кои ще са! Да подпишем споразумение и тогава - одкрепа! А от Итн се измятат........ Значи - у лево!
62
1
 
9
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Не ме интересува кои ще слагат за министри! Като са "спечелили" изборите, да правят правителство и да си носят отговорността, защото България в момента е като неуправляем самолет! Или искаха само са се наместят в Народно Събрание и да лаят отстрани, като пинчер срещу голям пес? Държавата има проблеми за решаване, те само си правят вятър на устата!
61
2
 
3
 
! Отговори
Чао, чао преди 1 месец
Чао, чао Итн!
60
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера беше най-жалкото и най-долно изказване относно Василев. За този човек в западния свят и света зад океана се говори, че е гений... И ние всички видяхме как си върши работата. Аз също имам малка фирма и затова за което е обвинен Василев е ежедневие в частния бизнес. Винаги има спорове, някои се решават в съда. Никой български гражданин не е ощетен от факта, че Василев е имал съдебен спор със съдружник....Пеевски е човека, който е взимал от всички нас и се е облагодетелствал и другите смешниц
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, на служебното правителство! Така се работи!!!
58
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
До Няма Такава ДържаваПодкрепа...Народа ни иска да види децата си работещи за просперитета на Родината ни...по домовете ни...в Справедлива, и Просперираща България...в Чиста и Свята...няма да е лесно...но от нас зависи!!!
57
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
До до 37борисов охраняваше живков...дИмократа...слави продаваше мартеници,всеки нормален може да го провери!!!
56
16
 
1
 
! Отговори
Няма Такава Държава преди 1 месец
Лица от герб и дпс няма да има. Дори няма да има пазарлъци с тях. Времето за пазарлъци свърши със загубата на герб. ИТН спечелиха изборите. Някой още неразбрал?
55
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
До до 37е объркани,объркан...нали бяха дпс...кое е последно неделко-биков
54
6
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
До Анонименще сляза на нивото ти биков-неделко,дай един аргумент...защото не искат министри от пеевски и прокопиев ли?абре...подценявате Народа ни...основният играч...гледаме ви сейра...животите ни са в нашите ръце...500 г кланете сме преживели...вие с някакви офшорни и печатници ни плашите...с къщи...баварци...аристократизъм по банкянски и кой ви излъга че е ценност бре,бедни дух.м..Чиста и Свята..или имате проблем с Народа ми...внимавайте какво си пожелавате,самозабравили се!!!Историята ни...
53
6
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
До Анонименхаха,руските или сръбските служби...ама вие се самооблъчвайте...ИТН каза...хората гласуваха за нас...имаме разбирателство за политиките и приоритетите...обаче хората които ще ги изпълняват определяме ние,защото им имаме доверие...няма да питаме като борисов...пеевски...дай ми министър на финансите...или прокопиев...дай ми за икономиката...да е угоден на всички...а Народа...голи и боси...ама се самооблъчвайте!
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вълчев, пусни си Destroy Everything You Touch на Ladytron - там се пее точно за вашия вожд - плешивия нарцисист, дето се поболя от невъзможност да се самопровъзгласи за император на Слънчевата система.
51
12
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
До Анонимен60% одоборние за служебното,справиха се добре и ги харесвам,"царя" и той имаше голямо...с обещания и лъжи...пътя няма да е лек,заблуждавате се...хора с милиарди искат грабежите да продължат,чужди агенции палят и разделят...никой не иска Силна България не се заблуждавайте!оставете политиканстването...и се осъзнайте,не давайте шанс на манипулатори да ви лъжат и разделят...да дадем шанс на ИТН...залагат имената си и авторитета си...каква по голяма гаранция,да им дадем подкрепа!
50
11
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
До АнонименНарода ни и Свет видя борисов наведен на килима на султано...само факти...манипулациите отдавна не работят,ама вие само това можете от гроб-дпс
49
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слафчо не иска да е първи и да прави правителство. Иска да е последен, иска да е шут, иска да е един чалгар с шоу в парламента. Лъснаха им безсилиците да работят нещо. Цял живот са гледали и са плюели по другите, които работят. Те всичко знаеха и за всичко се подиграваха. Грешката на чалгарите е, че подцениха глупавостта на избирателите си чалгари. Те не правеха предизборна кампания, защото не искат да са първи, нито втори. Слафчо трябва да каже на избирателите си: Не гласувайте за нас, глупаци!
48
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този чували се какви ги лъготи?! Министрите им трябвало да са "политически необременени"?! И не участвали в други политически проекти. Ами кьопавия лъжлив и крадлив Мук какъв беше? Тотално дискредитиран и курумпиран тип,участвал в две продажни правителства! Вълчо не знаели,колко милиарда са щетите за ДЪРЖАВАТА ни,които Мук и причини?! Служебното правителство има цели 60% одобрение и е лудост да не го оставят да продължи като редовно!Чалгарите са марионетките на Догановците,да се махат! ИЗБОРИ!!!
47
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мен ми харесва служебното правителство , но нека да дадем шанс на Слави , да видим какво ще покаже! На пролет пак ще има избори, дайте му шанс, да видим какво ще направи дотогава.
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой ще се хване на чалгарския кючек под турските ритми на Слафчо Полумесеца, Тошко Африкански Мюсюлмански?........................Само калинки некадърни и послушни на Вожда на африканското племе.