Цонев: ДПС няма да носи отговорност за политически буламач между ИТН, ДБ, ИБГНИ и БСП

ДПС няма оптимизъм, че ИТН ще състави работещо правителство
31 юли 2021 14:22, Елка Василева
87
Цонев: ДПС няма да носи отговорност за политически буламач между ИТН, ДБ, ИБГНИ и БСП
Снимка: архив, БГНЕС

"Има хора от служебния кабинет, които са грандомани и сноби. Икономическият екип на правителството е от икономическото крило на кръга "Капитал". Става въпрос за сериозна машина със свой начин на влияние". Това каза пред БНР Йордан Цонев, член на ръководството на ДПС и депутат от Движението. Според него "задкулисие е, когато не участваш пряко с лицето си".

"При нас няма задкулисие", подчерта той. И оцени качествата на служебния министър-председател, но се усъмни в изтъкваната успешност на служебния икономически министър и на служебния министър на финансите.

"ДПС като всяка партия си има достатъчно грехове, няма нужда да ѝ се измислят нови - като измислената координирана атака със Слави", каза Цонев.

Още по темата

Депутатът посочи, че ДПС ще реши дали ще подкрепи проектокабинет на ИТН, когато станат ясни и имената на министрите.

"В личен план ще пледирам пред колегите да не го подкрепяме. Нужно е правителство на България. Но правителство, подкрепено от градската десница, от някаква формация на Мая без облик, от наследника на комунистическата партия и антисистемната формация на Слави ми прилича на - имаше един разказ на Уилям Сароян - "Нещо като нож, нещо като цвете, изобщо като нищо на света". Ще пледирам да не носим отговорност за този политически буламач".

Според него конструкторите на правителството, сред които не е ДПС, са "свили ушите на тези, които са създавали скандали". "Единият конструктор е външен, извънземно, другият е вътрешен".

По думите на депутата ДПС няма оптимизъм, че ИТН ще състави работещо правителство.

"Не смятаме, че това е спасението на България... В интерес на страната, на работата можем да партнираме в парламента по определени теми. Има теми, при които всяко правителство може да разчита на нас - за финансова стабилност, за облекчаване на условията на работа на бизнеса, за хората, за администрацията да не е бухалка към хората и бизнеса, за евро-атлантическата тема, за спазването на Конституцията и законите", каза Цонев.
 


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
по какви критерии...и кой ги е определил...или кой на кого се е обадил...кой на кого е платил ...до кога така...хиляди примери мога да ви дам...ама вие ги знаете...нима децата ви са защитени,гладните...ще ги ограбят...необразованите и без ценности...ще ги унижат и наранят...парите ви не са ценност...строите ***...обричате децата си...
75
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
а да ви споделя г-не,преди няколко часа...все тая...та гроб и дпс цака....отнема ви..с.Кръстава...обл. Пазарджик...позиция...или порция...учител бре...и директора Дс агент...осребрява и лъже всички ви,моля г-н Главният Прокурор,Министъра на Образованието,г-н Министъра на Вътрешните...сезирам ви...на разположение съм...няма анонимни и тайни...Бог да пази България!!!
74
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
данчо...следи...община велинград...как назначавате учителите бре...само ваши активисти и на ДС...ама това са животите ни...а вие се гаврите с тях...а следете...аз ще ви пиша пак!!!...няма конкурси...обаждания...е до кога?...и Мая и Христо...кой е врага бре???на площада ни говорихте едно...сега...друго!!!...Избори Слави...ние ги плащаме!
73
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като се вижда как подмятат властта ИТН, ДБ и ***, как ги дебне БСП, най-добре за народа и държавата ще бъде , правителство да излъчат ГЕРБ+ДПС!
72
2
 
4
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 1 месец
Обикновените хора с турско самосъзнание са си бедни като нас !...Чакай Дуган,Шиши,Данчо ментата и хората от обкръжението да им помогнат ? Дааа,ама друг път !....от умрял писмо.
71
1
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
Незаконна ,и крадлива турляшка партия.Ако Тато ви види дупето да ви е яко.А ти Цонев си едо никакво крупие,а не отковорен политик.
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ирена Кръстева се отказа от сина си Шиши.Скоро агент Сава ще се откаже от сина си Славуца.Стойте и наблюдавайте!
69
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цонев вярвам, че мислите не само за себе си, но и за населението и държавата, отговорна партия сте, но ако злобната мутра се върне на власт, ще размаже и убие много хора, протестирали срещу него и потърсили си правата, хората са между *** и наковалнята, махнете мутрата и я изключете от масонството!
68
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен до 66Не само случаите по новини и от болници, видях да се случва на хора, които познавам! Да махнат педофила и отмъстителната,злобна мутра от партията и го изключат от масонството, да махнат Биков, дребния престъпник Манев и някои други лица , тогава може и да им повярвам отново!
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен до 66 преди 1 месец
***, в кои жълти сайтове и вестници ги прочете тези небивалици, защото точно те пуснаха въдиците за шарани като теб и на гола кука се закачиха подобни на теб. Имам частен бизнес от 15 години и никой никога не ме рекетирал или изнудвал. Наслушахме се на десетки обвинения към ГЕРБ и нито едно доказателство-само мръсни партенки ни подхвърлят.
66
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам как ще съставяте правителство, но злобната и отмъстителна мутра не я искаме! Не знам как ще съставяте правителство, но го съставете без гербери, ако може, че много хора измряха, стига вече!
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цонев, защо турци преследваха хора, поставяха им разни джажи в колите и на други места, облъчваха ги, изтезаваха ги с лъчеви оръжия? Защо?
64
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цонев ,не сме срещу ДПС , даже не сме срещу ГЕРБ, но герберите разкатаха българското население, смляха го от терор , насилие и убийства, нахлуването при Радев ,убийството на баща му, разболяването на съпругата му, случая Иванчева, облъчването на Нинова и Ал. Симов, отнемането на заведенията на обикновени хора, които с това си изкарват прехраната на семействата, "Осемте джуджета", лъчеви оръжия и т.н. , не се търпи! Ако мислиш да се съюзявате пак с Бойко , забравиииии! Иначе ДПС нека си управлява
63
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както винаги ДПС изглеждат най адекватни в политиката.
62
1
 
5
 
! Отговори
Aнонимен преди 1 месец
Дпс вече не играе по свирката на сарайския началник, нито по свирката на радев, демек няма да играе с тяхното,,,, абе с чалгаря.
61
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турска партия няма място в Бългатия.
60
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вярвам на ДПС ,една от най-разумните партии в България, макар,че не гласувам за тях.
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
досега само последният кабинет на Борисов имаше подписан коалиционен договор с партньорите по управление. Не са ми изветни други подписани споразумения. Явно нещата са движени на "юнашко доверие". И новите ли ще я карат така?
58
7
 
6
 
! Отговори
Само ДПС! преди 1 месец
Напред!!
57
1
 
11
 
! Отговори
Ментата преди 1 месец
Че кога са носили отговорност от партията на Ментата, че се е и разтревожил. Всъщност тоя що не е при приятеля си Бисеров.