Радев подписа указа, на ход е НС дали ще избере Николов

Гласуването ще е следващата седмица
75
Радев подписа указа, на ход е НС дали ще избере Николов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Държавният глава подписа указа, с който предлага на 46-ото Народното събрание да избере Пламен Николов - кандидат за министър-председател, излъчен от „Има такъв народ“, за премиер, съобщиха от президентството.

Президентът призова „Има такъв народ“ за конструктивен диалог в парламента по приоритетите в интерес на българските граждани.

Надявам се парламентарната група на ПП „Има такъв народ“ да продължава в открит и конструктивен диалог със своите партньори в Народното събрание да търси необходимата парламентарна подкрепа в обединение от общи цели и приоритети в интерес на българските граждани.

Още по темата
Това заяви президентът Румен Радев на срещата с представителите на най-голямата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание, които представиха, съгласно конституционната процедура, състав на Министерски съвет.

Президентът изрази надежда от ИТН да са успели да съставят правителство, което да работи като „единен и ефективен екип“. „От опит знам колко е трудно да се състави кабинет, да се привлекат почтени хора с ясни граждански позиции и с необходимите експертиза, опит и визия за развитие на съответното министерство. Надявам се, че сте успели в тази нелека задача“, заяви Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
1
 
! Отговори
spoko! преди 2 години
Народното събрание ще избере премиер с указ подписан от Бойко Борисов или от Байдън, от никой друг.
48
2
 
1
 
! Отговори
СЪВЕТ преди 2 години
МОЯТ СЪВЕТ Е ГЕРБ ДА ИЗБЕРЕ ИТН И ДА ИМ ГЛЕДА СЕИРА--ДАНО НА УМНИЯТ НАРОД МУ СВЕТНЕ ПОД ШАПКАТА ---ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ ,НО ТОВА Е РЕАЛНОСТТА---ТРЯБВА ДА СЕ ПОКАЖЕ НА ХОРАТА НА КАКВО СА СПОСОБНИ ЧАЛГАРИТЕ
47
3
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Служебното правителство да става постоянно :)))
46
0
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Никой не може да каже дали този кабинет ще бъде избран. Снощи гледах Панорама, Татяна Дончева оплю проектокабинета. Искаше да внуши на зрителите, че е съставен от некомпетентни ***. И няма нито те, нито Дай България да го подкрепят. Изобщо отиваме към страшен хаос, които някои благовидно наричат политическа криза. Само че в мътна вода риба лесно се лови!
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Националното предателство е в ход. Замислете се, хора, мислете логично. Какво означава "има такъв народ" и "ромски въпрос" и какъв ад води дългата мумия. За кой народ работят тия? Кой ще ги спре да погазват конституцията и да заплашват националната сигурност!
44
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До АнонименПрезидента Радев е войник...син на Народа ни...вменяват ви,глупости,съберете се и се вземете в ръце...Народа ни е силата която може да отвоюва Свободата си...с войници като Радев ще ни е по лесно...проблема е безхаберието,страха,чакането боко да ви даде 50 лв...ограбени от вас...лъжите и манипулациите през медиите и троловете им...разделящи ви...стегнете се и по-сериозно...играем за животите си и на децата си...срещу мафията с милиардите и чужди ..."доброжелатели,"можем да ги бием..
43
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
е как ...доган и турция да не са от вчера...нова коалиция итн,гроб,бсп....старите ен.ч.р.,какъв позор...на Площадите Братя!!!Апостола е възкръснал...и броди...Апостола ни...върнаха го...да не го предаваме повече Братя!Чиста и Свята!!!Бог да пази България!децата ни и домовете ни!
42
1
 
7
 
! Отговори
Бг преди 2 години
Итн = ндсв +бсп +дпс новата стара тройна коалиция се завръща с измама . Дб и мая не им трябват имат си мнозинство . Ще трябва пак с камъни да ги гонят след някой месец.Ама до тогава сигурно всичко ще е продадено и ограбено
41
2
 
4
 
! Отговори
КОЛКО ВРЕМЕ , БЕ 55. преди 2 години
....ДО ВЕЛИКДЕН ШЕ СТИГА, ЛИ...??!
40
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е време да подмени всички генерали, да вземе еднолично властта и да установи военен режим за известно време. Доказано е и е проработило в доста държави. Справка Гърция.
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв Путин бе. Няма по-тъжни държави от Украйна и Беларус, които не могат да помръднат под неговата шапка.
38
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде, дано да стане каквото и да е правителство, че Радев разлисти държавата. Кирил Харварда се е настроил да управлява поне век. Разформирова предприятие след предприятие, за да ги фалира и да набута някакви стартъпи на тяхно място.
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За наше съжаление пак ще трябва да ги гоним по трудния начин! Но какво да се прави БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!!!!!
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз също но е факт
35
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никога не съм вервал че до тук ще я докараме след толкова време демокрация да имаме комунист президент и комунистическо правителство .. направо да звъниме на Путин и да ни взима за 27-*** република
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е нас не могат но тях ги излъгаха, и те сега ще осъзнаят лъжата ,
33
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката е човекът съсипал икономиката и индустрията на страната за последните 5 години.
32
2
 
10
 
! Отговори
до 43 преди 2 години
Много бих искал да не е така. Но политиката е много mръсна игра. Всичко е зад кулисите. Хората вярват защото така е устроен човека. Да иска добро, да очаква по- добро... да се надява на по-добър живот за децата си. Младостта не е порок. Младостта е сила. Но младите хора лесно се палят и бързо гаснат от разочарованието, което получават.Възрастните хора трудно могат да се излъжат. Нас не могат да излъжат измислени протестни партии със стари лица от 30г.в политиката.Старостта е предимство на опита.
31
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Манолова и Нинова се опитаха преди с Бареков и не успяха сега си намериха човек с харизма и за съжаление май ще успеят!!!
30
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да прав си ,но слави се оказа БСП по две!!!