Любомир Аламанов: Политиката е сложно нещо, това не е еднолично шоу

Според Юлий Павлов при следващи избори само ДБ ще спечели
11 авг 2021 22:50, Нели Христова
27

Следва ново завъртане на парламентарната рулетка. Светли бъднини с избори до дупка или е време разумът да надделее?

"Извинявайте, но да се повтаря тъпо и упорито едно и също нещо и да се очаква, че ще има различен резултат – не е от най-разумните действия, но ние сме напът да го направим", заяви социологът Юлий Павлов в студиото на "Денят ON AIR".

Историята според него не започва от 11 юли, а от 4 април, когато "Има такъв народ" (ИТН) са имали пълната възможност да съставят правителство, но безотговорно не са я използвали.

"Всички казваха, че няма да се пазарят за личности, но естествено, че си пазариха. И не си даваха сметка, че не само 98% от българския народ не иска нови избори, ами и че те самите са много застрашени, като изключим "Демократична България" (ДБ). Всички останали почти сигурно ще загубят гласоподаватели", смята социологът.

"Решенията на ИТН изглеждат странно, изглеждат взети напук – като на хора, които искат да постигнат своя модел. Свикнали са на модела на едно шоу и искат да го наложат другаде. Не стават така тия работи, момчета", категоричен е PR експертът Любомир Аламанов пред Bulgaria ON AIR.

"Политиката е сложно нещо, това не е еднолично шоу. Хората се умориха от това едноличен диктатор да им спуска някакви решения и да им се кара от синия екран. Когато се появи нов човек, който от диванче започва да се кара по почти същия начин, хората започват да се изнервят", допълни той.

Павлов не е съгласен с Аламанов, че хората са се уморили от това да им се говори и управлява еднолично.

"Не, част от хората се умориха от една конкретна личност. Но погледнете първите две политически сили. Заедно имат 128 депутати. Добавете към тях депутатите на БСП, която беше превърната в еднолична партия от Корнелия Нинова. Очевидно голямата част от хората не предпочитат правовата държава, а предпочитат еднолично управление. Въпросът е само коя да е тази личност", посочи социологът.

По думите му Трифонов възприема партията си като бизнес проект и се възползва от ситуацията, че останалите ще загубят повече при нови предсрочни избори. Затова Трифонов започна да извива ръцете на останалите.

"Ако един по-силен ти извива ръцете, не е най-умното да оставиш да продължава, докато ти счупи ръката. Останалите влязоха сами в един капан, от който сами ще се чудят как да излязат. БСП слизат надолу, ще бъде не трета, а четвърта сила. ИБГНИ са на 4% и кой им гарантира, че ще влязат? БСП и ИГНИ трябваше да се юрнат да подкрепят каквото и да става, а те сами си копаят дупката", коментира Павлов.

Аламанов е на мнение, че отговорността е в българските граждани, а не в парламента. Според Павлов обаче, едни нови избори не биха довели до никаква промяна. И изключи протестите като начин за излизане от политическата криза.

"Няма нищо цивилизовано в протести с камъни. Това в ЕС е изключителна рядкост и почти не се случва", отбеляза социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
демократ преди 2 години
Те , казва Слави искат постове, а не политики, посочват кой човек става и кой не. Ами нали политиките ги правят хората. В каквато и партия да сложиш Тиквата, той все ще краде! Може ли претендираш,че правиш промяна, със старите ? или с нови, които са толкова компетентни ,че още в първото изречение и .....готов дипломатически скандал-ще ревизира договор между Гърция и Македония! Може ли да претендираш, че сте заедно за промяна, а още преди да си назначен громиш във феисбук своите партньори?
16
13
 
1
 
! Отговори
В преди 2 години
Христо Иванов трябва народа да го махне от парламента той е с някакво мозъчно заболяване Мая Манолова същоНа новите избори трябва да махнем и хитрият бойко
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп , къде си бе пич? Липсваш ни! Няма ли да се връщаш?
14
4
 
10
 
! Отговори
ХМ! преди 2 години
НЕ ГО ХАРЕСВАМ ТОЗИ ХРИСТО ИВАНОВ НИТО КАТО ГОВОРИ НИТО МОЖЕ ДА ОБЯСНИ КАКВО ИСКА А ЗА ВИЗИЯТА МУ ДА НЕ ГОВОРИМ ЦЕЛИЯ ОБРАСЪЛ В ЛИЦЕТО ИЗГЛЕЖДА НЕЧИСТОПЛЪТЕН -- ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО СЕ РАЗБРА ЧЕ ИСКА ДА СТАВА МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО НОООО МОЖЕ ЛИ ДА СЕ СРАВНИ С ЯНАКИ СТОИЛОВ - ТОВА НЕ СА НАЙ ВАЖНИТЕ НЕЩА В МОМЕНТА ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ДОГАН И Т.Н. ЧУДЯ СЕ ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО НЕ ВИЖДАТ ЛИ ТИЯ НЕЩА...................
13
2
 
12
 
! Отговори
Слафчо преди 2 години
Изведе чалга-политиката на политическата сцена. Чалгата не е само музика - тя е поведение, светоглед дори визия. Слафчо показва как изглежда в политиката типичното чалгарско връткане, кръшкане и прекаленост. Вероятно феновете на чалгата го разбират и му се кефят въпреки безпомощните анализатори.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за илюстрация брадатият пpъч. Нататък е повече от ясно.
11
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов иска да превърне държавата в диктстура ала Тодор Живков. Крадоха, бесиха на наш гръб сега е време да сменят модела пак обратно към доживотен концлагер .
10
1
 
6
 
! Отговори
Няма Такава Държава преди 2 години
Политиката всъщност е сбор от мpъcни номерца на всички заобикалящи те.
9
6
 
2
 
! Отговори
Зарубежник преди 2 години
Българите постоянно плямпат за политика и избори. Значи, нормално е да има щафетни избори, докато рулетката се завърти на необходимото число, но затова се изискват много пуканки и ще се изпие много шльоковица. Ако няма перманентни избори в България, българинът ще лудне. Така че дайте изборите да продължат няколко петилетки, па тогава да видим колко человека ще наброява България. Ще останат само политическите партии, за да гласуват за себе се. Голям атракцион.
8
8
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Слави и шоуто му играят театър, целта е да се компрометира парламентарното управление, да се обезличи и обесмисли парламентарната демокрация, явно ни тикат към президентско управление с мотива за силната ръка, бързите решения и ефективно управление, което в последствие ще премине в диктатура по путински. Сценария е на руските служби.
7
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От цялата патаклама, само ГЕРБ печели, за голяма жалост!
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиката е - Да постигаш своето във вреда на надупените правителства на България. По заръка от САЩ ние спряхме южен поток а сега американците купуват от Русия метали и нефт за повече пари отколкото целия ЕС взет заедно за 11,5 милиарда от началото на годината. ЕТО ТОВА Е ПОЛИТИКАТА .Да го набиеш на България ;) От южен поток губим 400 милиона и плащаме рекет на Ердоган . А американците си въртят бизнеса с Русия щото няма кой да устоява националния интерес ;) Ей тва е политиката.
5
3
 
9
 
! Отговори
Политик преди 2 години
И любовта е сложно нещо, като политиката.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно политиката е сложно нещо, вероятно за това депутатите се занимават с клюки, интриги, задкулисие, лицемерие.А политиката може да почака, когато уредят порциите от баницата.
3
7
 
14
 
! Отговори
До До Анонимен преди 2 години
Оня, дето прилича на подстригано агне, каза на една нещо то сорта "тук не сме актьори, вие очевидно не приличате на Джулия Робъртс". И някакви други простотиики, които са страшно забавни, ако си на 15 и с пъпки по лицето. Типичният кенефен и евтин хумор от шоуто. Не е зле хората да гледат парламентарен контрол от време на време да видят какво са вкарали там.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е никак сложно, просто не е за прости хора които трябва да излъчат по-умен от тях за премиер.
1
5
 
13
 
! Отговори
чалгар преди 2 години
ще спечелят гумена лодка с лодкар бойкикиев кавалите от дий бъ