Екатерина Михайлова: Радев ще забави връчването на втория мандат

Според нея първо дтрябва да се актуализира бюджетът
13 авг 2021 10:38,
47
Екатерина Михайлова: Радев ще забави връчването на втория мандат
Снимка: БГНЕС

„Президентът ще забави даването на втория мандат, за да се актуализира бюджетът преди това, което е много важно“, заяви проф. Екатерина Михайлова, бивш депутат от СДС и преподавател по констуционно право.

Тя допълни, че насрочването на нови избори няма да доведе до констуционна криза.

„Виждали сме какво ли не в парламента, аз съм виждала доста нелицеприятни неща в българския парламент в зората на демокрацията и ми се струваше, че това е вече останало в миналото, но сега дойде с пълна сила.
Но се върна политическото, което се беше загубило последните години и парламентът беше загубил своята същност на „говорилня“, коментира коментира Михайлова пред БНР.

По думите й от събитията, които се наблюдават през последните дни не става ясно дали ще има ясно управление с ясно мнозинство, което трябва да реши важните въпроси пред страната. Един от тях е бюджетът.

Още по темата
„В гласуването вчера за неуспешния мандат на ИТН не виждам опасност и предпоставки за оспорване на актове и мандати в бъдеще. Все пак парламентът излезе от тази ситуация. Ако искат депутатите може да се организират и да направят една подписка до Конституционния съд с искане за тълкуване, ако НС в бъдеще попадне в подобна ситуация, като вчера", посочи още проф. Михайлова.

По думите ѝ при третия мандат Конституцията казва, че нещата са в ръцете на Президента и той трябва да реши кое е най-доброто решение.

"Под това разбирам, че той може да даде мандата на политическа сила, която има най-големи шансове да състави правителство, но е възможно той да реши, че по-доброто решение е да се отиде на избори. Тук е голямата отговорност на президента при третият мандат. Но е добре в следващите дни политиците да преглътнат, да забравят за тежките думи, но не съм оптимист и може би ще отидем на избори, които пък може да ни изненадат с нещо добро", заяви още проф. Михайлова.

Според нея в следващите дни Народното събрание трябва да работи по това дали може да се проведат избори две в едно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
ФИГУРАНТА преди 2 години
Е ВИНОВЕН ЗА КАШАТА НЕГОВИЯ ЕГОИЗЪМ Е БЕЗКРАЕН
27
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ще се бори на живот и смърт за втори мандат. Иначе...ще трябва да отива на съд! Много вреди нанесе на политическия живот в България, воден от лична неприязън към Борисов и Гешев.
26
1
 
5
 
! Отговори
Класната преди 2 години
до ПроСоТо....Упсьььь....не ми се прави на "умен" и "красив"...по добре ги виж каквиЦЪРВУЛИ са в Парламента и не се оприличавай на тях!!!
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
rradev na besilkata.
24
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Класната===както винаги,издишаш!..."Заповедите" на Радев могат да бъдат ЕДИНСТВЕНО ОПРЕДЕЛЕНИ от КОНСТИТУЦИЯТА!!!!...Аз употребих думата "заповеди",за да погъделичкам малко "Хм"-то..Иначе ВСИЧКО се свежда до ПРОЦЕДУРИ,ЯСНО РАЗПИСАНИ в Конституцията и Радев по никакъв начин НЕ може,а и едва ли му минава и през ум,да съчинява нови,"свои" "заповеди"../верно започвам да ви съжалявам!...То бива посредственост,но като вашата..../
23
4
 
4
 
! Отговори
Класната преди 2 години
Я внимавай!Детската градина строй се в две редици!Мирнооо!Дай тон за песен и ходом марш към нови избори!
22
3
 
11
 
! Отговори
петък 13-ти преди 2 години
И скелетите изпълзяха от нафталина и пак налазиха народа....
21
4
 
11
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 2 години
Опааа...антиквариатът пак изпълзя из под дюшека....
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой си мисли, че може да има... промяна... може да е сигурен, че не е добре с главата... Олигарсите (мафията) определят "правилата" на играта... Просто се променят... имената на тези, които ще лапат от софрата и кокала... Никаква промяна няма да има за болшинството хора...
19
1
 
11
 
! Отговори
Класната преди 2 години
май-работи пак за Командира. Изпълзяха разни реликви от миналото.
18
7
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ха ха!...тука си прав,военните наистина не обичат много да работят...Любимото им занимание е да КОМАНДВАТ...Е,в тоя смисъл не очаквам от Радев да издаде лоши команди../и аз съм им сърбал попарата,не си само ти!/..
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, скелетите изпълзяха от гардероба ,за до не пропуснат да напомнят за себе си и най-вече за предателството към бг народ ,начело с драгалевския ром , който закопа бъдещето ни ,за сметка на солидните парични знаци , които получи !
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Анонимен 12 ; Правилно ти казват да си купиш тазгодишен календар , щото лозунгите против класовия враг от Н-ската партийна организация ,вече не са актуални ! И по 1000 пъти на ден да ги дращиш по форумите няма да станат реалност !
15
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления чорап изведнъж се разработи, а простата истина е че трепери за втория си мандат. Реално на следващите избори ГЕРБ си бие с разлика, а тия "протестърски" формации на олигарси и платени безработни лентяи ще са *** абзац в историята!!!Никой няма да си спомня за Бабекяни, Хаджигейков, Радев и компания!!!!
14
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен..Колега,оня долу просто се опитва да КЛЕВЕТИ с глупостите,които цвъка тука...Най-вероятно има такива "елементи",които си мислят,че като ни заливат с лъжи,измишльотини и обиди, и простотията им ще "хване декиш"...Това са примитивнисъщества....Уви,много са агресивни и нахални...Но само се пречкат в краката на Историята..
13
9
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Хм...сигурно делиш ежедневието си с Радев,та "знаеш" на какво е способен и дали работи,или не?..Сподели!
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен. Колега, комунизмът свърши преди 30 години. Правителството не определя цените на доматите и бозата. Купете си нов календар, моля.
11
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, нищо страшно само дето България затъва всеки ден при управлението на новите партии на подмяната. Растат цените заради шоковото им вдигане от служебното правитеслтво, продължава рекетът и мачкането на бизнеса.Докога смятате, че ще ви търпи народът?
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таз още ли съществува?
9
4
 
12
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
А, класната се появи :)