Шеф на отдел в полицията учил колегите си докога се бие

Бил наказан леко, но обжалвал пред ВАС
Обновена: 17 авг 2021 12:29 | 17 авг 2021 12:24, Камелия Цветанова
162
Шеф на отдел в полицията учил колегите си докога се бие
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Бойко Рашков твърди, че началник от СДВР е учил униформени кога да спрат да бият протестиращите.

„Откъде идва това самочувствие, означава ли това, че той знае, че няма да му бъде търсена отговорност“, коментира Рашков.

Въпросният полицай е бил наказан без право на повишение за срок от 2 години заради насилието на протеста на 10 юли миналата година. Униформеният обаче е обжалвал пред ВАС наказанието си, което според Рашков е прекалено.

Той смята, че едва ли ще бъде намерен документ в МВР за разпореждане на крайни действия.

„Но ако някой си мисли, че не се е знаело какво става там... явно се е минало на телефонно право“, коментира той.

Още по темата
Рашков припомни и изказване на бившия вече директор на СДВР Георги Хаджиев от миналото лято, че протестиращите разполагат с взривове и на тази база почти всички искания на спецпрокуратурата до съда съдържат мотив, че има данни за бунт, въоръжено въстание.

„След това постъпва искане до СДВР да се отговори, ако има такъв случай да се каже кой е, какво е намерено по-точно и следва мълчание от СДВР. От МВР стигат до извода, че директорът на СДВР е извършил нарушение и питат тогавашния министър дали да започне дисциплинарка срещу него, а отговорът на министъра е едно голямо „НЕ“. Това е обвързано и с подслушванията на протестиращи, журналисти, политици, което е било незаконно“, каза Рашков.

„Прокуратурата беше превърната в част от изпълнителната власт и заради това Борисов може да каже, че няма нужда от депутатски имунитет, защото той си има главен прокурор“, обвини той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
3
 
11
 
! Отговори
Sk преди 2 години
Мутрите ВЪН!!
110
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 122 Това което видях на кадрите няма нищо общо с водно оръдие. Във Франция не видях да бият вързани и оковани арестанти. Такива практики съм виждал обаче от агентите на ГЕСТАПО и съветското НКВД при Сталин!!!
109
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съд за отговорниците за ,,мирния протест,,! Видях палене на бали слама на жълтите павета, къртене на павета и строеж на барикади с ***. Видях хора, които плискаха боя върху църквата св. Петка Самарджийска, видях хора, които замеряха с яйца и бутилки полицаите, които стояха като наказани с ръце отзад. Цяло лято площада миришеше на тоалетна и гнили ***. Защо не се спазиха правилата за мирен протест? Защо не се глобяваха хората, които създаваха безредие?
108
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Водното оръдие, палки и бой наред-КАКТО се прави в Франция!
107
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 105 Вързан човек да. Но вързан ггамен не. На него всичко му е малко. И само от това разбира.
106
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицията навсякъде по света бие!!! Само тук е нормално да ги бият. Практиката е показала, че тези индивиди само от бой разбират. Няма да признаваш ред, чуждо имущество, здраве и достойнство. Тогава на земята с белезници и ритници. Па отново ела да се правиш на мъж или пикла с потник. Хаджигенов какво ще каже за свалния на земята полицай и ритниците дето отнесе "мирно"проътестиращите? Това не е насилие, а мирен протест! Аха, тези са провокатори.
105
12
 
21
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
4-*** полицаи от хиляди, които бяха на площада и да затрием сега цялото МВР?
104
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е вече сигурно никога вече няма да се бият протестиращи срещу власт. БСП ДПС ИНТ и т.н. като видят протестиращи и веднага ще си подават оставката. Даже ще се извинят на хората че са ги изкарали на протест. Вярвате ли на такъв сън? Президента и той, само някой да излезе на протест и веднага ще се откаже от властта. дори протестиращите да са с камъни, от президентството ще ги посрещат с цветя. Баламосват цяла България за да не гледаме към задаващата се криза.
103
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В полицията и в прокуратурата има повече престъпници, отколкото в затворите. Общото е, че всичките ги изхранваме ние работещите.
102
9
 
22
 
! Отговори
ИДЕЯ!!! преди 2 години
Предлагам всички полицаи в българия да подадат оставка.Министър Рашков веднага след акта да започне назначаване на нови : милиционер - роднина ,милиционер - роднина до последното място.
101
18
 
21
 
! Отговори
МВР преди 2 години
Искам един да ми каже,как мирно се преговаря с *** дето хвърлят камъни срещу теб?Ескалацията тогава настъпи,и Хаджигенов с прашка и бухалка водеше парада.Има много снимки от онези дни и защо няма осъдени за пострадалите полицаи?
100
16
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До анонимен 107 ТИ БЕШЕ ЛИ В ШКАФЧЕТО ТА ВИДЯ ДИСКА. Я СТИГА ИЗЛИВАХТЕ ПОМИЯ ВЪРХУ ПРЕЗИДЕНТА. НСО ПО КОНСТИТУЦИЯ Е НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НО ПРИ БОРИСОВ Е НА НЕГОВО ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ. ПРЕЗИДЕНТА ХАБЕР СИ НЯМА КАКВО СТАВА В НСО ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ МУ ДОКЛАДВА А ДИРЕКТНО НА БОРИСОВ И ГЕШЕВ СЕ ДОКЛАДВА И ИЗПЪЛНЯВА.
99
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унепахте още един ден на държавната хранилка. Какво полезно за избирателите свършихте?
98
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама на тях това им е работата, те трябва да знаят не само до кога, но и как, по какъв начин и къде. Въпроса е битите да са престъпници, а не протестиращи на случаен принцип.
97
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога полицаите ще започнат да носят персонална отговорност за действията си. Два пъти съм печелил дело срещу МВР, струвало ми е доста време и усилие да докажа невинността си, и след като спечеля делото разходите се покриват от мойте данъци, каква отговорност носи полицая, който ми е усложнил живота, въпреки че му плащам и заплатата и пенсията, която започва да взима на 55.
96
34
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Камерат снимала зад колоните е на НСО. Ясно е че диска със записите е бил в ШКАФЧЕТО на президента. Защо другаря е мълчал досега.Защо е крил улики от прокуратурата. В това шкафче ли е молбата на канадския министър на икономиката.
95
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма партия и правителство,които да не са подчинявали МВР за своите цели и на своите интереси.
94
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да млатиш със все сила вързан човек, сигурен съм че е оправдано.
93
19
 
16
 
! Отговори
Това са глупости преди 2 години
Не съм фен на гробарите, но използват полицаите за разчистване на сметките между полититците. Помня превземането на партийния дом, нахлуването парламента също. И в трите случая действаха професионално, дори доста по меко.На назобаните това беше целта да предизвикат безредици. Изкарайте им досиетата, басирам се, че са криминално проявени, а може и нещо повече. Момата добре че бяхте вие, иначе хич не и пукаше. Само дето не свали спортния си сутиен, ама и това сме го гледали при едни други протести
92
11
 
21
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 2 години
СЪД И ЗАТВОР за убийците в униформи!