Шеф на отдел в полицията учил колегите си докога се бие

Бил наказан леко, но обжалвал пред ВАС
Обновена: 17 авг 2021 12:29 | 17 авг 2021 12:24, Камелия Цветанова
162
Шеф на отдел в полицията учил колегите си докога се бие
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Бойко Рашков твърди, че началник от СДВР е учил униформени кога да спрат да бият протестиращите.

„Откъде идва това самочувствие, означава ли това, че той знае, че няма да му бъде търсена отговорност“, коментира Рашков.

Въпросният полицай е бил наказан без право на повишение за срок от 2 години заради насилието на протеста на 10 юли миналата година. Униформеният обаче е обжалвал пред ВАС наказанието си, което според Рашков е прекалено.

Той смята, че едва ли ще бъде намерен документ в МВР за разпореждане на крайни действия.

„Но ако някой си мисли, че не се е знаело какво става там... явно се е минало на телефонно право“, коментира той.

Още по темата
Рашков припомни и изказване на бившия вече директор на СДВР Георги Хаджиев от миналото лято, че протестиращите разполагат с взривове и на тази база почти всички искания на спецпрокуратурата до съда съдържат мотив, че има данни за бунт, въоръжено въстание.

„След това постъпва искане до СДВР да се отговори, ако има такъв случай да се каже кой е, какво е намерено по-точно и следва мълчание от СДВР. От МВР стигат до извода, че директорът на СДВР е извършил нарушение и питат тогавашния министър дали да започне дисциплинарка срещу него, а отговорът на министъра е едно голямо „НЕ“. Това е обвързано и с подслушванията на протестиращи, журналисти, политици, което е било незаконно“, каза Рашков.

„Прокуратурата беше превърната в част от изпълнителната власт и заради това Борисов може да каже, че няма нужда от депутатски имунитет, защото той си има главен прокурор“, обвини той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
8
 
12
 
! Отговори
СРАМ ЗА МВР преди 2 години
Народа станахме европейци, полицаите още живеят в 1996-та година. ЕЙ МИНЦИФАЙКИ! ОСТАВКА БЕ! СЪД И ЗАТВОР!
90
5
 
7
 
! Отговори
Сагари Гори Мас преди 2 години
Гледам за японците по БНТ. Разказват за град Киото - много е интересно. ОСТАВКА НА КОШЛУКОВ!
89
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВладиЕй Влади, стегни се малко.
88
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман вече с тая тема. Почвайте и мача Левски Цска през 2013 година, май и там един полицай удари ***.
87
12
 
33
 
! Отговори
Браво Рашков! преди 2 години
Сефте виждам министър на вътрешните работи да бачка за народа и съм очарован. Браво Рашков!
86
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарю Рашков, внимавай какво говориш и искаш, че само след месец два , ако продължавате с настоящата политика на Радев, ще ви се потърси същата отговорност и ще ви застигнат същите протести и протестиращи! Тогава с кафе ли ще ги черпите?
85
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОТГОВОРЪТ НА МУТРИТЕ Е: СПЕЦ ПРОКУРАТУРАТА РАЗПИТВА СЛУЖЕБНИ МИНИСТРИ ЗА ЦЕНАТА НА ТОКА! А ГЕРБЕРСКИЯ ДКЕВР С ИВАН ИВАНОВ, КОЙТО ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНАТА НЕ ГО РАЗПИТВАТ!
84
2
 
4
 
! Отговори
затвор за УШЕВ преди 2 години
!
83
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убийци в униформи!
82
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да ви харесва как работи държавата и да мислите че ГЕРБ управляваше добре, значи че или сте дребни душички с много ограничено мислене или сте били на държавна хранилка и хранилката е спряла. Или пък просто сте евтини герберски ***.
81
26
 
12
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Освен престъпления от редник Радев и алкохолик Рошко, друго разбиране няма.Редник Радев и редник Рашков 5 крачки напред пред строя за наказание предателство и измяна на Република България,50 г непоряд по служба във втори отряд на Ловешкия затвор.Редник Радев и Рашков отговарят:Служа на Република България
80
30
 
18
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Заради 4 понабити наркомана парламентът цял ден загуби за глупости. Не 4, а 4000 кратуни трябваше да бъдат счупени, за спрем възхода на БСП към властта. Но не , всичко от миналата година беше програмирано, на власт да са комунистите и зелените чорапи. Браво, само дето ток, горива, храни поскъпнаха, но не и заплатите. Не сме по-свободни и сигурни. Мигрантите са вече у нас, а не в Гърция. Престъпления, катастрофи, неплатени заплати, браво Радев, браво БСП!
79
3
 
14
 
! Отговори
Бияч от МВР преди 2 години
Хванали навремето един *** и го съдрали от бой. На другия ден, преди да го освободят, му рекли: "Хасане, ся тъ пускме! Като те попитат 'днешната милиция бие ли', ти кво ше кажеш?" Хасан отвърнал: "Другаре, не знам днешната дали бий, но снощната мамата ми разката!" Та така за милиция и полиция
78
15
 
18
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Жалко и много срамно- парламента да величае протестиращите и да оплюва и изкара виновни полицаите! Нека да провеи откъде Рашков и Хаджигенов са взели презаписите , след като оригиналите се съхраняват в НСО , която е пряко подчинена на президента и не е ли това престъпление!
77
15
 
15
 
! Отговори
Ехо преди 2 години
Рашков. Рашков. За всичко ви е виновен Борисов и Гешев. Много, много сте смешни. Или ви е страх от тях. И никъде не отговори за 19 имоти и 12 ***. Милионер си а не си признаваш. Ти си за съд и прокорор. И оня Гейчо с доматите, яйцата и прашката. Смешници сте. Недостойни хора сте. Провалени хора и политици сте. Мошеници и разбойници. Безбожници.....
76
9
 
13
 
! Отговори
Кога синдикатите преди 2 години
В полицията ще защитят колегите си от гаврите на Рашков, или участват в схемата по орезиляване. Лекарите ги оризелиха, полицията я оризелиха, съд и прокурори ги оризелиха... кой остана в тази държава да защитава интересите на гражданите.
75
3
 
7
 
! Отговори
факт факт факт преди 2 години
Контролират полицаите подсъзнателно с тактики на ФБР казва се Невронно Програмиране,могат да направят от човека-зъл,глупав,умен,гей,еднакъв,кротък,подъл....
74
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да поясним за НЕразбралите - тези записи са от камерите на НСО, която е пряко подчинена на Президента. Следователно той (Радев) още него ден е знаел за случилото се и е мълчал. И стигаме до следното - това режисиран бой ли е с цел Радев да има коз срещу Борисов?
73
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обявете имената на еничарите полицаи и бабаитката полицайка. Журналистите да покажат семействата им, родителите им, децата им, Трябва да бъдат уволнени веднага и тикнати в затвора
72
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
герб -садистиии,съд,затвор