Разговорите за бъдещето на България нямало как да са без ГЕРБ

Президентът държал цялата власт в момента
Обновена: 22 авг 2021 13:30 | 22 авг 2021 12:18, Камелия Цветанова
236
Разговорите за бъдещето на България нямало как да са без ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Когато се водят разговори за правителство и за бъдещето на България, няма как да се мине без разговори с нас". Това заяви пред БНР Даниел Митов, депутат от ГЕРБ-СДС и кандидат на ГЕРБ за министър-председател. Той изказа мнение, че останалите политически партии в парламента са се провалили в преговорите за общо управление.

"Ние подадохме ръка, винаги сме били конструктивни и готови за разговор. Няма как да стъпим в тази кал в момента, в която не се спазват никакви правила. Липсата на последователност и неспазването на правилата на демокрацията ни доведоха до тук", каза той.

Още по темата

Митов подчерта, че не вижда как ГЕРБ би подкрепила какъвто и да било състав на правителство, което би предложил този парламент.

"В тежка ситуация сме, предстоят много кризи. Тази тежка политическа криза може да прерасне в икономическа", смята Митов.

Той посочи, че управлението на страната в момента се осъществява от един човек - президентът Румен Радев.

"Той упражнява цялата власт в държавата през служебния си кабинет. Това води до хаос", обвини Митов.
Той заяви, че служебният кабинет работи с полуистини.

"Става ясно, че когато изнасяш непълна информация, няма как да заблудиш за дълго хората. В крайна сметка ще стане ясно, че нищо незаконно и нищо проблемно не се е случило. Това е въпрос на политика, ако някой друг има друг подход и друг начин за управление, да влезе да управлява и да видим до какви резултати ще доведе. И за ББР, и за т.нар. авансови плащания за строеж на инфраструктура има ясна политика и тя не е от времето на ГЕРБ, това е практика, който е от преди ГЕРБ да бъде създадена. Става въпрос за съвсем практичен подход при строежа на инфраструктура. Ще има начин да се отговори на всички тези обвинения. Оказва се, че няма престъпления, а е въпрос на подход. Ако аз разбирам правилно, тези авансови плащания са, за да се закупуват материали, с които фирмите да строят", каза той.

Според Даниел Митов е нелогично поведението на "Има такъв народ", които подкрепят Румен Радев, а в същото време се обявяват за опозиция.

По казуса с двойното гражданство на министър Кирил Петков, Митов подчерта, че реакцията на ГЕРБ е заради изискванията, заложени в Конституцията, които трябва да бъдат спазвани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: МитовГЕРБправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
2
 
! Отговори
Бъдещето преди 2 години
Бъдещето на България ще определят не строителите от ГЕРБ на АЕЦ Белене и Турски поток, нито влюбените в Русия, това ще направят ЕС и НАТО, Белият дом и Пентагонът.
185
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
' "цялата власт" има ТРИ КОМПОНЕНТА! ' -- цялата власт има пет компонента, освен видимите три, които се попълват чрез избори има още медийна, затова се купуват медии, и финансова, затова има тайни връзки между политици и финансови магнати и всякакви скандали около управление на банки.
184
2
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До един: Колкото имат ИТН на изборите, толкова имат и ГЕРБ. Само дето ИТН сега ще загубят много от електората си, защото с тия шоуменски изцепки политика не се прави. Това не ми пълни джоба и не ми плаща сметките! ГЕРБ ги пренебрегнеха и се закопаха, Минеков дето носи ковчега..., който копае гроб другиму сам пада в него! Само, че жалко, за народа, че ще трябва да изживее и изтрада Егото на тия антихристи. Колкото повече пренебрегват ГЕРБ, толкова повече България затъва.
183
3
 
3
 
! Отговори
Валяка преди 2 години
Това момче с тези ангажирани твърдения и коментари с всеки изминат ден олеква като личност. Принизява се до нивото на клюкарите. Вероятно за това е пригодена неговата психика. Трябва да си ревизира поведението на родна земя за последните 5 години!
182
0
 
0
 
! Отговори
133 преди 2 години
До АнонименХайде, изработи си хонорара, стига си издавал присъди !!!!!!!!
181
2
 
5
 
! Отговори
напротив преди 2 години
Бъдещето на България е без тиква, тиквички и калинки.......
180
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даниел Митов -Алкохолик ОБЛЕЧЕН И ИЗТУПАН .Една голяма измама е тоя.
179
5
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Къдравата Сю или Мазна Гана , няма значение какво да се каже за този *** е.
178
5
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
що се отнася до ..ШИЗОФРЕНИЧНАТА МАНТРА,че "Президента държал цялата власт" това ДОМОРАСЛО "политиканче" би трябвало да знае,че "цялата власт" има ТРИ КОМПОНЕНТА!...Впрочем,под достойнството на всеки е да коментира изцепките на товамекотело..
177
5
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
симпатягата каже:-"Не може без герп"...И е прав до някъде!...За къде сме ,ако не споменаваме нашите мъртъвци?..Даже имаме такива празници-"Задушница"...Да ги споменем..
176
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този трябва да бъде щурмуван с развалени домати, да почне да се навежда, да си прикрива главата с лакти, чудесно предизборно клипче за герб ще стане.
175
10
 
8
 
! Отговори
един преди 2 години
Тези изглежда не могат да разберат, че за болшинството българи тази партия е по-заразна и опасна от COVID
174
7
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 години
На този имам огромно желание да му вградя очилата в лицето.
173
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На изборите хората излизаме за Герб! итн бсп и дб ще бъдат тричени ама яко!
172
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви разговори няма да има, докато Хаджигенов и шайката му не влязат в затвора. Те ще саботират всички, както го правят досега. Трябва да се спре с произволите на малцинствата и да се започне с Хаджигенов.
171
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партиите с протестите откраднаха бъдещето. Излъгаха своите гласоподаватели, че могат да управляват. ДБ, ИТН, ИБГНИ един дол дренки.
170
4
 
11
 
! Отговори
До 185 преди 2 години
Колега, ако става дума за алкололикът Румен Петков, дето беше начальник на Полицията, не можеше да си разкопчае дюкяна, с логичен литературен псевдоним "Пикаещият във Фонтани" известен в Плевен и селата наоколо с въпросната дейност е казал, че има човек, който ще арестува Баце ???!!! Та този човек е най-голямото недоразумение с неговите сакъ другари Братя Гелеви, заминали на скришно място чрез българската WITSEC, за да не изскочи цялата далавера за наркотрафика Гърция-България-Гърция.
169
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До riks >>>>Скоро няма да бъде и на картата. Видимо до там водят прищявките на Радев и неговата свръх некомпетентност. Цените растат, заплатите и пенсиите замират, бюджетът дава фира, няма приходи от никъде, ЕС посочва среден пръст на Радев, който всъщност е НИКОЙ, инвеститорите бягат, шайката на яйцехвъргачите не може да сформира правителство, а правителство не става само с президентски укази и ... дърпайте шалтера! С това ще приключи и кариерата на о.з. ген. инж. Чорап/off.
168
16
 
19
 
! Отговори
riks преди 2 години
България е все още на картата благодарение на Радев, гербопитеци ни доведоха до първи в най-негативните класации, няма да ги споменавам, те са все известни!
167
14
 
15
 
! Отговори
ралд преди 2 години
Бъдещето на България минава през чекмеджетата на борисов, пудел такъв!