Разговорите за бъдещето на България нямало как да са без ГЕРБ

Президентът държал цялата власт в момента
Обновена: 22 авг 2021 13:30 | 22 авг 2021 12:18, Камелия Цветанова
236
Разговорите за бъдещето на България нямало как да са без ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Когато се водят разговори за правителство и за бъдещето на България, няма как да се мине без разговори с нас". Това заяви пред БНР Даниел Митов, депутат от ГЕРБ-СДС и кандидат на ГЕРБ за министър-председател. Той изказа мнение, че останалите политически партии в парламента са се провалили в преговорите за общо управление.

"Ние подадохме ръка, винаги сме били конструктивни и готови за разговор. Няма как да стъпим в тази кал в момента, в която не се спазват никакви правила. Липсата на последователност и неспазването на правилата на демокрацията ни доведоха до тук", каза той.

Още по темата

Митов подчерта, че не вижда как ГЕРБ би подкрепила какъвто и да било състав на правителство, което би предложил този парламент.

"В тежка ситуация сме, предстоят много кризи. Тази тежка политическа криза може да прерасне в икономическа", смята Митов.

Той посочи, че управлението на страната в момента се осъществява от един човек - президентът Румен Радев.

"Той упражнява цялата власт в държавата през служебния си кабинет. Това води до хаос", обвини Митов.
Той заяви, че служебният кабинет работи с полуистини.

"Става ясно, че когато изнасяш непълна информация, няма как да заблудиш за дълго хората. В крайна сметка ще стане ясно, че нищо незаконно и нищо проблемно не се е случило. Това е въпрос на политика, ако някой друг има друг подход и друг начин за управление, да влезе да управлява и да видим до какви резултати ще доведе. И за ББР, и за т.нар. авансови плащания за строеж на инфраструктура има ясна политика и тя не е от времето на ГЕРБ, това е практика, който е от преди ГЕРБ да бъде създадена. Става въпрос за съвсем практичен подход при строежа на инфраструктура. Ще има начин да се отговори на всички тези обвинения. Оказва се, че няма престъпления, а е въпрос на подход. Ако аз разбирам правилно, тези авансови плащания са, за да се закупуват материали, с които фирмите да строят", каза той.

Според Даниел Митов е нелогично поведението на "Има такъв народ", които подкрепят Румен Радев, а в същото време се обявяват за опозиция.

По казуса с двойното гражданство на министър Кирил Петков, Митов подчерта, че реакцията на ГЕРБ е заради изискванията, заложени в Конституцията, които трябва да бъдат спазвани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: МитовГЕРБправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нещо смени сто партии и не заслужава дори коментар. Обаче понеже е безочливо и нагло,трябва да знае, че е най-добре да се скрие и да се моли пак да не го подпукат по заповед на Дебелото
165
13
 
17
 
! Отговори
НОМЕНКЛАТУРАТА НА РР преди 2 години
МНОГО ИСКА ПРЕЗИДЕНТСКА(ПРЕСТЪПНА) РЕПУБЛИКА - КАТО НА ПУТИН /ЛУКАШЕНКО..... ПРЕЧАТ ИМ ПАРТИИТЕ... ПРЕЧАТ ИМ БЪЛГАРИТЕ................................... .ПУТИН - КОЙ ГО КОНТРОЛИРА...??......УБИВА ГРАЖДАНИТЕ-БЕЗНАКАЗАНО=МЕЧТАТА НА РАДЕВ И НЕГОВАТА ХУНТА......
164
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре е царя да дойде
163
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
забрана на партиите и президенстка република - да се знае кой носи отговорност, а не както сега 240 гладни бандити да крадат всеки кой може повече.
162
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли такова!?
161
21
 
24
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 176 Радев е доказана руска матрьошка! Който говори за "президентска" република, играе за Фигуранта Радев! А той си мечтае за азиатски тип "президентска"! Така че , както пишеше на Руски паметник..."Не нам..." тия! Некадърния Радев изобщо не трябва да го поставяш до Макрон ,или Байдън! Той е срам за България! Най-много да дойде руския Поп и да му набие канчето!
160
13
 
14
 
! Отговори
До#181 преди 2 години
Преди време,Румен Петков,въпреки всичките му кусури заяви,че има конкретен човек,който незабавно може да арестува Тиквата!!
159
16
 
21
 
! Отговори
Любител на фолклора преди 2 години
Народът е казал:" И без петел ще съмне". Всичко може и трябва да става без проскубаните герберастки петел и кокошки.
158
16
 
14
 
! Отговори
До#178 преди 2 години
А бе " коментаторите"!! Не схванахте ли бе тикви,че единствения читав политик в България е Президентът!! Само той може да излъчи правителство, което РАБОТИ на ползу роду!!!
157
10
 
12
 
! Отговори
Невъзможно е преди 2 години
да се изолират ГЕРБ и ДПС!ИТН правят НЕЛОГИЧНИ лупинги и бавят спешните процеси в БЪЛГАРИЯ.И без ИНАТ на всички нива: Радев се подиграваше на Борисов, че " черпел с шербет""...Таки сраемни махленщини не трябва да има...Борисов беше на ниво и преодоля всичко.Вероятно афганистанци ще се пускат и от РСФСРЗасилено внимание към ЧЕРНО море.
156
7
 
4
 
! Отговори
До #180 преди 2 години
Ами сигурно чака разрешение от Каскета !! Ха ха ха!! От умрял- писмо!! Хи хи хи!!
155
16
 
10
 
! Отговори
Народен човек преди 2 години
Радев допуска стратегическа грешка!! Неговият МВР Министър отдавна трябваше да арестува главният мафиот и престъпник Боко Кюлчев Чекмеджиев!! Ало,Рашков къде блееш?? Може да бъде арестуван един джебчия,а един крадец като Тиквата - не може!!
154
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта е да се затъжим за герб. Ясно, че итн нямат шанс, но помагат за великата носталгия по герб и това ще стане. Да върнат баццо на бял кон тържествено. Пари, пари и пак пари.
153
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На следващите избори мутрите няма да могат да минат 4%, лъжите почнаха да лъсват и хората видяха кой е полуграмотен интересчия и кой си стои на мястото. Тези партии нямат бъдеще, ако те бяха някаква алтернатива щяха още април да имат пълно мнозинство, те самите го знаят, че не стават и не случайно ББ им даваше кадри, ами те нямат нито един който става.
152
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите трябва да си отворят очите и да видят какво става в ес. Българските медии нарочно потулват избирателно истината -- а тя е, че главната страна в ес, Германия на практика е несамостоятелна, окупирана от сащ държава. Тя не може да решава нищо сама, без одобрението на сащ. Това прави целия ес една нефункционална, действаща неефективно организация. Истината се прикрива като се говори за трансатлантическо сътрудничество, а то си е направо диктат в интерес на сащ.
151
7
 
4
 
! Отговори
До#172 преди 2 години
Президентските републики САЩ и Франция " Тюрмата на народите" ли са бе тикво?? Я отговори!!
150
14
 
15
 
! Отговори
Да,обаче преди 2 години
С ГЕРБ и Тиквата ... България няма бъдеще.
149
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакво допускане на герб до нови избори без финансова проверка на бившето им правителство, вкл. семействата им. Всичко си е в реда на закона, имаме право да искаме също проверка защо оградата на границата с турция не е поддържана ? Това е безстопанственост и то преднамерена, знае се че никой няма да им търси сметка.
148
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като бойко вече не е премиер, след 12 години във властта, трябва да му се направи проверка на имотното състояние. Знае се колко му е била заплатата. Чели сме как в Израел например бивш премиер след дълго премиерстване почват да го разследват за финансови злоупотреби. Същото нещо и във Франция със Саркози, съвсем пресен случай с премиерката на Финландия -- възстановява разходи от собствения си джоб. В Норвегия също правят проверка на действащата премиерка за по-сигурно. В България кога
147
8
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Някои сънуват да ни изпращат в "Тюрьмата на народите";! Каква "президентска" република сънуват руските полюционери, начело с говорителя на Черепа...Фигуранта Радев ли ? Който за да спаси собствената си кожа подпали държавата и я води от криза във криза? На просто-български...Айсиктир!