Разговорите за бъдещето на България нямало как да са без ГЕРБ

Президентът държал цялата власт в момента
Обновена: 22 авг 2021 13:30 | 22 авг 2021 12:18, Камелия Цветанова
236
Разговорите за бъдещето на България нямало как да са без ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Когато се водят разговори за правителство и за бъдещето на България, няма как да се мине без разговори с нас". Това заяви пред БНР Даниел Митов, депутат от ГЕРБ-СДС и кандидат на ГЕРБ за министър-председател. Той изказа мнение, че останалите политически партии в парламента са се провалили в преговорите за общо управление.

"Ние подадохме ръка, винаги сме били конструктивни и готови за разговор. Няма как да стъпим в тази кал в момента, в която не се спазват никакви правила. Липсата на последователност и неспазването на правилата на демокрацията ни доведоха до тук", каза той.

Още по темата

Митов подчерта, че не вижда как ГЕРБ би подкрепила какъвто и да било състав на правителство, което би предложил този парламент.

"В тежка ситуация сме, предстоят много кризи. Тази тежка политическа криза може да прерасне в икономическа", смята Митов.

Той посочи, че управлението на страната в момента се осъществява от един човек - президентът Румен Радев.

"Той упражнява цялата власт в държавата през служебния си кабинет. Това води до хаос", обвини Митов.
Той заяви, че служебният кабинет работи с полуистини.

"Става ясно, че когато изнасяш непълна информация, няма как да заблудиш за дълго хората. В крайна сметка ще стане ясно, че нищо незаконно и нищо проблемно не се е случило. Това е въпрос на политика, ако някой друг има друг подход и друг начин за управление, да влезе да управлява и да видим до какви резултати ще доведе. И за ББР, и за т.нар. авансови плащания за строеж на инфраструктура има ясна политика и тя не е от времето на ГЕРБ, това е практика, който е от преди ГЕРБ да бъде създадена. Става въпрос за съвсем практичен подход при строежа на инфраструктура. Ще има начин да се отговори на всички тези обвинения. Оказва се, че няма престъпления, а е въпрос на подход. Ако аз разбирам правилно, тези авансови плащания са, за да се закупуват материали, с които фирмите да строят", каза той.

Според Даниел Митов е нелогично поведението на "Има такъв народ", които подкрепят Румен Радев, а в същото време се обявяват за опозиция.

По казуса с двойното гражданство на министър Кирил Петков, Митов подчерта, че реакцията на ГЕРБ е заради изискванията, заложени в Конституцията, които трябва да бъдат спазвани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: МитовГЕРБправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
6
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Вече на два избора истината за ГЕБР блесна като светкавица,оказа се че ГЕБР също е ялова партия като другите партии,който в момента са в парлаМЕНТА.
145
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този политически хамелеон за трети път смени партията и пак не отцели. Купи си фабрика на девети септември.
144
8
 
6
 
! Отговори
До #160 преди 2 години
СДС?? Ха ха ха!! Сбирщина от Декласирани Субекти / съкр. СДС !!/ и един файтон хора електорат с кочияш Румен Христов!! Редно е сега да има РЕФЕРЕНДУМ за ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА!! Схващаш ли бе тикво?? ГЕРБ?? Ха ха ха!! ***,Егоцентристи,Рекетьори и Бандити!! Съкр. ГЕРБ!!
143
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ли? Изглежда, че абсолютно всички разговори за бъдещето на България са без ГЕРБ.
142
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама другарю Митов ти що върна мандата,като искаш власт тя ти беше предоставена.Па сега президента виновен!Абе тия гербаджии са пълни откачалници.
141
5
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Забавни са щатниците полюционери ! ГЕРБ били "неоколониално" робство, а руската матрьошка Радев, сигурно ни води към "свободата"/ от азиатски тип/! Майтапчии бе! И се носи смрад на рубли!
140
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Разговорите за бъдещето на България нямало как да са без ГЕРБ" -- ако искаме неоколониално робство, премиер на конци, който получава нареждания от чуждо посолство и изпълнява безпрекословно, да, трябва да получим амнезия и да искаме пак герб да ни управлява.
139
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дпс е етническа партия и затова не може и не трябва да бъде допускана до властта. Ще трябва да се реформира и да си смени името или да бъде разпусната защото е в нарушение на конституцията. Какво стана когато бе на власт с бсп. Беше им дадено министерството на земеделието, абсолютна грешка, където правеха всякакви безобразия,само дето не смениха официално работния език на институцията с техния майчин.
138
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"неспазването на правилата на демокрацията ни доведоха до тук" -- не ги спазваха герб включително и тоя нахален лъжец на снимката. Колкото до бъдещето, с герб не трябва да се разговаря -- те са лобистка групировка за налагане на чужди интереси от които България е винаги губеща. Аз не виждам смисъл от разговори с подобни ***.
137
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя 2 пъти не успя да стане премиер и вече е в шок. Гърмян патрон.
136
6
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До159 Докато БСП гледа паричките на ЕС, пък се навежда на Кремъл, тази партия е не само "подозрителна", а опасна за развитието на държавата! Докато стои зад гърба на на превратаджията Румен Радев, и топи собствената си държава в ЕП, необолшевиките от Позитано нямат бъдеще!
135
8
 
0
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Защо е тази подозрителност винаги към БСП-ДО КОГА? Мисля,че това трябваше отдавна да се изживее,за да може да се прави нормална политика,както и към ДПС.Това са комплексарски,маниакални разбирания за начина по който трябва да се прави ПОЛИТИКА на хора,които нямат адекватно на ситуацията мислене и мнение.А хората които имат отношение,защото то е на базата на политическото разделение повлияно от политиците в обществото, не знаят какво и как да преосмислят всичко което се случва...
134
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
крадливи гербераски калинки сър!
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грозно ама е така другите хептен неграмотни
132
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - "ГЕРБ - ДПС е най-разумната коалиция, която има опита, капацитета и международното признание да управлява тази държава" - ;;;; - Това ще стане много скоро.
131
7
 
11
 
! Отговори
МИТОВ преди 2 години
Вземи си 30те сребърника и отиди там, откъдето са те изпратили! Иначе може да закъснееш и да виснеш на самолета.
130
4
 
13
 
! Отговори
Костов ::: Манолова преди 2 години
Коалиция за.... кмет, жълтите павета, правителство,........ 100% съветски агенти.....
129
10
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
До ЦВЕТА НА НАЦИЯТА..забравил си най-хубавото цвете от банкя.
128
10
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 години
До магаревъд 1914,ганчооо,талибаните на костов са при любимата ти тиква,затова са герб-сдс.
127
11
 
12
 
! Отговори
магаревъд 1914 преди 2 години
Тталибаните на Костов и тталибаните на Радев......много се обичат.......