Разговорите за бъдещето на България нямало как да са без ГЕРБ

Президентът държал цялата власт в момента
Обновена: 22 авг 2021 13:30 | 22 авг 2021 12:18, Камелия Цветанова
236
Разговорите за бъдещето на България нямало как да са без ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Когато се водят разговори за правителство и за бъдещето на България, няма как да се мине без разговори с нас". Това заяви пред БНР Даниел Митов, депутат от ГЕРБ-СДС и кандидат на ГЕРБ за министър-председател. Той изказа мнение, че останалите политически партии в парламента са се провалили в преговорите за общо управление.

"Ние подадохме ръка, винаги сме били конструктивни и готови за разговор. Няма как да стъпим в тази кал в момента, в която не се спазват никакви правила. Липсата на последователност и неспазването на правилата на демокрацията ни доведоха до тук", каза той.

Още по темата

Митов подчерта, че не вижда как ГЕРБ би подкрепила какъвто и да било състав на правителство, което би предложил този парламент.

"В тежка ситуация сме, предстоят много кризи. Тази тежка политическа криза може да прерасне в икономическа", смята Митов.

Той посочи, че управлението на страната в момента се осъществява от един човек - президентът Румен Радев.

"Той упражнява цялата власт в държавата през служебния си кабинет. Това води до хаос", обвини Митов.
Той заяви, че служебният кабинет работи с полуистини.

"Става ясно, че когато изнасяш непълна информация, няма как да заблудиш за дълго хората. В крайна сметка ще стане ясно, че нищо незаконно и нищо проблемно не се е случило. Това е въпрос на политика, ако някой друг има друг подход и друг начин за управление, да влезе да управлява и да видим до какви резултати ще доведе. И за ББР, и за т.нар. авансови плащания за строеж на инфраструктура има ясна политика и тя не е от времето на ГЕРБ, това е практика, който е от преди ГЕРБ да бъде създадена. Става въпрос за съвсем практичен подход при строежа на инфраструктура. Ще има начин да се отговори на всички тези обвинения. Оказва се, че няма престъпления, а е въпрос на подход. Ако аз разбирам правилно, тези авансови плащания са, за да се закупуват материали, с които фирмите да строят", каза той.

Според Даниел Митов е нелогично поведението на "Има такъв народ", които подкрепят Румен Радев, а в същото време се обявяват за опозиция.

По казуса с двойното гражданство на министър Кирил Петков, Митов подчерта, че реакцията на ГЕРБ е заради изискванията, заложени в Конституцията, които трябва да бъдат спазвани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: МитовГЕРБправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А *** така са смях, смях , ама така са смях, смях смях та още са смея !
125
8
 
15
 
! Отговори
ЦВЕТА НА НАЦИЯТА.. преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ.. СЛАВИ ТРИФОНОВ.. КИРО ПЕТКОВ.. БОЙКО РАШКОВ.. КАЦАРОВ.. СПЕЦОВ.. МАЯ МАНОЛОВА.. БАБИКЯН.. ХАДЖИГЕНОВ.. БОЙКИКЕВ..
124
8
 
13
 
! Отговори
До 122 преди 2 години
Защо не питаш Атанас Атанасов, Мая Манолова и куп още "протестъри" за техните червени книжки! Пък и какво ви интересуват като ще се коалирате с БСП, наследника на БКП на Тодор Живков!
123
6
 
14
 
! Отговори
Съвсем естествено е! преди 2 години
ГЕРБ е на 0,57 от %, след ИТН! За ГЕРБ и ИТН са гласували повече от 2/3 от гласувалите избиратели, за останалите 4 партии общо под 1/3 от гласувалите избиратели! Това са фактите г-н Кьосерлиев, които удобно се забравят от не до там успешните политици и купените от тях журналисти. Като прибавим и силното разминаване на данните от машинните протоколи и преброените хартиени отрязъци в секциите в чужбина, въпросите за истинността на вота се увеличават!
122
19
 
13
 
! Отговори
ГРОБ преди 2 години
са мафия
121
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бъдещето на ГЕРБ и на Бойко Борисов е като бъдещето на БКП начело с генералния секретар на ЦК на БКП, министър председател на Народна Република България и председател на Държавния Съвет, другаря Тодор Живков!!! Там е бъдещето на ГЕРБ!А бъдещето на България е бъдеще без ГЕРБ!!!
120
7
 
4
 
! Отговори
Баба Меца в медеца преди 2 години
Имало как, имало как! Кацата я огребахме вече!
119
5
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Хихихихихихииии... Бухахахааааааа
118
17
 
13
 
! Отговори
SS преди 2 години
съгласен съм с магаревъд [#140] преди мен.И добавям: Бъдещето на ГЕРБ е в миналото на България! МУТРИ СБОГОМ ! ГЕРБ е ПОЗОР за България!!
117
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ - ДПС е най-разумната коалиция, която има опита, капацитета и международното признание да управлява тази държава. Всичо друго е чалгария, простотия, дивотия, кретения, и най-вече шизофрения, които наблюдаваме в последната година и половина!
116
4
 
6
 
! Отговори
талибантурист преди 2 години
Ние сбъдваме кошмари...
115
1
 
3
 
! Отговори
ДС преди 2 години
Нямате си преДСтава какво ви готвим!!
114
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има разговори с герб, България няма бъдеще. Пълно изчегъртване и пълни затвори с герберасти!
113
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този "хубавец" ли Боко го гласи за кандидат президент?Ха,.ха,ха!Блажени са вярващите.
112
10
 
4
 
! Отговори
"БЪДЕЩЕТО" преди 2 години
МИНИСТРИ:.. МАНОЛОВА.. БАБИКЯН.. ХАДЖИГЕНОВ.. БОЙКИКЕВ .. НИНОВА.. РАШКОВ..
111
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех,Митов,излишни напъни за още власт.Нито ГЕРБ ще се върне,нито ти ще бъдеш каквото и да е,нищо,че те гласят я за премиер,я за президент.От теб нищо не става.
110
9
 
7
 
! Отговори
До #122 преди 2 години
Ало," професора"!! Като си толкова ербап що не знаеш,че Чекмеджето се е клел във вярност на Българската КОМУНИСТИЧЕСКА партия,че " генерал" Боко Кюлчев Чекмеджиев още пази ЧЕРВЕНАТА си партийна книжка!! Схващаш ли бе тикво???
109
5
 
6
 
! Отговори
Татко Раза преди 2 години
До Анонимния образ дето "щял да обикаля къщи на герберасти"Молете се да не попаднете в моята къща, че няма да излезето оттам никога....
108
3
 
9
 
! Отговори
До #122 преди 2 години
Тоя " професор" бил " десен евроатлантик"??Ха ха ха!! Десен,ама с лява резба!!!
107
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е вие като държахте 12 години цялата власт,питаш ли ни на нас какво ни беше?