БСП се надява на постигане на съгласие за актуализация на бюджета

Левицата продължава разговорите за съставяне на кабинет
116
БСП се надява на постигане на съгласие за актуализация на бюджета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП и туристическия бранш обсъдиха мерки за подкрепа на бизнеса, които могат да бъдат изработени и приети до две седмици.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи, че президентът им е връчил третия мандат и усилията им са в две посоки, както за правителство, така и за постигане на съгласие по актуализацията на бюджета. Да поговорим за конкретни неща, които можем да свършим до две седмици, които да гарантират посрещане на кризите, призова тя в началото на срещата.

Още по темата
Нинова посочи, че правят опити за спокойни разговори за съставяне на редовен кабинет. Ако обаче не стигнем до съгласие, бихме искали да осигурим поне на икономиката, на домакинствата, на вас, средства през бюджета за тази година, обърна се тя към представителите на туристическата индустрия, цитирана от БТА.

От туристическия бранш изразиха притеснение, че в бюджета няма предвидени пари за антикризисни мерки за затворени или ограничени бизнеси, а само за мярката "60 на 40".

От бизнеса поискаха намалената ставка от 9 процента да се запази безсрочно, а в настоящия бюджет да се предвидят суми за PCR тестове, за да се облекчи влизането на чужденци в България, и да има законодателна промяна, така че икономическите и социалните мерки да могат да се изплащат и при ограничени и при затворени бизнеси по регионални центрове.

От БСП поеха ангажимент да огледат закона за извънредното положение и да видят дали има нужда от промяна в него. Сред другите четири-пет неща, за които да се помисли в следващите дни, Корнелия Нинова посочи ваучери за почивка, пари за PCR тестове и разписване на някакъв резерв от тези 1,2 млрд. лева за допълнителен мерки за покриване на оборотен капитал.

По време на срещата беше коментирано и предложението на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев за нови ограничения заради нарастването на заразените с COVID-19.

Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България коментира, че предложението отново включва затваряне на нощните заведения и ограничаване на заведенията на закрито, които били несправедливо сатанизирани.

"Това няма да го позволим този път, заяви той и изрази надежда да се състави правителство, с което да говорят. Всеки е отговорен за собственото си здраве, всеки може да се ваксинира или да се самоизолира", посочи Зумпалов. Не може на нощните заведения да се прехвърли цялата отговорност за общественото здраве на държавата, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: БСПниновамандат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много противна жена.
50
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази нагла лъжлива крадлива корумпирана комунистка лаеше че герб щели да бавят мандата. герб ко върнаха за 40 сек. Тя без подкрепа ще го бави един месец да може подземния свят да направи всички възможни схеми и кражби в държавата. Тази е върхът на наглостта и корупцията!
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славуци и това ще бойкотира.Славуци е партия с герб.
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интригаджийски номера ако приемат бюджета ще се бие у гърдите, ако не мине ще обвини другите. А македонците като ни наричаха татари всички потънаха в миши дупки от страх.
47
3
 
28
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Ама тази нещо взе да се изживява като управляваща, май, май. Отъде накъде пък тя се срещнала с туристическия бранш и ги гали, а? В качеството и на??????каква??? Нейната роля в момента е да води разговори за правителство, а не да ми решава тя злободневни теми като мерки в тур. бранш. Нали уж имахме служебно правителство. Изобщо е пълен цирк в момента държавата и на автопилот. Това благодарение на .....големия пилот.
46
2
 
32
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Скачахте викахте хвърляхте цяло лято ! Успяхте да докарате другарите във власта ! Сега ще видите кон боб яде ли тоест почна ли да ви олеква потребителската кошница и това е само началото.Ще се оплаквате ама на Арменския поп ! Другарите захапят ли не пускат не са мекушави като Баце да си пита внуците дали да подава оставка. По добри са от булдог !
45
1
 
23
 
! Отговори
да попитам преди 2 години
и като каква точно се явява импексова та се среща с кръчмари и хотелиери ?! или смята че щом папката е в нея вече управлява държава ?
44
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да плащаме ковид помощи на кебапчии и олигарси ли?Онзи ден един бизнесмен, чийто футболен отбор беше сред първите десет получили помощ за ковд кризата, купил на жена си нов ролс ройс. живи да ги оплачеш
43
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая ще се изнервя и напук ще гласувам за ГЕРБ. Малко ми остава като им гледам циркаджийските номера и лъжи.
42
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП си прави ПР - 2 седмици ще ги изчакаме да кажат - нищо не свършихме, другите са виновни. Циркът продължава ...
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Противна жена.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прдтивна жена.
39
1
 
32
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Аз пък съм за ГЕРБ. Само ГЕРБ!!!
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО 37Прекрасно сравнение между Нинова и "Господин за един ден"! Много сполучливо! Точно в десятката! Развеселихте ме!
37
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая е смешна. Държи се все едно имат правителство. Аз са една долнопробна партия която скоро ще е 4та на изборите.
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще носи отговорност за действията на службаците нняма такива изоглавени ако стане нещо всички ще се превърнат във политически трупове, като не им харесва бюджета да подават оставки.
35
3
 
25
 
! Отговори
БЪЛГАРИН РАБОТАР преди 2 години
ОСВОБОДЕТЕ КОКАЛА БСП И СЕ СКРЙТЕ НЯКЪДЕ НИНОВА,БЪЛГАРИЯ НЕ Е ТЕХНОИМПЕКС ЧЕ ДА Я ОТКРАДНЕТЕ С РАДЕФ.
34
3
 
26
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Изключително противна жена и изключително омразна партия и президент. Тъкмо бяха потънали в небитието и килера беше затворен и хоп, разединителя ги вкара от задния ход и им делигира невъзможното - да направят правителство. И на малките деца е ясно че правителство не може а има, ама импексова щяла да води разговори, вместо да забърза по най бързия начин процедурата и да върне мандата. На всички е ясно че изпълнява поръчката на Радев да с6и осигури добри резултати на изборите. Те не се инт от наро
33
2
 
27
 
! Отговори
Бг преди 2 години
ТАЯ НИНОВА НЯМА ДЕПУТАТИ ЗА. ГОДЕЖ,СВАТБА Е ТРЪГНАЛА ДА ПРАВИ. БСП ЩЕ СТАНЕ ПОД 10 ПРОЦЕНТА НА ИЗБОРИТЕ.
32
2
 
27
 
! Отговори
Дънди преди 2 години
Тая е като крокодил. Захапва и влачи надълбокото. Ама този път сбърка със захапката. Ще завлече на дълбокото Фигуранта заради това да краднат от бюджета!