БСП се надява на постигане на съгласие за актуализация на бюджета

Левицата продължава разговорите за съставяне на кабинет
116
БСП се надява на постигане на съгласие за актуализация на бюджета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП и туристическия бранш обсъдиха мерки за подкрепа на бизнеса, които могат да бъдат изработени и приети до две седмици.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи, че президентът им е връчил третия мандат и усилията им са в две посоки, както за правителство, така и за постигане на съгласие по актуализацията на бюджета. Да поговорим за конкретни неща, които можем да свършим до две седмици, които да гарантират посрещане на кризите, призова тя в началото на срещата.

Още по темата
Нинова посочи, че правят опити за спокойни разговори за съставяне на редовен кабинет. Ако обаче не стигнем до съгласие, бихме искали да осигурим поне на икономиката, на домакинствата, на вас, средства през бюджета за тази година, обърна се тя към представителите на туристическата индустрия, цитирана от БТА.

От туристическия бранш изразиха притеснение, че в бюджета няма предвидени пари за антикризисни мерки за затворени или ограничени бизнеси, а само за мярката "60 на 40".

От бизнеса поискаха намалената ставка от 9 процента да се запази безсрочно, а в настоящия бюджет да се предвидят суми за PCR тестове, за да се облекчи влизането на чужденци в България, и да има законодателна промяна, така че икономическите и социалните мерки да могат да се изплащат и при ограничени и при затворени бизнеси по регионални центрове.

От БСП поеха ангажимент да огледат закона за извънредното положение и да видят дали има нужда от промяна в него. Сред другите четири-пет неща, за които да се помисли в следващите дни, Корнелия Нинова посочи ваучери за почивка, пари за PCR тестове и разписване на някакъв резерв от тези 1,2 млрд. лева за допълнителен мерки за покриване на оборотен капитал.

По време на срещата беше коментирано и предложението на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев за нови ограничения заради нарастването на заразените с COVID-19.

Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България коментира, че предложението отново включва затваряне на нощните заведения и ограничаване на заведенията на закрито, които били несправедливо сатанизирани.

"Това няма да го позволим този път, заяви той и изрази надежда да се състави правителство, с което да говорят. Всеки е отговорен за собственото си здраве, всеки може да се ваксинира или да се самоизолира", посочи Зумпалов. Не може на нощните заведения да се прехвърли цялата отговорност за общественото здраве на държавата, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: БСПниновамандат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
29
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
Не ГЕРБ опростачиха държавата. А други и вече 5 месеца им събираме по парата, а и още доста ще им е сърбаме.
30
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Борисов са калинки, а при Радев са кРадлинки.
29
19
 
3
 
! Отговори
до герб преди 2 години
На България не и трябват калинки , неграмотни и примитивни люде като тези от герб , герб ОПРОСТАЧИХА държавата , по-добре без герб , за да си върнем грамотността в Бг !
28
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая взе мандата и вече се изживява като премиер. Да иде да гледа филма с Тодор Колев "Господин за един ден". Героят Пурко поне беше симпатяга, а тая крушовска *** предизвиква само отвращение.
27
17
 
3
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 2 години
До Както се очакваше...Само БСП бледа в парите , е да , ... ама не и в МИЛИАРДИТЕ , като герб !БСП крадеше хилядарки , а герб --МИЛИАРДИ !
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента го издигна Бсп а на балотажа с подкрепата на дпс стана личи си кой колко е руски
25
3
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Наесен чорапа и роклята ще опразнят гардеробите на президентството!
24
19
 
3
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
За какво се напиняте от герб , след като не сте ВЕЧЕ проект на САЩ , НАТО и ЕС ?Проекта е Радев , за който ревяхте че бил руски агент , а руските агенти се оказахте вие , след като ''вожда'' ви стана слуга на КРЕМЪЛ и ЕРДОГАН !И без герб , ще си бъдем в ЕС и НАТО !България може и без вас !
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая ще стане ча баш протестиращите партии ще ядат сопата пред парламента ама да видим дали полицията ще пази както те искаха предното лято
22
5
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Гнусна и непочтена жена! Ще бавим мандата, та да се намести фигуранта!
21
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бюджета стои стабилно. Няма нужда от актуализация. 2 милиарда изчезнаха за нула време през последине 2 месеца. Сега с тези пари Радев ще си прави педизборната кампания. Няма как да заблудите народа. Народа не пасе трева. Но комунистите мислят, че хората са врабчета и ще ги залъжат.
20
5
 
22
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
До до ГЕРБ: АЛООУУ, РАДЕВ НИ ГО НАСАДИ РЕШЕТНИКОВ ЧРЕЗ НИНОВА, АНАДЪНМО???
19
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб правиха с правителство за коята актуализация носиха отговорност
18
18
 
4
 
! Отговори
до ГЕРБ преди 2 години
аВЕ какво станЪ , Радев уж бил русофил , а сега защо пък е ОТ САЩ !Ами защото герб предаде ЕС и НАТО , затова !Да ви е жиФ и здраФ ''вожда'' !
17
25
 
7
 
! Отговори
2луп преди 2 години
Когато герб правих по 2 пъти на година актуализации беше добре, но сега не трябва. *** герберопитеци. Герб никога няма да управлява вече разберете го
16
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорапът е поставил условие, докато не се актуализира бюджета Нинова да не връща мандата. Ще изнудват всички останали в парламента и ще си получават заплатите, защото няма да ги разпуснат...
15
5
 
32
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами хубаво, Импексова и Сестрите галеви, заедно с бойкикевците и тошковците, ще гласуват бюджет който ще трябва да се изпълни от кирчовците и асеновците, а те са специалисти в изтоването на язовири така че ще го ливнат набързо в канала ... после тези от Служебната Хунта на фигуранта, с данъчните и финансови измами, ще се оправдаят с липсата на редовно правителство, а тези дето им гласуваха бюджета ще се опрадаят с тях, така отговорността ще се превърне в безотговорност, а чекът ще го плащаме ние
14
5
 
21
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
Ще ви го кажа право, куме, та в очи: най-голямата партия е ГЕРБ - ще стане пределно ясно и на изборите. Не може да има стабилност, докато най-голямата партия е изолирана от малките, но злобни кученца. Щото като дойде вълкът, кученцата веднагически изчезват. Защо? Ми само голямото куче може да се справи, затова. И като не можем да го научим по лесния начин, ще правим избори - и нови, и нови, - докато го проумеем. Лидерите на БСП и дубайските формации вече си го и признаха, че ББ идва на бял кон.
13
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички купуват няма тоя не давал или ония всеки според възможностите си
12
14
 
6
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
До Анонимен... Рашко УЛОВИ обаче ''купувачите'' от герб , нали !А ''уШ'' герб не купували ,.. А ?