Янев: Ограничителните мерки са достатъчно щадящи

Компенсациите за бизнесите са в актуализацията на бюджета
Обновена: 2 сеп 2021 13:16 | 2 сеп 2021 13:00, Камелия Цветанова
80
Янев: Ограничителните мерки са достатъчно щадящи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според служебния премиер Стефан Янев, огласените днес нови ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса са достатъчно щадящи.

Още по темата
"Опитваме се да намерим правилния баланс между мерките и грижата за здравето на хората, съответно, грижата към бизнеса и учениците. В момента последните мерки, които бяха огласени от Министерство на здравеопазването, мисля, че са достатъчно щадящи и определят редица ограничения, предимно за работа, събиране и определен тип бизнеси, които са затворени", коментира той.

Според него до голяма степен мерките на открито са доста по-либерални.

Янев обаче призна, че нужните средства за компенсации за бизнесите, които ще пострадат, не са налични в бюджета.

"Те зависят от актуализацията, която е в ръцете на Народното събрание", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не говорим, че в градините на 20кв. терен играят 25+ деца, а някои детски центрове са огромни и вътре цял ден я влязат 10 деца я не!!!! Пълна лудница са тези ограничения!
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЕ Е ЩАДЯЩО???? ДЕТСКИ ЦЕНТРОВЕ НЕ РАБОТЯТ НА 100%, ДЕТСКИ ГРАДИНИ РАБОТЯТ........КАКВА Е ЛОГИКАТА?! И ние имаме деца и ние храним семейства......НО ПРОСТО ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ИЗКУПИТЕЛНА ЖЕРТВА......НЯМАТЕ ПРАВО?! НЯМА ЛОГИКА?! НЕ СТЕ НАЯСНО ДАЖЕ С НАШАТА ДЕЙНОСТ, ДЕТСКИ ЦЕНТРОВЕ ТРЯБВА ДА СА С ДЕТСКИ ГРАДИНИ!!!!
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реването за парите на Фгуранта за купуването на изборите продължава! Този път в главната роля на Тенора: Янев. Вчера беше адмирал Евтимов. :)))))
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
66 - точно така. В клетки, ама спасени, хахах!
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, следваща стъпка да ни затворите в клетки и който е ваксиниран да има привилегията да подиша чист въздух за 2 минути, останалите да си *** у клетките, докато не умрат.
61
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам за кого са щадящи, но определено са неработещи и дискриминационни спрямо определени браншове.Също като предишните, полезния ефект, от тях се приближава до абсолютната нула, Виж вреди нанесоха достатъчно.Някой например може ли да обясни защо заведенията трябва да работят само до 22 часа.Вируса вечерно време става по-опасен ли?Пълно безумие и то на фона на нива на заболеваемост от един до трима на хиляда.Никаква медицинска логика няма, явно всички управляващи са на къса каишка
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на Борисов мерките бяха много щадящи, но вие не му ги оценихте. Сега прилагате същите мерки.
59
3
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Нещата не отиват на добре! Планът 'Ран-Ът', Световната конспирация, Чипове из тиквите и телата вкарвани чрез "вредните" ваксини, щатски спътникови излъчватели на радиоизотопи, кемтрейли ръсени на поразия, изкуствена промяна на климата, изкуствени мълнии създавани, за да убиват българи (най-умната нация в Галактиката), масовизиране на чалга и изпростяване и още много други компоненти. Хуго Чавес също беше убит от САЩ чрез набиване в тиквата му на бактерии от Кока Кола чрез щатски овенен сателит.
58
4
 
4
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Надблюдател --- Как няма да подаряваме, като цвърчи от антиваксъри, които от магарешки инат и малоумие са решили да преболедуват или да пукнат, е напълно логично и естествено, ваксините ще бъдат изнасяни за онези народи, които искат да се ваксинират. Елементарно!
57
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шубето е голям страх. Страх ги е от протести. Не чакайте никакви мерки! Който поставя политиката над живота и здравето на хората е престъпник.
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кого са щадящи? За вас като служебно правителство, не за хората. Имитиране на загриженост и тупкане на топката с тайното желание да ви се размине евентуално хаоса, който може да настъпи при едно стремглаво изчерпване на болниците .
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те като пият една ракия и почват да пелтаят езика, вие искате мерки да спазват?
54
4
 
1
 
! Отговори
ДПС преди 2 години
Турция ни помага и избавя от пришълците. ЕС иска да ни ги натресе. Турция е истиси приятел.
53
6
 
8
 
! Отговори
Елка преди 2 години
Хора след 22.00 Ковида излиза да върлува... Пазете се!!!
52
2
 
7
 
! Отговори
?!? преди 2 години
След 15 септември когато закрият летния сезон и затворят повечето заведения. Тоя ще запее, че нещата са станали страшни и ще въведе още по строги мерки. като обещае много пари на кръчмарите да не му скачат. Така крачмарите сити и доволни, протести няма, а народа затворен и без работа ще им плаща масрафа. Всичко това за да е Радев президент. Тактиката е да си платят робството със собствени пари.
51
4
 
2
 
! Отговори
Убиват хора преди 2 години
Използват ВОЕННА ТЕХНОЛОГИЯ-ЛЪЧЕВО ОРЪЖИЕ - опитват се да ме убият - това е Пернишка престъпна организация с крадено оръжие от Армията!
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквите и калинките герберски станаха слуги на Фарма-монопола и "счупиха Държавата"(според главната тиква)Те ако имаха мозък в междушието си щяха да изградят една солидна и защитна кампания срещу вируса,като ваксинирането ставаше по желание с предварително записване.Така нямаше да бъдат изхарчени(откраднати)милиарди левове от бюфжета и разхищения за стотици хиляди ваксини който сега са за изхвърляне.Ама къде мозък в тиква.
49
4
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
ГЕРБ СА КОМУНИСТИ!
48
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквите и калинките герберски станаха слуги на Фарма-монопола и "счупиха Държавата"(според главната тиква)Те ако имаха мозък в междушието си щяха да изградят една солидна и защитна кампания срещу вируса,като ваксинирането ставаше по желание с предварително записване.Така нямаше да бъдат изхарчени(откр***днати)милиарди левове от бюфжета и разхищения стотици хиляди ваксини който сега са за ***.*** къде мозък в тиква.
47
1
 
6
 
! Отговори
Kiro преди 2 години
Абе то и да си седиш вкъщи само ти, полза няма.Малко като оня виц за забременялата жена, дето я пазел мъжа ѝ, ама другите не я пазели.Че и тук така.