Борисов: Радев самоубива следващото редовно правителство

"Ако другите партии не го разбират, аз в такъв „годеж” няма да вляза"
Обновена: 8 сеп 2021 13:17 | 8 сеп 2021 13:17,
537

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев самоубива следващото редовно правителство, а двамата със здравния министър Стойчо Кацаров са "проспали" златните месеци за ваксинация, коментира на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Както виждате - никъде нищо няма да се затваря. Само България ще затваря. Защото Кацаров си отива на море. Радев вместо да даде пример как се ваксинира - даже не знаем имунизиран ли е, или не”, коментира той.

Експремиерът призова депутатите от „Има такъв народ“ да излязат от парламента, за да не се гласуват „глупостите по бюджета".

„Ами хайде да излезем двете партии заедно от парламента. 128 депутати, като излязат - не могат да приемат нито една от тези глупости. Но вие казвате, че подкрепяте Радев и неговата актуализация. В същото време, когато другите партии правим предложения, излиза, че се сгодяваме. Хайде да излезем заедно и няма нито една от тези глупости да се случи. Ако сте искрен, ако не - през това време ще направят всички бели”, допълни Борисов.

По думите му юмрукът на президента е родил партии и коалиции, които не разбират материята.

„Просто не я разбират. А материята е, че бюджетът е най-важният политически закон. И той се изпълнява от правителство с мнозинство. Искат да угодят на диктатора Радев, който изви ръцете на парламента и да актуализират бюджета. Забележете - актуализира се този от миналата година”, обясни той.

Още по темата
„Помните ли обвиненията за 50-те лева, които давахме на пенсионерите. Те сега отидоха на 120 лева плюс процентното увеличение. Пенсиите станаха колкото минималната работна заплата. Днес, между другото, беше най-разумното изказване на Йорданов - каза, че няма приходи”, посочи Борисов.

Бившият премиер е категоричен, че това, което се случва в момента е  само в угода на държавния глава. А целта била да спечели изборите и следващото правителство да се самоубие политически като намали всички гласувани разходи.

„А той само да излиза и да обяснява колко е било добро служебното правителство. И отново хаос и еднолично негово служебно правителство. Това е целта, няма друго”, допълни Борисов.

“След направеното сега трябва да забравим за еврозоната.Това ви го гарантирам, защото аз съм вкарал България в чакалнята, заедно с моя екип и в Европейския банков съюз”, коментира той и прогнозира, че страната ни ще получи наказателна процедура за дефицит.

„Какво следва от това - правителството, когато ще е, трябва в рамките на една година да ореже разходите и да се самоубие. Това прави Радев в момента - самоубива следващото редовно правителство. Ако другите партии не го разбират, аз в такъв „годеж” няма да вляза”, защото съм изживял това с постната пица на Дянков, когато фалираха КТБ”, заключи председателят на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


537
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези 120 лв са са гласувани от ГЕРБ. така че крадецът вика "дръжте крадеца"
361
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съд и затвор за Толупа.
360
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толуп ,нямаш думата.Освен да крадеш и то 10 годинидруго не знаеш.
359
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не разследват бившия премиер? ГЕРБ е ОПГ.
358
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може би убива, а не "самоубива".
357
9
 
11
 
! Отговори
Байчо преди 2 години
Бат Бойко има здравословрн проблем. Много е изнервен.
356
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 години бил крадяк бат Бойко ама цените не мърдаха сега за три месеца от как ни освободиха от диктатурата 30% на горе цените и няма спиране а още не е дошла зимата а до пролетта 3 лева бензина 5 лева олио ...
355
10
 
11
 
! Отговори
seira преди 2 години
"ДРУГАРЮ" БОРИСОВ,ХАЙДЕ ПО-КРОТКО, ЧЕ КАКТО СИ Я ЗАКЪРШИЛ, НЕ Е ЯСНО ДАЛИ ПРИ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ УДЪРЖИТЕ ТРЕТОТО МЯСТО В ПАРЛАМЕНТА!ИСТИНАТА Е ЕДНА:143 ГОДИНИ СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!НАРОДЕ!!!!!
354
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толупа маха с ръце ... Изнасилва българския език ... Радев му е виноват за всичко ... Имате ли топки ...Да признаете, че експремиерът е *** ..
353
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БУДА,БУДА Я КАЖИ ИМАШ ЛИ СИ ОЩЕ МАЗНИНКИ??! ЗЛОБЕН БУДА, КОЙ НЕ ЗНАЙ, КАТО СВИРЕПО КУЧЕ ЛАЙ, ЧЕ НЕ ДАВАТ КОКАЛА С ТЛЪСТИЯТ БУТ ДА ГО ЗАХАПЕ И ГОЛЯМА МРЪВКА ДА ОГХАПЕ. БУДА,БУДА Я КАЖИ ИМАШ ЛИ СИ ОЩЕ МАЗНИНКИ??!
352
10
 
21
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Стига си дъвкал Радев , нямаш ли друга тема?Радев бил диктатор?Ти добре ли си Бойко!Кой стоя 12 години на върха на Държавата?ТИ!Радев бил мафиот!Кой го казва , мафиота посочен от САЩ!Я го разкарайте тоя , че не мога да го дишам вече!
351
11
 
18
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 2 години
В главата направо прилича на ТИКВА...
350
15
 
20
 
! Отговори
Глок преди 2 години
Боце,връщай се щото протестърите фалираха държавата за два месеца.
349
15
 
3
 
! Отговори
Сравнение преди 2 години
Бойкоборисовщината през последните 20 години и особено през периода от юли 2009 г. до началото на май 2021 г. докараха нещата в България дотам, че ако Румен Радев не съществуваше, той трябваше да бъде измислен. Нещо подобно стана в някогашния СССР преди 30 години - шест години и шест месеца горбачовщина докара нещата в тази страна дотам, че ако Борис Елцин не съществуваше, той трябваше да бъде измислен.
348
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен ... 370 ... Изглежда ми и леко подут ... Дали пак е шмъркал хероин ... ????
347
5
 
4
 
! Отговори
Ко каза Ко преди 2 години
Хвали с некви милярди спестили, намерили ,а 200 милиона за добавки за пенсии нямали ,бюджета се се цепил-типичен служебен кабинет .
346
4
 
2
 
! Отговори
Летци без граници преди 2 години
Такава декларация за убил правителство, убива правителство ище убие правителство се прави зада покаже чеза него прокурорът е никой и че съдът е никой.Единият няма да подкара Президента по подозрение че е убил, убива и ще убива, а от друга страна Радев деректно споменат ако погне Борето,че няма съд в РБ,който да го осъди.За това остава новият прукурор да погне борисов за укриване на тежки криминални престъпления извършени от Радев.такаче,онези думи на Радев за смисъла на борисните слова е в ход!!
345
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото, което има значение е ... Какво ще каже Толупа на следващия Главен прокурор .. Дори Чаушеску се самосезирала по думите на Илчовски ... Ще не ще, ще трябва да вземе отношение ... Благодаря на тоя скaпaн сайт, че ни спестихте тая новина ..
344
14
 
24
 
! Отговори
българин преди 2 години
Този павиан докога ще ни го навирате в лицето?
343
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво и да избереш получаваш Доган