Гълъб Донев: Преизчисляването на пенсиите е закъсняло

Депутатите решиха увеличението да влезе в сила от 25 декември
9 сеп 2021 15:43,
60
Гълъб Донев: Преизчисляването на пенсиите е закъсняло
Снимка: БГНЕС

"Това преизчисление на пенсиите всъщност е закъсняло". Така служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев коментира окончателно приетата актуализация на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО).

Народните представители решиха преизчисляването на пенсиите да стане от 25 декември тази година. От тогава ще се увеличи и минималната пенсия. Тя ще стане 370 лева. Максималната пък ще достигне 1500 лв.

Още по темата
"Ние за първи път предлагаме това преизчисление да се случи през коефициента за осигурителен стаж и да гарантира едни трайно по-високи пенсии за българските пенсионери. Гарантираме една предвидимост и финансова устойчивост на българската осигурителна система", посочи Донев след бурните дебати в парламента.

Освен преизчисляването на края на годината, парламентът взе решение за месеците октомври, ноември и декември до края на 2021 г. всеки пенсионер да получи по 120 лв. месечна добавка, като антикризисна мярка по време на пандемия, пише БГНЕС.

"Така гласуван законът, с тези приходи и разходи, няма притеснения, че не може да бъде изпълнен", увери социалният министър и допълни: "Това е вариантът, който може да бъде изпълнен и който дава достатъчно доходи за българските пенсионери, особено през зимните месеци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая гълъбица преди служеше на герба )
48
2
 
1
 
! Отговори
123 преди 2 години
Принципно по отношение на увеличението пенсиите се подхожда неправилно на принципа от краката за главата. За да се увеличат пенсиите първо трябва да се увеличат доходите на работещите.
47
3
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
*** *** гууу *** А..кво стааа...Радев ще оди я ареста..
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите за пенсии са в чекмеджетата на ГЕРБ.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ защо спаха и 12 години не преизчисляваха пенсиите? А то не били спали, а само крадяли.
44
8
 
5
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 2 години
ИЗЛЪГАХТЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ -ТЕ НЕКА ПАК ДА ГЛАСУВАТ ЗА ИТН ДБ ИЛИ ДПС -ТЕЗИ ПАРТИИ ПОСЯКОХА ПЕНСИОНЕРИТЕ !!!КОГАТО ГЛАСУВАТЕ МИСЛЕТЕ!!!! БОЙКО БОРИСОВ Е ЧОВЕКА!!!!
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради пенсионното осигуряване в частните фондове, пенсионерите губят около 5% от внасяните осигурителни вноски за пенсия.
42
2
 
1
 
! Отговори
До 45 преди 2 години
Прав си, трябва да увеличат пенсиите за сметка на марсианците.
41
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После питат що хората криели данъци? Да увеличат пенсиите, ама не на гърба на работещия. Ама така е сложно, нали? Да видим сега след щото редовно правителство как ще се овапца.
40
1
 
5
 
! Отговори
До ?!? преди 2 години
Защо не живееш ти с 300 лева на месец,? Щял да гони....
39
5
 
1
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Борба за пенсионерски глас до край. Св пък тоя ни облъчва. Младите ще ви изгонят не разбрахте ли.
38
7
 
4
 
! Отговори
izh преди 2 години
Радвате ли се пенсионери, Радвайте се. Др Радев урежда кредита за надбавките и го е включил в предизборната борба. А срещу парите, както се знае , никой не е успял да се пребори. Та да чакаме нови данъци / разбира се прекарани през цените на стоките / и радост за бивши овенни, милиционери служители на съдебната система и висшия държавен антураж / това са 80% от хората с максимална пенсия /, макар че винаги ми е било чудно как се определя заработката на един човек на бюджетна издръжка?
37
2
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
До О хо хо. Приятел това не ти махалата, ВСЯКО следващо правителство ИЗПЪЛНЯВА подписани от предходното или още по назад управлявали правителства, изпълнява закони и плаща подписани от друг задължения, обратното е много лесно, изтегляш заем от 5 милиарда евро и подаваш оставка, а следващото правителство да каже - АМИ АЗ НЕ СЪМ ПОДПИСВАЛ НИЩО, един пример, колониална Англия подписа договор за управление на ХОНКОНГ за 100 години, и той въпреки негодуването на Китай се изпълни, така че НЯМА ЛАБАВО.
36
6
 
5
 
! Отговори
Бай Киро преди 2 години
До Анонимен Уважаеми, има пенсионери генерали, полковници и търтеите с големи *** - тях сега трябва да храним работещите ?
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво и да преизчислявате ние си оставаме най бедни в ЕС.Работещите бедни и пенсионери мизерници.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна се говори за преизчисляване и наистина трябваше да се въведе още преди години като ежегодно преизчисляване, но явно има и нещо, което не знаем.
33
5
 
4
 
! Отговори
Реално преди 2 години
това преизчисление на пенсиите беше за да вземат Бойковите петдесет левчета, ама така, че да си направят съответния предизборен ПР. Обаче пък Боко им ги набута на 100 лв. и пак си направи ПР, а ДПС то и те си направиха ПР и наддадоха на 120 лв. Обаче пък в крайна сметка пенсиите са толкова мизерни, че каквото и да додадеш отгоре повече от 80 процента са под или около прага на бедността. така, че това са по-скоро някакви социални помощи, а не пенсии за труд.
32
8
 
5
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ДО 25 ДЕКЕМВРИ ЩЕ ИМА ДРУГО ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО ЩЕ ТРЯБВА ДА 3ЗПЪЛНЯВА ЧУЖДИ РЕШЕНИЯ!!! И ОТКЪДЕ НАКЪДЕ???
31
8
 
9
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Бюджета на Служебното Правителство беше перфектен , изпипан и гарантиращ сигурност на Държавата и Хората . Не трябваше Депутатите да се гаврят с този труд .Сега какво се получи - станахме като в частна фирма - чорбаджията колко реши толкова ще плати на кой си иска . Особено в част Пенсии - учеличиха се Пенсиите на тези които не са работили и участвали в осигурителния модел на България , тези които са били цял живот на работа и са заделяли за Държавата получават един голям ... .
30
5
 
21
 
! Отговори
Най мързеливи преди 2 години
Значи най-мързеливите ще получат най-голямо увеличение от 300 на 370 лева са над 23%! На останалите ще актуализират със средно 12 процента! Не може ли на всички увеличението да е с еднакъв процент, за да няма ощетени!