КС: Радев да представи декларацията на Петков за гражданството

Съдът иска министърът да представи официален документ от Канада
9 сеп 2021 16:19,
221
КС: Радев да представи декларацията на Петков за гражданството
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев трябва да представи декларацията, представена от министъра на икономиката Кирил Петков, че няма друго гражданство, освен българското. Това реши Конституционния съд.

Решението е взето от магистратите Борис Велчев, Георги Ангелов, Анастас Анастасов, Мариана Карагьозова-Финкова, Константин Пенчев, Филип Димитров, Таня Райковска, Надежда Джелепова, Атанас Семов, Красимир Влахов, пише БГНЕС.

Още по темата
В същото време от КС искат министърът на правосъдието да представи документ, удостоверяващ наличието или липсата на българско гражданство на Петков към момента на издаване на указа на президента за назначаване на служебно правителство – 10 май 2021 г., а министърът на външните работи, който по дипломатически път да поиска писмена информация от компетентен държавен орган на Канада, удостоверяваща наличието или липсата на канадско гражданство на Петков към 10 май 2021 г.

От КС искат Кирил Петков да представи официален писмен документ от компетентния държавен орган на Канада, удостоверяващ освобождаване от канадско гражданство с посочена дата на това освобождаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, защо Радев я крие тая декларация като най-голямата тайна в държавата
165
4
 
3
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Лошо в шкафчето не влиза ся държавна пара само излиза,да не останете без заплати накрая. Пак на бат Киро на малкия пръст не може му стъпите. Даже човека добре ,че със американски инвеститори се занимава да не може са ги рекетирате тях .
164
2
 
8
 
! Отговори
Шака Зулу преди 2 години
Тая заран Първан Симеонов как го нахвали колко бил подходящ за политик: "Те му искат доказателство за статуса на второто гражданство, а той успешно лавира и все отмества момента, н който ще го предостави". Значи един индивид колкото по-умело шикалкави, разбирай обещава и нищоправи, толкова по-успешно политическо бъдеще има. И после защо президент Радев имал над 80% одобрение. Еми затова.
163
2
 
5
 
! Отговори
баба Ленче преди 2 години
Хубаво момче, пък гледай как нагло лъже. Божкеее, накъде отива тоя свят?
162
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами сега ?? Търси, Радев....търси, че няма време! Идват избори, идва време разделно. А Гешев не ще, и не ще да си ходи. Не станеш ли пак президент, спукана ти е работата! Ще му станеш клиент номер 1. А след това отиваш директно в блатото на историята, там където никой няма да те помни. А не забравяй, че и Черепа те чака в Дубай...на отчет. Айде сега, търси, търси под вола теле....
161
3
 
15
 
! Отговори
Престъпления радев81 преди 2 години
Радев сам си постави примката около вратлето. Канада едва ли ще седне да лъже заради един руски фигурант
160
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте ги ,,моралните,,
159
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самият факт,че вече е бил чегд гражданин показва,че на този няма как да се разчита
158
0
 
9
 
! Отговори
До 165 преди 2 години
Остап Бендер Петров е попълнил документ с невярно съдържание.
157
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички заповеди на този тарикат са невалидни.
156
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До До ББи няма..."кой да ги решава"...Свободата е духовна категория...няма да ме разбереш...Спартак..."роба" е бил по- Свободен от цялата парламентарна на гроб-дпс и бсп взети заедно...а да вас парите...хартийки са...утре някои ще реши да печата...нови...и умирате,ще реши да ...създаде нови "ценности" угодни нему...и пак умирате...Апостола "бедният"...си е нямал баварец и офшорни...и му строим паметници...и го почитаме и обичаме!
155
6
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До До ББсподелям...не решавам...аз да не съм боко или доган...Петков показа документ с дата в която се отказва от канадското си...изразил е Свободната си воля..свободно човешко е...вие му вменявате.."освобождаване"...е гробарите може да искате позволение от боса си,Свободните...се раждат такива,администрацията може след 15 г....да ги разгледа...я ковид...я международно...я поръчки...да видим КС...Свободната воля ли е,или партийно-административната,държаща хората в робство,робовладелци ли са?
154
2
 
4
 
! Отговори
До ББ преди 2 години
Това ти го казваш, но доколко е истина е друг въпрос ! Тия неща си има кой да ги решава, и добре, че това не си ти (и слава Богу) !
153
7
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
в моментеа в които канадските са приели молбата му...е Свободен...той не е е роб...за да го..."освободождават"...по ганьовски...той в момента на подаване и прили заявлението му канадски...е Свободен човек...администрацията може да разглежда заявлението му...години...кривосъдие по герберски...е дългата на пеевски...скоро САЩ ще ви осветлят като съучастници и врагове на Свободният Свят...остава ви само...сибир!...и децата ви разбира се!
152
0
 
2
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Туй тооо... !
151
2
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
В крайна сметка може да му дадат само шест месеца условно, щото му е за първи път...
150
2
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
С постановление ще потвърдят подписите му за да не са невалидни документите но те могат да се атакуват по съдебен ред -----///----- Могат, ама не на основание гражданството на министъра. Ако имат право по същество, може и да имат успех.
149
2
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До Възмутения Напише ли някой за ченгеджийската постановка с някакви чекмеджета и кюлчета, и веднага се разнася гнусна тролска смрад! Щом аргумента им е една "красива"дама, която се оказа обикновена ***, сещай се какви трябва да са тези, които циклят на тази постановка!
148
13
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Каква конституция какви закони бившият премиер - борисов го снимат с кюлчета злато и пачки от по - 500 евро и никои не го закача та вие сте се притеснили за гражданството на тояНапускане му е маиката които е по млад и може да работи все още
147
2
 
11
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 160 Изобщо Петков не е никаква тема! Темата е ,Констуцията и законите на държавата изобщо значат ли нещо за Фигуранта Радев, или да угоди на ДС-сектата и кукловодите си е по-важно?