Слави намигна към Кирил: За да се разочароваш, трябва да се очароваш

ИТН не са виновни, че няма кабинет, заяви той
19 сеп 2021 13:49, Александър Попов
285
Слави намигна към Кирил: За да се разочароваш, трябва да се очароваш
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов за порен път изтъкна, че ИТН не са виновни, че в два парламента не се сформира кабинет. Естествено, той използва позната трибуна - профила си в социална мрежа.

"Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието.

Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват.

Твърдението, че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство е лъжа.

А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован - това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек.

Но фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното - истината.

А истината е следната: Още като стартирахме политическия проект “Има такъв народ”, аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим. Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал. Я си представете, ако партия “Има такъв народ” беше направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС - ей тогава щеше да е разочарованието. Даже “разочарование” е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание.

Партиите, с подкрепата на които можеше да има правителство бяха “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”.  

“Има такъв народ” беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство.

“Има такъв народ” имаше 65 депутати, останалите партии - 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите.

И, между другото, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още по темата: Слави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
8
 
10
 
! Отговори
Василев§Петков преди 2 години
Слави , мерси за 9% които ни осигуряаш с поведението си. Сега като сме с почти равен брой депутати , не знаем дали ще си толкова ербап.
156
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Василев-Петков са лузери, дошли да печелят на гърба, на наивните българи. Измамници, с фалшив пиар. Сега, са на хранилищата, на Радев/Путин.
155
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
167 Апропо, тези безделници, дето преподават там, имат ли право, да преподават, каквото и да било? Или само прибират такси от измамените, кандидатстуденти, които искат да учат в Харвард. Кой допусна тази гавра с тях?
154
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с 64 депутата и да поставяш ултиматуми си е равносилно на целенасочен провал. Така, че Славуцата да не се обяснява
153
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
160 Всички сме грешни, но Слави е глупав и неук.Затова ще го употребяват и захвърля.
152
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
163 Хааах, за кой Кирил говориш, за оня с "училището за Харвард", в което се "преподава", как да си попълниш формуляра за кандидатстване в Харвард, да си намериш спонсор и да платиш за това, на тарикатите харвардисти, и безделниците от приятелския им кръг-Лорел, мерел и подобни...
151
3
 
14
 
! Отговори
С. Орманджийски преди 2 години
Всеки има право да си живее в свой собствен свят и да смята че другите не правят това което трябва, но това няма да промени реалността, а тя е че славуца ще си остане в джафкаща оппозиция.
150
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
155 ИТН свършиха това, което Радев, Божков/ДС/БСП поискаха. Сега вече не им трябват и ги пуснаха по течението.
149
7
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Чалгапитека е проект на оназ шушумига мадридския саксофон който пък играе с тиквата!Учиндолския нарочно направи таз суматоха и хаос и хоп..на втория ден Сакса осъди България!
148
6
 
6
 
! Отговори
свинска опашка преди 2 години
Препоръчвам на тези млади и целеустремени момчета от сега нататък да внимават много за всяка дума и всяка стъпка. Рейтинга им в момента е изключително висок и от всяка погрешна дума,позиция или ход спада. Вече Кирил направи една грешка по отношение на Плевнелиев като го венцехвали. Народа не иска да чуе името на този човек и каквато и да е хвалба води до разочарование и отдръпване . Не съм никой за да изразявам мнението на народа,но отворете интернет и прочетете мненията след негово интервю
147
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да изчегърташ една партия, само защото ти е противник, е недемократично и в разрез с парламентаризма. Победи я в диспут, с алтернативни политики, в интерес на гражданите. На което ИТН не е способна. Слави създаде скъпо струват хаос в държавата и погаси демокрацията. Постави се в услуга на червената олигархия. Божков плати преврата, с който БСП/ДС овладя властта.
146
8
 
8
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Напиши "$лави татуировки" в Гугъл пък тогава ми говори бе смачканяк!!!! Веднъж Сатанист- за вечни времена Сатанист. Славчо и баце и сто рилски манастира да построят отиват в ада. А Слави даже се подиграваше с християнството.Който ми даде минус в ада да ходи!!!В ада!
145
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко получи от Буци да не влезеш в политиката?Ах,ти,шмекер мошеников!Подлъга бая народ.
144
3
 
10
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Преди няколко седмици се договаряха с БСП, сега пак обърнаха плочата.
143
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгара е дошъл на себе си и е изкрещял на слугите си, да му пишат пост, че съвсем е пропаднал! Така свършват лъжливите чалгари като стари *** ***!
142
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До " Вуйчо Ваньо"! Продавай си семките в търговската ни мрежа,Амаааа,не се бъркай и в политиката ни бре човек!!!-:)
141
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напишете "Слави Бойко Радев запис" в Гугъл и ще ви се изясни мястото на Иън в картинката.
140
3
 
8
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Сатаната пък намигна на Славуца.."Дадох ти всичко сине, време е да си идваш у дома!!!"..."чакам те сине мой учиндолски!!..."
139
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалкия чалгар е един от тези, които трябва да се изчегъртат, заради съучастие то му в запазване на статуквото. Колкото и да плюе по Кирил Петков хората не са слепи и прости, от далеч се вижда, че Чалгара е на светлинни години по образование, интелект и компетентност от хората, които се опитва да омаскари
138
2
 
9
 
! Отговори
Ей ей преди 2 години
Слави диванов намига на Кирчо, Маяма и тя, и пак ще се изядат накрая. А ние като жаби в тенджера гледаме как инфлацията расте, и така докато стане положението мари антоанетово и няма пари и за хляб и за пасти, тогава ще видят всички какво означава думата промяна