Бойко Рашков: България не е бедна държава, а много ограбвана държава

МВР разследва престъпления за милиарди
20 сеп 2021 19:55, Нели Христова
179
Бойко Рашков: България не е бедна държава, а много ограбвана държава
Снимка: БГНЕС

"В момента провеждаме разследвания, които в много голяма степен потвърждават думите на бившия министър на финансите Асен Василев, че България не е бедна държава, а много ограбвана държава". Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в коментар пред медиите в Академията на МВР, където връчи на олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова договора за назначаването й като инструктор в Академията на МВР.

Той добави, че се надява в скоро време да бъдат представени пред обществеността конкретни факти, като уточни, че се извършват засилени проверки в тази насока.

"Разследваме престъпления за милиарди", посочи Рашков.

Като пример за престъпленията, които се разследват, вицепремиерът посочи строежа на автомагистрала "Хемус". Той обясни, че основата й била направена от кал, липсвали документи, а земята не била отчуждена.

След това попита журналистите дали несъбираните такси от т. нар. златен гьол не са отивали за купуване на гласове и по този начин да са се печелили избори.

"Ако съберем цялата сума на случаите, които разследваме, числото може да е по-голямо от щетите от КТБ", посочи Рашков, цитиран от "24 часа".

Във връзка с политическия проект на двамата бивши министри от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков, Рашков уточни, че не е бил канен в "подобен формат". Той заяви, че оценява тяхното решение като "желание да продължат да работят в интерес на България".

По повод мигрантската криза министърът каза, че до настоящия момент не е имало необходимост от армейски части, които да бъдат изпратени към границата с Турция и Гърция, заради мигрантския натиск.

"Справяме се с нашите сили", допълни министърът.

Във връзка с акцията срещу трафика на мигранти от събота, Рашков каза, че прокуратурата не е зачела труда на ГДБОП, ДАНС и Гранична полиция, работили месеци наред, докато се стигне до неутрализирането на групата, като е отказала да участва в пресконференция по темата и не е дала съгласие за разгласяване на данни по случая. Такъв е бил случаят и с акцията срещу издаването на фалшиви ТЕЛК решения.

По повод информацията в медиите, че директорът на НАП Румен Спецов е бил заплашван, министърът каза, че е разбрал за това от него, след като са се видяли днес в МВР по друга тема. Той уточни, че органите на реда ще вземат мерки, след като преценят каква е реалната заплаха срещу Спецов и каква е степента й, като допълни, че ако се наложи ще бъде назначена охрана.

Във връзка с катастрофата в Айтос, при която загинаха трима души и протеста на гражданите там, министърът на вътрешните работи съобщи, че за утре е планирано представители на МРРБ, МВР и други длъжностни лица да посетят града. "И там, с местните органи на власт, да видим какво би било най-удачното решение", каза Рашков. МВР може да отправи препоръки, но това са проблеми и въпроси които трябва да решат местните органи, уточни той.

На въпрос за случая от Благоевград през уикенда и обвиненията за полицейски тормоз от страна на собствениците на заведения там, вътрешният министър заяви, че органите на МВР не са направили нещо, което да е в разрез с закона, в разрез с правилата по отношение спазването на мерките против COVID-19.

Той коментира изказването на Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията по повод действията на полицията в Благоевград, като каза, че "този човек върши политическа дейност, свързана с определена партия и води целенасочена политика срещу служебното правителство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
17
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 2 години
Прав сте, другарю Рашков! Партията, на която сте били членове ти, Борисов и Радев, не е спирала да ограбва България!!!
33
3
 
24
 
! Отговори
Аййййй.....2021г. преди 2 години
19 луксозни имоти има др. Рашков.Аз една къща едва построих,а има още колко да се довършва.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми прав е челяка, плюс това никой не смее да му посегне, щото той управлява "тайните" структури.....хахахаха :)))
31
1
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Професоре, като не мош да пиеш що се пайш на мъж? Виж са как си се нaтpяскал, и се иэлагаш публично!
30
4
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Аааа,била...ограбвана България,ами има още...много какво да се поограби,така че няма...отпускане.Структурите да се...потегнат,предстоят важни за...доограбването избори.(Платено...съобщение на ЦК на ГЕПИ -Банкя)
29
7
 
20
 
! Отговори
Нмк преди 2 години
Ограбване от такива като тебе
28
7
 
21
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
Айде сега пък Алибегов беше нарочен, че работи за ГЕРБ. Този олигоффрен на снимката се е научил гнусно да прехвърля всичките гафове и некадърни действия на служебното правителство и клепоухия им началник на Борисов и ГЕРБ. Що не вземе да го обвини, че е вожд и на талибаните и им е наредил да пращат мигранти към България. Пълен комунистически креттен.
27
3
 
22
 
! Отговори
izh преди 2 години
Е, не всеки може да има 19 имота. Това не става с бизнес който създава принаден продукт и плаща данъци. Джепчалък му е майката и наглост за защита. Но без слуги - не може / менажерите на сайта да не си помислят нещо /
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво съвпадение! България много ограбвана, някои с много имоти!
25
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ограбвана от такива като тебе. Резиденция за 4 милиона с 12 тоалетни, че и продължава да говори за морал. Безочлив без граници.
24
11
 
3
 
! Отговори
Професор преди 2 години
Знаете ли защо предлагам Мануил Манов? Защото Цеца беше майка на нацията а Мануил ще бъде бащата. Бащата на Нацията! Нали е унождал Цеца тъй разправят. Пък Цецо републиканеца му викал "кухия" защото му завиждал. Имал мерак за Цеца ама тя не му пуснала а пуснала на Мануил. Айде наздраве, обърнах една бутилка водка 700 грама сега минавам на бира. Имам две туби по 2,5 литра.
23
0
 
3
 
! Отговори
винету преди 2 години
До 24. НИКОГА. Защото няма за какво.
22
4
 
19
 
! Отговори
Rambo преди 2 години
Бойко Рашков: България не е бедна държава, а много ограбвана държаваАми да бе, Рошков, от 1944г точно вие и вашата сатанинска клика ограбвате България. Ей не се намери кой да ви избеси 1990г, за това сега сте много отворени вие.
21
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започвайте проверки на Алибегов и другите собственици на Батове за пране на пари и укриване на доходи, стига сте ги чакали. Тези хора симулират дейност затова е огромен проблем за тях затварянето, не могат да перст при !!!
20
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и ти имаш голям принос в това ограбване...
19
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще видим тиквун ,цецко асансьора и другите геберски герои в затвора ?
18
15
 
10
 
! Отговори
Професор преди 2 години
Аз съм от Герб но харесвам Рашков. Защото ние пияниците се подкрепяме. Аз съм алкохолик той също.
17
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този червендалест мазник все още не е дал отговор на въпросите за послушванията! Обществото чака бе кензеф!
16
2
 
27
 
! Отговори
АМ Хемус преди 2 години
Като говорим за ограбване кажи ни, Рашков къде потънаха онези 440 млн лв предвидени за АМ Хемус?Кой ги ограби?
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това за грабенето го знаем всички, но също така знаем че МВР и службите обслужват само мафията. Забравил е просто да го спомене второто служебния министър