ДБ ще предложи на "Промяната продължава" да се явят с общи листи на изборите

Партията обсъжда най-различни варианти за президент
20 сеп 2021 18:57, Нели Христова
72
ДБ ще предложи на "Промяната продължава" да се явят с общи листи на изборите
Снимка: БГНЕС

„Демократична България“ ще предложи на „Промяната продължава“ възможност за явяване с общи листи на тези парламентарни избори. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по bTV.

Очаквам да имаме доста сериозен разговор с колегите от „Промяната продължава“. Ще обсъдим възможността за съвместно явяване на тези избори. Трябва да проведем този разговор със сериозност към гражданите“, заяви той.

Според него трябва да се покаже на хората още преди изборите, че можем да преговаряме и да постигаме коалиции, което отсъстваше при последните два парламента.

„Това ще донесе сериозният синергичен ефект. Една съвместна коалиция, която да си гарантира спечелването на първо и второ място и ще получи мандат. Колкото по-рано покажем, че можем да събираме хора и идеи, въпреки различията, толкова по-голям шанс ще има нашият политически субект да поиска властта и да осъществи промяната“, заяви Христо Иванов.

Той припомни, че много хора говорят за промяна, включително ДПС и Бойко Борисов. „Промяната е дълга борба с един конкретен модел. Необходими са последователни и устойчиви усилия, а ДБ е доказала, че го може“, добави Иванов.

Той подчерта, че не е имал конфликт с Кирил Петков и Асен Василев. „Винаги съм казвал, че сме единомишленици с тях. Имаме чудесни отношения“, каза лидерът на ДБ.

Обсъждаме най-различни варианти за кандидат за президент, каза Иванов.

„Винаги сме били позитивно настроени в политиката да има нови лица. Разпукването на модела, наложен през последните 12 години, носи разместване на пластовете. Никой не може да бъде монополист на идеята за промяната“, смята още Христо Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
14
 
! Отговори
Ристьо Пирата преди 2 години
Маджо каза, пари нема действайте..
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, българските учители се порадваха година и нещо на повишените си заплати, а напролет ще са на нивото от преди две години, защото инфлацията ще ги изяде. То и ние всички ще сме на тоя хал, освен баш тарикатите, които дърпат конците на "новите проекти". На този фон, на който всички сме претърпели целокупно грандиозен спад на доходите си, Христо и приятели ще ни убеждават, че смяната на Гешев е най-важната задача пред народа.
38
1
 
6
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Тия схемаджии ще въртят да последна капка дъх само и само да прехебят партиите на статуквото. Кой е задкулисието, всъщност?
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хе-хе, ние знаем как се коалират Христо Иванов и Мая Манолова - искат да одобряват всеки ваш кандидат, както беше с ИТН, т. е., искат да те да са Шефът и нищо да не може да се случи без тяхното одобрение. Подозирам, че отново няма да има Правителство на Промяната, а ще има Продължаване на пропадането и обедняването, докато не се сопят доходите и спестяванията до 50 долара на глава от населението.
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократична България и хардварските шугърфейси имат много по-голям шанс заедно, отколкото поотделно с по 10-15% всеки. Щото освен тях ще са Славуцата, Буци, ДПС и БСП. Дразнещата Мая и Хаджимошеника вероятно ще отпаднат. И какво? Некой да вижда тука някаква работеща коалиция? Щото се видя, че всички срещу Герб формулата нещо не работи много успешно.
35
2
 
13
 
! Отговори
Да преди 2 години
Хора, няма леви, няма десни, всеки ни иска гласа за да се уреди на власт!!!!
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И с кого предлагате да се коалира Киро? Според повечето хора тук, той е някакъв светец, който някак си ще спечели пълно мнозинство и ще смачка всички останали. Само дето май не се очертава да стане точно така. По-скоро ще замени Мая и ептен ще изравни ситуацията. Славун ще се прави на интересен до дупка и няма да се коалира с никой, защото въпреки селташките му изцепки, все още има достатъчно хора да му гласуват. Отиваме си към 4-ти избори.
33
9
 
14
 
! Отговори
гледна точка преди 2 години
До демократ. България беше най-добре точно при управленията на ГЕРБ. Е, не беше супер, но все пак по-добре от другите, които ни докарваха катастрофи.
32
6
 
14
 
! Отговори
гербер преди 2 години
До 7 анонимник. Доказателства за т. нар. "кражби", естествено, нямаш. Нито дори служебното правителство и комисията в парламента намериха нещо сериозно, та камо ли невзрачник като теб. И как е свършено с ГЕРБ? Ти последните проучвания видя ли ги?
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не с гнусните *** от ДБ. Национални предатели в интерес на САЩ.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нещо , почна да ми идва в повече тая промяна от последните 6 месеца
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха той Киро избягал от Ристьо за да се коалира с него
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какво да направят ДБ? Пак ще имаме парламент със 6-7 партии с по 10 процента и всеки ще е срещу всеки. Все някакви коалиции трябва да се формират. Слави ни се води, ни се кара и се е изпокарал със всички, че не са подкрепили диктатораските му амбиции. Реално кой с кого може да се коалира!? Щото накрая на Буци, а и на гласоподавателя му писне и ще си направи правителство с ДПС и някой друг и ще се свърши тая безкрайна мъка.
27
3
 
12
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
Ама ако заедно ще продължавате "промяната", която виждаме през последните дни - тотален хаос навсякъде в държавата - мерси.
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние обикновените хора друго освен дигане на цените и брутално натискане за баницата друго не видяхме. Другарят Иванов още при изборите на 4ти април преди крайното класиране се самопредложи за премиер. Фурията Мая и тя изпада вече в истерия щото може да не влезе. Такова нахалство, безочие и гьонсуратлък просто не е истина.
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха ... квичене на направилия сметки без кръчмар. Можеха да не си мерят ... мозъка с подобните им на Славуцата, можеха да се разберат и сега щяха да са фактор в правителството. А в следващия парламент ще са най-слабата група в парламента и последна дупка на кавала, освен ако Маямата не се вмъкне някак.
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда. "Подмяната продължава" ще приютят изпадащите партии и гарантирано ще влязат в следващия парламент. После ще подкрепят и фигуранта. Затова много мислете за кого ще гласувате. При всички случаи бсп също ще ги подкрепят.
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ станаха лоши, защото отказаха на Славо да му цвлунат еъка и да приемат котките в чувал, които им предлагаше. А дори не са управлявали., за да са заслужили да са мразени. В крайна сметка какво искат българите!? Да меняме спасителите през няколко години? То не бяха царе, барековци, воленовци, марешковци, яневци - все отбор юнаци, които също имаха амбицията да ни спасяват
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей, костовистите се изплашиха!
21
5
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Тези докато си плюят в устите, Бокича ще ги такова всички с 200 на изборите :)))))))))