Ивайло Христов и Людмила Петкова назначени за зам.министри на финансите

От поста е освободена Виолета Лорер
21 сеп 2021 17:30, Нели Христова
8
Ивайло Христов и Людмила Петкова назначени за зам.министри на финансите
Снимка: БГНЕС

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев за заместник-министри на финансите са назначени Людмила Петкова и Ивайло Христов.

Петкова заема длъжността за втори път, тъй като в периода 2013-2014 г. е заместник-министър на финансите с ресор Национална агенция за приходите, Агенция "Митници" и Дирекция "Данъчна политика". От 2000 г. до 2010 г. изпълнява ръководни длъжности в данъчната администрация. От април 2010 г. е директор на дирекция „Данъчна политика" в Министерството на финансите, каквато е и до настоящия момент. От 2010 г. Людмила Петкова е съпредседател на Работна група 27 “Счетоводна политика и одит” към Съвета по европейски въпроси към МС. От 2019 г. е председател на Групата „Кодекс за поведение" (Данъчно облагане на предприятията) към Съвета на ЕС. Притежава магистърска степен в специалност „Икономика и управление на търговията" от УНСС. Специализира в областта на европейската административна практика.

Професионалният път на Ивайло Христов започва като бизнес репортер във вестник "24 часа", след което продължава като експерт в Министерството на регионалното развитие и главен вътрешен одитор в Министерството на финансите, където работи до 2009 г. От 2010 г. заема длъжността "Одит мениджър" в "Делойт Одит". В периода от 2017 до 2019 г. работи като главен вътрешен одитор във „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД. От 2019 до 2020 г. е част от екипа на Комисията за финансов надзор, където е финансов анализатор, след което е финансов контрольор в "Евроинс Иншурънс груп" АД.

Христов е магистър по "Маркетинг" от Университета по национално и световно стопанство, където преди това завършва бакалавърската програма по "Макроикономика". Притежава магистърска степен по "Публична администрация и управление на европейски проекти" от Варненския свободен университет.

Със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на финансите е освободена Виолета Лорер.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знаех, че д-р Христов (на снимката) освен хирург е и икономист. Браво на журналистите!
6
0
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
И тези ми изглеждат извадени от соц нафталина.
5
0
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Кат гледам е пенсионер като Ананиев :)))
4
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Конкурси нема ли квай таз шуробаджанащина :)))
3
1
 
5
 
! Отговори
кеф преди 1 месец
След два месеца ще ги уволня, и ще ги разкарвам по съдилища.
2
0
 
0
 
! Отговори
Ми да преди 1 месец
Не са ембией от HBS.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жaлка работа!!!