Радев зове Борисов да се изправи срещу него на изборите за президент

Крайно време било да спре да се крие зад партията си като щит
622
Радев зове Борисов да се изправи срещу него на изборите за президент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Време е Бойко Борисов да спре да използва партията си като щит и да защити честта й като се кандидатира за президент, призова президентът Румен Радев.

„Мисля, че е редно той да е кандидатът за президент на ГЕРБ“, допълни държавният глава.

"След всички изговорени приказки и предизвикателства това е логичният изход", каза той.

Още по темата

Радев каза, че разчита на подкрепата за кандидатурата си за втори мандата на „Дондуков“ 2 на гражданите, които искат промяна и България да бъде нормална, демократична и свободна държава.

Според него служебният министър на енергетиката въвежда ред в хаоса в енергетиката, обезврежда мините на предното управление, премахват се олигархичните зависимости.

„Има още много работа, но първите резултати весе са налице. Цените на тока са едни от най-ниските трета седмица в Европа и това се дължи на работата на служебния министър“, посочи Радев.

Относно обвиненията, че е имало натиск от страна на полицията на предишната предизборна кампания,  Радев отсече, че не се меси в работата на нито един министър.

„Очаквам МВР и службите да продължат да работят решително и да защитят честността на предстоящите избори. Грозното явление на купен вот няма място в една демократична държава, странно е, че някои партии упорито се идентифицират с него“, коментира държавният глава.

Президентът потвърди, че Кристалина Георгиева е била на среща в Президентството за световните тенденции на икономиката и развитието на инфлацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


622
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберасти, не драскайте тук, а отидете в Банкя и убедете божеството ви да се кандидатира. Щом е толкова добър, нека спечели. Това е демокрацията. Не да ходи по планинските паланки и оттам да грачи.
402
1
 
6
 
! Отговори
Куранян преди 2 години
Триете коментари, които не са в мейнстрийма, а? Долни драскачи!
401
2
 
21
 
! Отговори
Куранян преди 2 години
Покрай закачките с Борисов президентът Радев дали се информира в оперативен порядък за кризата с кораба, нотварен с азотни торове и заседнал вече десети ден край Камен бряг? И да не отговаря, че правителството има грижата, защото това правителство е негово и отговорност за всичко, което прави или не прави носи той.
400
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" две петлета се скарали пред поповата врата .... иш миш, пиш миш, ти ще жмиш! "
399
7
 
18
 
! Отговори
Курт Доколенков преди 2 години
Ами ако пък Бойко Борисов вземе, че се кандидатира? Дали няма да му се стъжни на фигуранта?
398
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата мафия е впрегната да храчи по Радев, както и по Кирил Петков. Нормалните българи, които искат европейска държава, си направиха изводи, за кого да гласуват. Продължавайте все така, мафиоти.
397
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев трябва да целува ръцете и нозете на Бойко Борисов,че му подари президентското място като нарочно издигна неизбираемата Цецка Цачева.Само за да има разделение на властите,мир да има и да върви държавата напред.Същото и с Мая Костинбродката неблагодарница която той направи омбудсман след като Нинова я изхвърли от БСП.Но комунистическата неблагодарност и алчност е пословична и ето резултата.Разбуниха държавата за власт и нищо друго.Затова на такива вяря-НИКАКВА.
396
0
 
18
 
! Отговори
Стоедин преди 2 години
най-добре ще е се смее, който последен се смее. това е вечната истина. :)
395
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радеф се оака по комунистически, но народа го обича!
394
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако Борисов се кандитатира за президент от Герб има шанс.но всеки друг от Герб не! той Радев да не приказва много.че с тоя неконтролиран ток и провалена ваксинация може и да загуби.
393
14
 
8
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Радев е със сигурен Втори Мандат .Този човек е втория след Първанов .ГЕРБ ще изкарат някой като Плевнелиев .
392
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боксов мач между генерали.демокрация срещу комунизъм!
391
3
 
14
 
! Отговори
e преди 2 години
този е по-*** отколкото показваше до днес. отврат заслужава Луна да го отвее на изборите...
390
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пръв път чувам срещу непартиен кандидат - Румен Радев първият ми мандат бе издигнат от инициативен комитет - да се изправя шеф на партия. Да бе президентът П.Стоянов или Г.Първанов - да се кандидатира Борисов.И второ Борисов като се кандидатира ще се кандидатират ли Слави и Христо Иванов? или само той ще носи отговорността?
389
26
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Винету го е страх и няма да се кандидатира. Ще избута напред на абразурата някой като Митев или както там се казваше дето го спрягаха за премиер.
388
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГРОЗЕН, ГНУСЕН, БЕЗПАРДОНЕН, ОТМЪСТИТЕЛЕН
387
2
 
9
 
! Отговори
Румен Спасов преди 2 години
Христо, млъкни.. Само ти си останал на амбразурата...
386
20
 
9
 
! Отговори
Он го зове ама преди 2 години
Он го зове ама другия го е шубе!!!!
385
10
 
31
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
Радев ако разбира каква бомба цъка на Камен бряг .....!? И всичко заради неговите *** от правителството на Янев. Този кораб ще ги прати в АДА!!!
384
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до : Пияница мистик ---- Хахаха предизвикахте, защото си същия Фигурант, като крадливия Ти разБойко борисов, и той беше Фигурант 12 години изпълняваше нарежданията на Меркел и САЩ, като спря Южен поток ,АЕЦ Белене!! Как върви разследването за КТБ и милиардите изчезнали, а ?? Мислиш ли , че бойко не знае къде са изчезналите пари? Кражба за милиарди , а разследването спря, а? Колко ли пари е взел от цялата далавера Бате Ти разБойко , а??????? Сега Ние ще плащаме непосилни сметки за ТОК!!!