Дончева: Не е възможно Герджиков да е съставител на едно правителство

Професорът поиска тя да се извини
Обновена: 2 окт 2021 18:28 | 2 окт 2021 15:30, Петя Славова
148
Дончева: Не е възможно Герджиков да е съставител на едно правителство
Снимка: БГНЕС

Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент коментира Татяна Дончева пред БНТ. Според нея, ректорът на Софийския университет ще бъде невъзможен съставител на едно правителство. Причината била, че той нямал никакъв опит в тези отношения".

По думите ѝ на 14 ноември нито свършва, нито започва нова политическа криза и ще е много трудно да се състави правителство на базата на един много фрагментарен парламент и хора, които работят зад кулисите.

Дончева цитира част от реч на проф. Анастас Герджиков, произнесена по време на връчване на титлата "доктор хонорис кауза" на СУ на Бойко Борисов.

"За шест месеца, един кратък срок, г-н Борисов направи повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за повече, имаме пример за изключителен талант, съчетан с огромна всеотдайност и честност, които дават плод не само за българите, но и за нашите съседи, които искат да бъдат приятели"

По думите ѝ той е "ортодоксален гербаджия", който им отваря път към гражданска подкрепа.

На пряка телефонна линия в предаването се включи и самият проф. Герджиков:

"Мои колеги се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов, не е вярно и че съм говорил словословия за него. Очаквам г-жа Дончева да се извини", отговори той.

Той обяви, че ще започне да дава интервюта от понеделник. Когато кажете партии на протеста, трябва да имате предвид, че не всички, които са заявили подкрепа за Радев, ще да го подкрепят ефективно, заяви Татяна Дончева и даде пример с кандидатурата на Петър Стоянов преди години, когато всички го подкрпеили само на думи.

Проектът Петков-Василев изповядва радикални проблеми в съдебната система, без те да са доминанта и без да има голямо разбиране там, коментира още Дончева.

По-късно тя се извини заради цитиране на невярна информация, разпространявана в социалните мрежи.

"Поднасям своите най-искрени извинения на професор Анастас Герджиков за твърдението ми в предаването "Денят започва" по БНТ, че под негово ръководство СУ "Свети Климент Охридски" е направил Бойко Борисов доктор Хонорис кауза и му желая успех в президентската кампания", написа тя в социалната мрежа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
31
 
4
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Че Герджика е гербопоклонен е ясно,въпрос на време е да излезнат и доказателствата9за тези,които не ги знаят от първо лице).
82
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един масон.
81
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дончева е като проскубан пудел и махленска клюкарка пред Герджиков .
80
3
 
8
 
! Отговори
до 88 преди 2 години
" .... нямаше ли обвинения за сексуален тормоз .... пишете!" - Имаше бе братчет, ама срещу жена ти! лично ми се е слагала много пъти, както и на мои приятели. Ще пишем, не се безпокой!
79
12
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Герджика да взема Дончева за секретарка :)))
78
4
 
31
 
! Отговори
Само позитив преди 2 години
Само позитив, че Татяна Дончева не го одобрява. Иначе чест му прави, че се защити в ефир. Има светлина за нашия народ. Дано се отървем заедно от омразата и противопоставянето, което сее 5 години този военен.
77
1
 
29
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Беше много забавно когато Герджиков се обади по телефона. Т. Д. си глътна езика. А като каза, че информацията я е прочела в интернет и последвалите коментари на бъдещия президент стана още по-жалка.
76
1
 
25
 
! Отговори
анализ преди 2 години
ТАНЧЕТО 5000 МНОГО ЛЪЖЕ ОТ СТРАХ!! ТА ЧАК ПРИЗОВАВАТ ХОРАТА АКО ЗНАЯТ НЕЩО ДА ДОКЛАДВАТ *** ЧАЛГАРИ + ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ=РАЗРУХА !!!! ДА ВИ Е ЧЕСТИТО СЛУЖ.ПРАВИТЕЛСТВО!!! СЕГА ЧАКАЙТЕ НЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ДА ГИ РАЗДАВАТ НА НОВО НАЗНАЧЕНИТЕ ЯНЕВИ ХРАНТУТНИЦИ!!!
75
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага се появиха вкупом хвърлящите помия, комунистически специалитет. Не знам защо на Татяна се даде трибуна първа да свърши това, ето и тука някакъв плазмодий подхвърля темата за "сексуално насилие", въобще цялата *** машина с нейните изпипани методи да се каля човек е налице..
74
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е завършил при мекотелото, да внигне ръка........хахахаха :))) Ако е за антична история, нали ректора е с такава специалност, ще ви науча по-добре от него, ама требва да ми козирувате.......хахахахаха :)))
73
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 88 Ако имаше, това щяха да са първите думи на Дончева още рано сутринта. Щом не е казала такова нещо, а се чуди какво да съчини, значи няма.
72
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не се лъжа за този Герджиков в миналото нямаше ли обвинения за сексуален тормоз срещу студентки. Ако някой знае повече да пише.
71
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ба си достоен гербаджия, отметна се от думите си точно като Боце, няма какво да се извинява Дончева, зариса е от 2019 год. и него ли трябва да пуснат, като записите на Боце от 2011 и 2016 как казва че ще се кандидатира за президент, амнезии ги гови герберите, когато стане неудобно, пък гержика рано рано почна да се излага
70
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българият народ няма как да се обединява с крадливи гербери. ОПГ герб са на политическото бунище. От там се носи ужасна миризма.
69
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз красавчик не се ли усеще че не му бият дуспата като кандидат президент а като на Ректор който е допуснал преписвач да се окопае до толко в СУ че даже чалгурасите го издигнаха за евентуален вътрешен министър. МВР министър и крал. А къде е трилогията на Феликс Джержински за главата, сърцето и ума. Мани глават и сърцето. само ума му вижте. иззел книгата с ония преписани 80стр а забравил да надн9кне из библиотеките . и трееес двете книги на масата.
68
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом низшите работници на Университета са преписвали и не са прогонени, това единственно дава на Дончева Татяна да пусне един обвинителен адвокатски поглед и риторично да извади 3-4 книги на масата и каже търсят се пренапеатаните нови екземпляри които са с по 80-100 по леки. След което да се вторачи като разследващ прокурор, свали женската си коса и оставайки с гол череп да каже - не съм длужна да знам къде са препечатаните тефтери на аффторите дъ дъ дъ
67
4
 
14
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Румене спри да дращиш *** коментари,Деси ке ти откине ушите,въри да нахраниш мачкта!
66
10
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
На българския народ трябва обединител какъвто е проф.Герджиков, а не комунистически разединители като сегашния президент Румен Радев и вице президента Йотова.
65
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там в СеУто едни 80 страницу грозятТам в СеУто едно 9 000 смрдулятТааааам пред СУто два Георгиеви седятЧалгураси и Гербеутки там ВСУ-то мътят уродляти
64
4
 
20
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Г-н Ректоре, това е прегледа, представете си в какъв филм влизате и то като главен герой!Но не се безспокойте, изнайте че за всяка длъжност се иска сила и мъдрост, опит ще придобиете, а Вие затова сте Професор ...за да се спрявяте с камъчетата и канарите по пътя си, а Ние обикновените хора ще подкрепим всеки почтен президент, а непочтените ще прогоним не с камъни, а с нещо по лошо с ...ллипсата на глас за него! Пожелавам Ви здраве и успех !