Кирил Петков би поел отговорността да е премиер

Той обаче нямало да поставя такова условие
5 окт 2021 09:06, Елка Василева
446
Кирил Петков би поел отговорността да е премиер
Кадър: Нова тв

„Целият ми бизнес беше изцяло в България. Винаги съм смятал, че данъците ни са достатъчно ниски, за да си плащам всичко в България и да не мисля за допълнителни оптимизации. Има и инвеститори, които предпочитат различни юрисдикции”. Това заяви лидерът на „Продължаваме промяната” Кирил Петков пред Нова тв.

Според него фокусът около казуса „Досиетата Пандора” трябва да е друг. „Когато се знае, че офшорните компании не са нещо хубаво, а данъкът в България е малък, ние трябва да използваме това. Можем да се превърнем в портал за европейските пазари. Тук те ще плащат ниски данъци и то легално”, обясни Петков.

Още по темата

Той коментира и части от програмата на новата си партия. „КПКОНПИ трябва да започне да работи много по-силно. Имаме цялата нормативна база, но активността я няма. Ако искаме да говорим за 0 корупция, то тази агенция трябва да работи различно”, каза Петков.

С кого биха управлявали „Продължаваме промяната”

„Ние не държим всичко да е от нас, а най-добрите капацитети да са министри. Ние ще седнем на коалиционна маса, ако избирателите така ни подредят и ще говорим кои са възможните кандидати и кой е с най-добрата квалификация. Аз бих поел тази отговорност да стана премиер, но не бих поставял условие към нашите партньори, защото може да има и по-добър кандидат. Трябва да спрем с идеята едни наши хора на едни позиции. Ние няма да спънем по име никого, ако усетим, че е по-добър капацитет от нас. Време е да вкараме експертиза и знания и държавата да тръгне напред”, добави Петков.

„Ние сме абсолютно наясно, че бъдещото управление е коалиционно. В коалициите трябва да има и доза компромис. За ИТН вратата ще бъде отворена също. Ние отказахме да бъдем техни министри, защото имаме различна визия за икономическо развитие. Там има доста различна концепция. Ние искаме висок растеж, свобода за бизнеса, искаме да имаме инвестиции в образованието и здравеопазването, не ни е чак толкова важно, колкото на тях, да бъде бюджетът на плюс. Ние не влизаме в политиката с его, слагаме интереса над нашите лични чувства, това, че са ни обиждали за фирми в парламента, е отделно, това са други проблеми. Ще има хора, които ще използваме като мост от ИТН", каза Петков.

Според „Продължаваме промяната” данъците не трябва да се пипат. Те се обявяват и за смяната на главния прокурор.

„Големият капацитет на Лозан Панов е в прокуратурата и смятам, че той трябва да е главен прокурор. Президентът Румен Радев също трябва да остане на поста си”, каза Петков.

Казусът с канадското гражданство

„Аз вярвам, че важният момент в казуса е 21 април. Конституцията е спазена. Бих се радвал Конституционният съд да ме конституира като страна в това дело, за да представя цялата си аргументация”, обясни Петков.

"Бих се разочаровал, ако оттук нататък българи в чужбина, които правят всичко възможно да се върнат в България, нямат право да влизат в управлението, докато не се приемат бележките от чуждите страни. Това за мен ще е леко предаване на суверенитета", посочи още Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
378
0
 
0
 
! Отговори
Продължаваме преди 2 години
подмяната! Не се наядоха
377
2
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Поредния ***, зад който стои дебело задкулисие! В България има три вида политически и олигархични кръгове: първия са бившите коминисти били около Тодор Живков, вторите са били около Андрей Луканов и третите около Александър Лилов! От трите кръга ГЕРБ и Борисов са най-за предпочитане. Борисов поне строеше и управляваше по Живковски! Другите само крадат, без да строят.
376
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Етати наглостта! Имахме премиер испанец, а сега пък канадец! Костов беше римлянин, шарена палитра. Как ще направите мнозинство без ГЕРБ, ДПС и ИТН.....хахаха
375
2
 
7
 
! Отговори
Въпроска ? преди 2 години
По малко и премерено говорене , Кирчо ! Как да ти вярваме като нямаш куража да се извиниш за двойното гражданство ?! Май сложи каруцата пред коня и чакаш да те заведе до премиерския стол .
374
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Примиер на Канада? Трепери Джъстин Трюдо, Петков иде!
373
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майкъл Капустин 2Това е Кирил Петков. Измамник като от финансовите пирамиди през 90-те.
372
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирливият е бита карта
371
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Пинокиото
370
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не излезе накрая,че Кирчо нелегално е бил в Канада
369
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОстапБендер в канадски вариант.В същност доста българи се върнаха набързо от Канада в последната година. Нещо ги подгониха доста оттам . Явно там не харесват нашите мошенници.
368
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката виждам неизтрезнял тип.
367
3
 
21
 
! Отговори
На какво ви прилича преди 2 години
Имаше един Петър Илиев, които с едно интерфю стана за посмешище, този върви по неговия път
366
4
 
16
 
! Отговори
Какво преди 2 години
Очаквате от човек, който харесва Радев.
365
3
 
21
 
! Отговори
Той преди 2 години
Не само е нахален, но очевидно е и глуповат
364
3
 
15
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Остап Бендер в действие. Аз съм човекът, който първи го нарече Остап Бендер. Такъв шмекер, може да се подготви само в Харвард. Дали на дипломата му не пиш: "Важи за Изтока", като се е пишело преди 100 години от западно-европейските университети?
363
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога политиците ще преминават през психиатър ??
362
3
 
25
 
! Отговори
КирчоКомуниста преди 2 години
Бил готов да поеме премиерския пост - Кирчо, това е един от начините да кажеш, че ти се услади властта, а? Поспри се, че вече лакомията ти много личи. Поредният внос, който ни обяснява как трябва да го величаем, защото бил хАмерикански отличник - такова селско навиране на дипломи не бях виждал. Тия отличниците не ми ги хвалете - виждали сме ги какви натегачи и лицемери са. Само като му видим калинките-курсисти и всичко е ясно.
361
2
 
14
 
! Отговори
за сметка на народа преди 2 години
експерименти! Новобранец....какъв ли му е кадъра дето ще го води за носа?
360
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя нямаше доблестта да си каже за гражданството и месеци наред лъга сега иска да става премиер
359
4
 
28
 
! Отговори
послушкото на Радев преди 2 години
Съвременния Кириак Стефчов !