Радев бил изненадан от името на Младенов в досиетата "Пандора"

Президентът призова да се прави разлика между бизнесмени и хора на държавни постове
8 окт 2021 12:31, Нели Христова
229
Радев бил изненадан от името на Младенов в досиетата "Пандора"
Снимка: БГНЕС

Изненада ме името на Николай Младенов в досиетата „Пандора”. Службите са длъжни да предоставят информация и аз очаквам такава. Това коментира президентът Румен Радев второто излязло име на Николай Младенов в досиетата „Пандора”, предаде БГНЕС.

"За Бобокови не съм чул. Явно ще излизат още много хора, но правете разлика между хора на държавни постове и хора от бизнеса", допълни президентът.

"Във всички кандидати виждам сериозен опонент, не деля кандидатите за президент", каза Радев за предстоящите избори.

Запитан от кои партии ще приеме подкрепа на втори тур, президентът отговори, че приема подкрепа от всички български граждани, както винаги го е правил.

По повод критиките, които се отправят към него от опонентите му в кампанията, Радев каза: Така са решили, така го правят. Нямам намерение да влизам в този тон, имам много друга работа. Знаете какво е разписанието на президента.

Всеки един проблем на служебното правителство се пренася върху президентската кампания. Това явно е част от играта, така са решили, толкова могат, така го правят, коментира Радев. Във всички виждам сериозен опонент, всеки има правопда изложи идеите си, не деля кандидатите за президент по никакви признаци, допълни той.

На въпрос дали ще участва в дебатите, на които го поканиха Лозан Панов и проф Анастас Герджиков, Радев отговори: Направете един списък с всички, които желаят, и ще участвам. Имам и друга работа.

По повод становището, което е изпратил до КС по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков, президентът обясни, че това е абсолютно правен казус и няма нищо общо личността Кирил Петков.

Радев откри изложба, посветена на 70 г. от създаването на българските архиви в Държавна агенция "Архиви". В изложбата са включени оригиналът на Търновската конституция, Манифестът за обявяването на Независимостта, т. нар. Сребърна конституция и други ценни документи и предмети.

Този юбилей е важен, защото държава без памет няма бъдеще. България, като страна с хилядолетна история, е оставила множество документи, които представляват национално богатство, каза в приветствието си президентът.

Днес България е в криза. Но ако се върнем назад във времето, България е имала и много по-тежки кризи, в които нашите държавници са излизали с желание да търсят онзи морален компас, който да води към бъдещето, за да има държава и днес. Това е морално наследство, коментира Радев. След това той и шефът на ДАА доц. Михаил Груев валидираха марка за юбилея на архивите. На нея е изобразен Манифестът за Независимост.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОМУНИСТ МАЛАДЕНОВ - КОМИНТЕРНОВСКИЯ МАЛАДЕЦ Е ПОГНАТ ЗА КОРУПЦИЯ ОТ ЗАПАДА... Е НИЩО ИЗНЕНАДВАЩО НЯМА
46
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А аз не съм. Всички герберасти са престъпници в една или друга степен.
45
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве фигурант, той и Пеевски не е на държавен пост ама твойте медии най-много за него говорят. Кокорчо, защо беше министър с офшорка?
44
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ПРЕЗ НОЕМВРИ МЕСЕЦ КАК ЩЕ БЪДЕ ИЗНЕНАДАН КАТО ЗАГУБИ АХАХАХА
43
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клепоухия се "впечатлява" от офшорка, която не е имала дейност, но не отваря и дума за активната офшорка на Кокорчо. Изненадани има ли?
42
5
 
16
 
! Отговори
BG-Гражданин преди 2 години
радеф по-добре да коментира името на Асен Василев, за който излезе достатъчно достоверна информация че е имал дялово участие и в сега действаща офшорна фирама, за разлика от тази на Младенов, която в момента не е действаща .... !!!
41
13
 
6
 
! Отговори
предпочитане преди 2 години
Предпочитам такива политици като Президента Радев , отколкото такива като измислени карикатури които ръсят постоянно простотии и излагат държавата по света ,.... ''вожда'' на герб !Резултатите от управлението му : Дълг от 38 милиарда , България на всияки последни места в ЕС , по всички показатели !РЕЗУЛТАТИ, РЕЗУЛТАТИ ,.. А ВИЕ СИ ПИВЕТЕ , КОЛКО МНОГО БИЛ НАПРАВИЛ ЗА ДЪРЖАВАТА ,... ЕТО ВИ РЕЗУЛТАТИТЕ , АКО МОЖЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ОТ герб , ЧЕ ВЕЧЕ И ЗА ТОВА СЕ СЪМНЯВАМ !
40
6
 
13
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
РАДЕВ РАДЕВ ВЯТЪР ТА ВЕЕ НА БЯЛА КОБИЛА. БИЛ ИЗНЕНАДАН, ЧЕ КАКЪВ ГО ТЪРСИШ КАТО ПРЕЗИДЕНТ
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно.От кутията на Пандора не изкочи един очакван герой,а кумецът МУ....
38
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само хитрият Андрешко от Банкя си държи кюлчетата и пачките по чекмеджета и гардероби.Няма вяра никому.Ни на банки,нито на офшорки.Отвреме на време някой благодарен министър му изпере част от откраднатото през някоя офшорка,като риска си остава за него,а баце чист и неопетнен.Учете се,бе!Така се прави.Не случайно всички мутри станаха бизнесмени,а някои и политици.
37
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберските ***,да започнат да оплюват един достоен президент като Радев Сега! Това е задача на Борисов и симпатизантите му!
36
12
 
15
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
Интелигентен и почтен човек никога няма да гласува за Радев. Ако е интелигентен и подкрепи фигуранта, няма да е почтен. А ако е почтен но подкрепи недоразумението от Дондуков 2, то интелигентността му е под въпрос.
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно ли,че Бойко и Прокопиев са заровили томахавките и атакуват Черепа и Делян Пеевски за разкарване на облаците?!!
34
4
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
ПУЧ утиваш в лошата история ще те дават за пример какъв НЕ трябва да бъдеш
33
2
 
2
 
! Отговори
Бay преди 2 години
много тънко намеква :D
32
14
 
7
 
! Отговори
извод преди 2 години
Пари не се внасят в офшорки,а се носят на ръка в шкафчета от Севди.Божкков щеше всичко да докаже но....животец мил.
31
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен--33 Рундьо си знае работата , най-чистият и най-последователен политик , това ли е само обвинението !А нещо за Дундьо от Банкя да кажеш ?
30
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А от имената на неговите авери - Бобоковите явно не е изненадан.
29
8
 
22
 
! Отговори
ами преди 2 години
Този е трагичен как има хора дето му се връзват
28
18
 
2
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До За... *** въпрос :Кой даде лиценз на Бобокови , КОРУМПИРАНИТЕ ЛЮДЕ ОТ ГЕРБ , КОИТО СА НА ВИСОКИТЕ ПОСТОВЕ , ИЛИ ДРУк?