Радев: Ще направим всичко възможно, за да защитим въглищните си централи

Лично той бил приел тази кауза
Обновена: 15 окт 2021 11:16 | 15 окт 2021 11:15, Камелия Цветанова
269

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев заяви, че България ще направи всичко възможно, за да защити въглищните си централи, това е и кауза, която той е приел. Това каза държавният глава на въпрос дали страната ще успее да защити пред ЕК датата 2040 г. за затваряне на централите.
Още по темата

Трябва зелена сделка, трябва зелен преход, но той трябва да бъде разгръщан много внимателно, така че държави като България да не загубят своята конкуренция и да не платят една много висока цена, заяви президентът Радев, цитиран от БТА.

Той припомни, че на Съвета на ЕС през май т.г., в който участва, заедно с държави като Полша, Гърция, Унгария, са постигнали премахване на цяла точка от декларацията, която трябваше да бъде приета и да ускори неимоверно този преход.

Ще отстояваме нашите въглищни централи, защото към момента те дават нашата автономия и независимост, дават балансиращите мощности в нашата енергийна система, дават онзи микс, от който България има нужда и няма с какво да замени, каза държавният глава. Това са дългосрочни процеси, дълги години не беше взето абсолютно никакво решение и ще направим така, че енергийният комплекс "Марица Изток" не само да се запази, но да се развива като енергийното сърце на България, каза президентът. Той допълни, че в комплекса заедно с въглищата, при добра политика и технология за намаляване и улавяне на вредните емисии, трябва да се разгръщат и други нови технологии за производство на енергия.

Президентът Румен Радев поднесе цветя на Паметника на летеца до сградата на Народното събрание по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.
 


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
1
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До скоро защитаваха атомните централи, сега въглищните. В Европа ще те намразят още повече.
247
1
 
2
 
! Отговори
Жотев преди 1 месец
Чезвай !!!
246
5
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
Президента на Народа ми!Подкрепа г-н Президент!Бог да пази България!
245
0
 
2
 
! Отговори
П.К. инк. преди 1 месец
ТОВА Е ДОБРА НОВИНА.
244
3
 
2
 
! Отговори
Говори преди да преди 1 месец
мисли,а и приказките му са популистки клишета(все така прави,защото е ретранслатор на чужди мисли и идеи).Всичко възможно?Ще ти треснат такива задължения за парниковите емисии на ТЕЦовете на въглища,че голяма част от получаваните средства от ЕС ще отиват за погасяването им.По-добре съветниците му да измислят план за конверсия,за осъществяване на друга заетост на работещите във въгледобива и в ТЕЦовете и да търсят средства от ЕС за осъществяването му.Иначе ще търпим огромни загуби.
243
10
 
4
 
! Отговори
От народа преди 1 месец
Браво на президента ето един човек, който мисли за хората, който има мнение и не се води по какво казва и в какво настроение е запада. Запада го интересува само запада...Боко тиквата, Тома Биков, Пеевски, Костов, Доган, Октай са за народ съд и в затвора. Има още списъка е дълъг ...
242
4
 
14
 
! Отговори
Царя е гол преди 1 месец
Време е, някой най-накрая да каже, Царя е гол - по дяволите! Това, неадекватно изказване на президента, преведено на народен език Означава: Нашия план за възстановяване и развитие е бок.л.ук и ще бъде отхвърлен от европа и пари няма да видим, затова "УЖ" защитаваме въглищните централи и с това ще оправдаем поредната си некадърност. Нашия Президент е подходящ да си разчиства сметките с всеки, но абсолютно не става да управлява нищо, особенно в благото на народа. Ама как лъжат и баламосват хората!
241
3
 
8
 
! Отговори
да ама не преди 1 месец
Радев не разбра, че от този вятър завет няма и пак иска да ни кара да пикаем срещу вятъра та да плащаме глоби за въглеродно замърсяване. Но какво да искаме от решетниковска кукла на конци.
240
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не повярвах на очите си като видях как в Германия сринаха великолепна средновековна катедрала, за да копаят там въглища. За каква изобщо зелена сделка става въпрос?
239
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На първо време да се направи инсталация за добив на газ и течни горива от въглищата (крекинг). След време инсталация ще се ползва за обработка на стари автомобилни гуми.
238
1
 
9
 
! Отговори
В МОМЕНТА МИКСА Е преди 1 месец
60 % ОТ ТОКА ИДВА ОТ КОНДЕНЗАЦИОННИТЕ ТЕЦОВЕ ( ВЪГЛИЩНИ ) И 20 % ОТ АЕЦ ( тъй като единия реактор е в ремонт ) ОБЩО 80 % ХИНТЕРЕСНО С КАКВО ЩЕ ГИ ЗАМЕНИТЕ АКО ГИ НЯМА ? А ДЕ ! КОНСУМАЦИЯТА В МОМЕНТА Е 4 900 000 МГВТ
237
1
 
8
 
! Отговори
НАЙ-СКЪПИЯ ТОК преди 1 месец
Е ТОКА ИЗКУПУВАН НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЦЕНА ОТ ТОПЛОФИКАЦИИТЕ, ЗАВОДСКИТЕ ТЕЦОВЕ и ОРАНЖЕРИИТЕ. ТЕХНИТЕ КОСМИЧЕСКИ ЦЕНИ СА РАЗПИСАНИ ОТ МАФИОТА ИВАН ИВАНОВ. Включват 2 компонента > преференциална цена + премия по член 33а от ЗЕ. Общо става дума за цени в порядъка от 200 до 500 лева *** мегават/час без ДДС. На първо място е Топлофикация Габрово с цена 500 лв. / мегават или 50 ст/квт-час
236
3
 
3
 
! Отговори
печки преди 1 месец
Печките на въглища също не са лоши.Може и тях да върнем.
235
9
 
10
 
! Отговори
SOS преди 1 месец
Това решава Европейския Съюз.а не руските лакеи.
234
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Празни приказки и клишета в стил Радев. Като че ли него ще питат, като тръгнат да затварят.
233
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 5 години това е единственото хубаво нещо, което чух от този...
232
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има какво да се прави в президентството, но ще го прави следващият президент- проф. Герджиков!
231
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия обърнаха с главата на долу управлението на ГЕРБ- не намериха нищо, обаче те така забатачиха държавата и така се оплетоха с елементарни грешки, че вече са подсъдими. ПП ГЕРБ пак ще бъде първа политическа сила защото вярваме в нея и не ни предаде. Не вярваме на нахилтаците. СЛЕД ТВ УЧАСТИЕТО НА КАЛИНА КОНСТАНТИНОВА И НЕЙНИЯТ БУЕН, СТРАНЕН И НЕУМЕСТЕН СМЯХ, СЛЕД КАТО ГЛЕДАХ МИСТЪР МУСКУЛ И СТРАННИЯТ НАЧИН ПО КОЙТО ОТГОВОРИ ЗА ПРОДАДЕНАТА ФИРМА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ НАД 1 500 000ЛВ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ НАП
230
3
 
10
 
! Отговори
Льотчик трудовак преди 1 месец
Трябва да върнем и парните локомотиви. Друго си е да вървят с *** а не на ток, така ще бъдем съвсем независими. А на автомобилите да сложим газ генератори. Радев направо е гениален, ще стигне далеч този човек, България е вече тясна за потенциала му и възможностите му. Трябва да го издигнем за шеф на ЕС или ООН.
229
6
 
16
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Румен Радев =Разделение, Реваншизъм, Разруха, Репресии, Русия.