Радев: Спортът изгражда характер, калява волята

Освен това възпитавал в уважение към другия
82
Радев: Спортът изгражда характер, калява волята
Снимка: Прессекретариат на президента

Освен че развива физически качества и способности, спортът изгражда преди всичко характер, изгражда личности, калява волята и психиката. Спортът възпитава в екипен дух и уважение към другия. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес в училище „Свети Георги“ в София откри турнира Sofia Karate Open 2021 – Купа на президента.
 
Турнирът е организиран от Карате клуб „Цанев“ и се провежда като част от календара на Българската национална федерация по карате и инициативата „Спортувай с президента“, в рамките на която държавният глава окуражава физическата активност на българските деца и младежи чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми за физическо възпитание.
 
Държавният глава открои каратето като спорт с огромно значение за личностното израстване на младите хора и възпитанието на дисциплина и ценности. Румен Радев открои успеха на Ивет Горанова за спечеления златен медал на Олимпийските игри в Токио, което накара българите да се гордеят. Държавният глава изрази увереност, че между състезателите на Sofia Karate Open са и бъдещите световни, европейски, олимпийски и регионални шампиони на България и другите държави участници.
 
Румен Радев насърчи децата да спортуват от най-ранна възраст и посочи, че целта на инициативата „Спортувай с президента“ е да популяризира физическото възпитание и спортния дух сред младите хора. Повече от 200 деца, както и държавният глава, взеха участие в изпълнението на  „Президентския тест“ – комплекс физически упражнения със състезателен характер, който също е част от Инициативата „Спортувай с президента“.
 
Президентът връчи на организаторите на турнира Купата на президента, която ще бъде поднесена на отборния победител в края на надпреварата. “За мен е огромно удоволствие, че за първи път ще имам възможността да връча Купата на президента на тези от вас, които стигнат до върха. Но върхът се изгражда вътре във вас, той зависи от вашите усилия, постоянство и воля“, заяви държавният глава. Румен Радев изрази увереност, че участниците в турнира ще покажат най-доброто от уменията си и ще се състезават с чест и достойнство. „Използвайте всяко предизвикателство и препятствие като трамплин за вашия бъдещ успех“, заяви още президентът на участниците в състезанието.
 
След като откри Sofia Karate Open 2021 – Купа на президента, държавният глава Румен Радев се запозна със спортния комплекс и учебната база на ЧСУ „Свети Георги“ и проведе среща с ръководството на учебното заведение.


82
Още по темата: Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
До РАДЕВ - ЗАБОГАТЯВ преди 1 месец
Тулупа с пълното чекмедже къде го забрави? Дано нямаш деца и никога да нямаш. Че иначе децата, внуците и правнуците ти ще връщат заграбеното от Тулупа. А ти му лижеш цепката!
74
0
 
1
 
! Отговори
До 71 преди 1 месец
Хайде, хайде... Тиквата преди да стане 200 кила и се правеше на Шварценегр, нали Берлускони му мереше гърба. Ходеше все едно е световен шампион. Сега прилича на чувал пълен с картофи майстора ви на спорта.
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво проникновение!
72
3
 
3
 
! Отговори
факт преди 1 месец
тоя не спира да се излага .
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Акълът не е ли по важен от мускулите? Щом има акъл има и мускули, тоест първо трябва да дойде акъла! Радеффффф и акъл = лицеви упори тип празноглавие! :))))))))
70
2
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Хората измират в България, той мускули показва. Да ти нацепя дървата лешояд такъв!
69
1
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Бойко като пръйне и Радев се нааква.
68
1
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 1 месец
Докога това недоразумение ще прави предизборната си кампания с държавни пари?
67
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма за гласуваме за Радев и неговата шайка-Кирчовци,Асеновци,Христо Ивановци.Видя се,че са со росоиди,външни слуги ,не са никаква алтернатива на Бойко,всички на 1 господар се кланят.Ще гласуваме за тези,които НЯМА да ни насилват да се ваксинираме и да се гаврят с правата и достойнството ни,карайки ни да ходим навсякъде с фашистките сертификати
66
2
 
14
 
! Отговори
РАДЕВ - ЗАБОГАТЯВА.. преди 1 месец
НАРОДА - ФАЛИРА............ КАТО МУ Е ТОЛКОВА АКЪЛА....
65
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като чета коментарите ми става лошо!!Не било геройство да правиш 50 лицеви опори...затова такива като венци боксьора да ви хвърлят кат мачка у дувар!!
64
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-беден речник и от Борисов има този Радев! Ми хвани прочети някоя книга, вземи един речник и учи нови думи. Направо президент от селото. Хайде да не казвам селото, защото и там има много умни и интелигенти хора, далеч по-умствено развити от този Радев!
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така както не му биждахме очите 4 години освен литургията на Нова година сега където погледнеш само него виждаме.
62
0
 
9
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Голям спорт правят самолетите над нашето въздушно пространство! Състезават се кой ще остави по-дълга и тлъста диря и какъв периметър ще покрие ! А вие ....?
61
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев да се стяга, защото има бая по-интелигентни съперници за президентския стол. Може и да си остане.
60
1
 
23
 
! Отговори
Бррр преди 1 месец
Радев = Шоково поскъпване на Всичко. Ще внасяме Пасти за зимата!
59
1
 
23
 
! Отговори
О хо хо до 57 преди 1 месец
Със сигурност има някой с повече брой лицеви опори за минута. Него ли трябва да изберем за президент? Това ли е критерият???Кукуландия!
58
1
 
18
 
! Отговори
Цццц преди 1 месец
Социалистически Клишета. Едно голяяяямо Безсмислено Нищо, представено от нашите медии като Нещо.
57
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направи и 50 лицеви опори за минута, което повечето от тюфлеците пишещи по форумите срещу него не могат.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив, много индивидуално е! Изгражда повече злоба и завист към победителите спортисти! Нашият отбор по волейбол понеже все беше първи, и вместо със ответния отбор (все губещи) да сме си приятели, понеже това е просто игра, но те явно го приеха доста лично, и ни пукнаха от правене на бели и номера! До сбиване се стигна! Нямам думи!